Hoe het allemaal begon in 2013 (with English translation)

Een gezellige vrijdagavond in januari met de vriendinnen vakantieplannen maken. Bestemming Tunesïe. Hammamet. Afrika. Dat klinkt ver weg. Moslim land. Zon, zee en strand. Relaxed overdag en dansjes in de nacht. Dat waren mijn eerste gedachten. Twee vriendinnen waren in 2012 ook al geweest en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Het proberen waard dacht ik zo. Dus geboekt! 8 augustus 2013 tot en met 15 augustus 2013 richting Hammamet.

En toen begon het. Tunesïe? Vijf meiden naar Tunesïe? Is dat wel verstandig? Het is wel een moslim land! Onze omgeving had wel een klein beetje twijfels bij dit avontuur. Als klap op de vuurpijl werd het ook nog onrustig daarboven in Afrika en moesten we ons in de week voor ons vertrek registreren bij de Nederlandse ambassade. Maar we zijn gegaan. En het was geweldig! We sliepen in Residence Diar Lemdina, een super mooi hotel met super leuk, lief en aardig personeel. Nee, ik overdrijf niet! We hebben ons acht dagen ondergedompeld in een andere cultuur en genoten van de zon, het lekkere eten en de lieve mensen om ons heen. Elke avond lekker uit eten en daarna stappen in Latino, een geweldige discotheek. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik me geen moment onveilig hebt gevoeld tijdens deze vakantie en iedereen een vakantie naar Tunesïe zou aanraden!

Maar toen gebeurde het! Tijdens onze eerste avond stappen stond daar die Tunesïer. Ik zei nog tegen mijn vriendin: “daar heb je Cristiano Ronaldo ook staan”. En als er iemand is die Cri Cri niet aantrekkelijk vind dan ben ik het wel. En dat is nog lief omschreven! Maar het gebeurde toch. Deze Cristiano look-a-like was toch wel een klein beetje interessant en die tweede avond stappen kreeg ik dan toch echt mijn eerste kus, Midden in die discotheek Latino. Zo niet mij! Ik ben anti zoenen midden in discotheken. Maar het was de Cristiano look-a-like gelukt.

Gelukkig vielen de overeenkomsten met Cristiano Ronaldo toen ik iets beter had gekeken mee en is zijn echte naam niet Cristiano maar Wassim. We hebben telefoonnummers uitgewisseld. En Wassim en ik hebben de rest van onze vakantie overdag gezellig ouderwets samen gesmst en ‘s avonds gezellig samen gedanst. Hij sprak geen woord Engels en toch bleef ik hem interessant vinden. Maar toen was het 15 augustus 2013 en ging ik terug naar Nederland. Bye bye vakantieliefde… Of toch niet.

English translation:

Friday night fun time in january with my friends. That is how it al started. Destination Tunesia. Hammamet. Africa. That sounds like far away. Muslim country. Sun, sea, and beach. Relax in day and dance in the night. That were my first thoughts. Two friends did go to Tunesia in 2012 and they made me enthusiast. So lets try this was what I thought. And we booked. 8 August untill 15 August 2013 direction Hammamet.

And then it al started. Tunesia? Five girls going on a vacation to Tunesia? You think that is a good idea? Its a muslim country. Our family and friends did had some doubts about our adventure. And than to help us their were problems in the countries around Tunesia. So the week before we would leave for our vacation we had to fill in a registration form for the Dutch embassy in Tunesia. Safety first! But we did go. And it was fantastic! We slept in Residence Diar Lemdina, a very nice hotel with very nice staff. We learned about the different culture and enjoyed the sun, the nice food and the sweet Tunesian people. Every night we did go out for diner and after that we went dancing in Latino, a great disco. I didn’t feel unsave for one moment during this vacation and I would recommend a vacation to Tunesia to everyone!

But then it happened. During our first night out there was this Tunesian boy. The first thing I said to my friend: “look Cristiano Ronaldo is here”. And if there is somebody that doesn’t like Cri Cri, than its me. And than I’m using very nice words. But still it happened. This Cristiano-look-a-like was a little bit interesting and that second night we did go out for a dance I did get my first kiss. In the middle of this disco Latino. This was so not me. I’m against kissing in the middle of discos. But the Cristiano look-a-like did make it work.

Luckily ,when I did looked a little bit better there weren’t much agreements with Cristiano and his real name was thank god not Cristiano but Wassim. We exchanged telephone numbers. And Wassim and I did send text messages in the day and danced in the night all week this vacation. He didn’t speak one word English but still I was interested in him. But then it was 15 August 2013 and I went back to Holland. Bye bye my holiday love… Or not.

Advertisements

One thought on “Hoe het allemaal begon in 2013 (with English translation)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s