Terug in april 2014 (with English translation)

Op 12 april, 8 maanden nadat ik mijn eerste kusje had gekregen ben ik alleen terug gegaan naar Tunesïe. Acht dagen. Samen met Wassim heb ik een week in Residence Corail geslapen. En deze week is alleen maar te beschrijven als een rollercoaster. Toen ik op het vliegveld in Enfidha stond en Wass zag was het toch wel even onwennig. En daarbij kwam ook nog dat Wassim niet alleen was maar met een vriend. Dat had hij van tevoren niet even verteld dus ik was nogal verbaasd.

Later bleek dat zijn vriend een beetje beter, deze vriend noemde het heel goed, Engels sprak en Wassim nog steeds best wel onzeker was over zijn Engels. En mannen zouden mannen niet zijn als ze dit niet gewoon even zouden toegeven. Dus hij had zijn vriend gevraagd om een beetje tolk te spelen. Er was weinig verschil in het Engels van de heren maar goed, altijd fijn zo’n back-up/tolk.

Deze vriend is de hele week veel met ons samen geweest ook omdat hij een auto had en Wassim alleen een bedrijfsauto heeft die deze week door een collega werd gebruikt. Ze hebben mij zoveel mogelijk laten zien van hun leventje in Tunesïe. Hammamet. Afrika. We zijn een dag naar de hoofdstad Tunis en Sidi Bou Saïd geweest. Sidi Bou Saïd is echt een aanrader voor iedereen die naar Tunesïe gaat. Geweldig mooi uitzicht en een echte toeristische trekpleister met huisjes en cafeetjes in de Tunesische blauw met witte stijl. Verder hebben we veel tijd rond doorgebracht in het café. De plek waar Tunesïers ‘s avonds heen gaan om te relaxen. Hier drinken ze koffie of thee roken ze een waterpijp.

Deze week samen was toch wel ingewikkeld. De taalproblemen maakten het ons moeilijker dan verwacht en we hadden moeite om dingen te bespreken en elkaar te begrijpen. Ik begreep bepaalde dingen gewoon niet die in Tunesïe nog heel normaal zijn. Zo kun je daar gewoon alcohol drinken en daarna met je autootje naar huis heen rijden. Ga je gewoon met zijn zessen in een auto zitten want dat is helemaal niet gevaarlijk. En je vrienden slapen maar gewoon bij je (in het hotel) als ze niet meer naar huis kunnen. Heel vreemd.

Het was moeilijk om deze dingen te bespreken en we hebben dan ook een geweldige week gehad met pieken en dalen. Maar dat gaf mij ergens ook wel weer rust. Dat dit niet een ‘we zijn nu echt samen voor een weekje dus hebben we het gezellig en zijn we niet ons zelf’ relatie is. Ik voelde mij op mijn gemak bij Wassim gewoon om de persoon die hij is. Hij hoeft mij niet te overtuigen met mooie praatjes.

Een taalverschil en een cultuurverschil maakten nog niet dat ik na deze week was afgeknapt op Wass en deze relatie op afstand. Dus ik ging goed verliefd terug naar huis. Klaar voor een volgende stap.

English translation:

12 April, 8 months after I did get my first kiss I went back to Tunesia alone for 8 days. We stayed together in Residence Corail. And this week, described in one word, was a rollercoaster. When I arrived at the Enfidha airport and saw Wassim for the first time after 8 months I felt a little bit strange. Next to that, Wassim did pick me up from the airport with a friend. I didn’t know that because he didn’t told me that so I was confused about this to.

Afterwards it became clear that his friend, did speak better English, his friend described it as very good English, and that Wassim still was insecure about his English. And a typically boy thing that you don’t explain and admit that to your girlfriend. So he asked a friend to help him with the translation part. Both gentleman did speak the same level of English, but ok, nice to have a back-up/translation friend.

This friend of Wassim did spend a lot of time with us this week. Also because he had a car and Wassim not. They showed me as much as possible about their life in Tunesia. Hammamet. Africa. We went a day to the capital Tunis and Sidi Bou Saïd. I recommend Sidi Bou Saïd to everyone who is going to Tunesia. It has a beautiful view and it is a popular place for tourists with houses and cafes in the Tunesian blue and white style. We also spend much time in cafes this week. The place where Tunesian people go at night to relax. They drink coffee and tea here, and smoke shisha.

Overall, I have to describe this week as complicated. The language problems made it more difficult than we expected. And it was hard to speak with each other about everything and to understand each other. I didn’t understand some things that are very normal in Tunesia and so not normal in Holland. For example drink alcohol and drive after is very normal in Tunesia. Sitting in a car with 6 persons is totally normal and not dangerous. And when your friends cannot go home because it is to late they can sleep in your hotel room. Very strange.

But the language and cultural issues didn’t make that I didn’t liked Wassim and this distance relationship anymore after this week together. So I went back home totally in love. Ready for the next step.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s