Terug van vakantie en nu? (with English translation)

Laat ik even voorop stellen dat ik nuchter ben. Heel nuchter. En dat ik dan ook echt niet geloofde ik vakantieliefdes en programma’s zoals Grenzeloos verliefd. Wat een dikke onzin vond ik dat! Maar toen ik op 15 augustus 2013 weer terug was in Nederland en al direct een smsje van Wassim had voelde ik me toch wel een beetje bijzonder. En ach wat kon het ook kwaad. Een beetje gezellig whatsappen en facebooken met die leuke jongen van vakantie. Tegen mijn ouders vertelde ik wel direct dat ik op vakantie een leuke jongen tegen was gekomen. Maar ja dat nuchtere gedrag moet toch ergens vandaan komen. Dus ook zij reageerden met de woorden: “dat is gewoon een vakantieliefde, die ben je na twee weken wel weer vergeten”.

Het liep alleen een klein beetje anders. Wassim vroeg mij of ik wilde Skypen. Je weet wel met camera zodat je elkaar kunt zien en dat je kunt praten of chatten. Ik Skype geïnstalleerd op mijn computer want dat had ik dus nog nooit gebruikt. Ik ben niet zo van het chatten en camera’s en zo maar goed. En toen gingen we Skypen. Sinds de vakantie waren we bijna elke avond aan het chatten met de camera aan. Want die lieve, leuke Wassim sprak dus geen woord Engels. Het chatten deed hij met Google Translate. Heel leuk voor verwarrende gesprekken aan de hand van mislukte vertalingen. Maar zijn Engels schrijven en lezen werd gelukkig heel snel beter.

En langzaam begon ik hem toch echt wel leuk te vinden. Maar aan de andere kant had ik wel iets meer van hem nodig. Een eeuwige chatrelatie met Skype, whatsapp en facebook zag ik niet zitten. Wassim wou alleen niet praten. Hij deed het gewoon niet. Een aantal maanden en discussies verder waren we ondertussen overgegaan op Skypen op de telefoon. Iets makkelijker dan met een laptop. En ook gemakkelijker om te praten. Tijdens oud & nieuw was ik in Londen met vriendinnen en toen begon Wass in één keer te praten. Ik schrok er zo van dat ik het niet verstaan heb maar het begin was er.

In januari kwam het dan uiteindelijk toch goed. Na een avondje moed indrinken met zijn vrienden kwam Wass met iets teveel alcohol op thuis. Hij belde mij op Skype en begon te praten in zijn gebrekkige Engels. Hele verhalen vertelde hij die nacht en wat hebben we gelachen. Hilarisch die eerste keer praten in combinatie met die iets teveel alcohol. Nu moet ik er wel even bij vertellen dat hij bijna nooit drinkt zodat jullie straks niet denken dat ik een Tunesïer met een alcohol probleem aan de haak geslagen heb. Maar wel een opluchting. Wassim was over het drempeltje gestapt en nu konden we dan eindelijk gaan praten. Elke dag zijn stem horen maakte voor mij toch een groot verschil. Ik begon hem steeds leuker te vinden.

Het praten ging snel beter en we hadden het heel gezellig. Dus toen kwamen we op het volgende punt: wat nu? Ik zat midden in mijn afstuderen en was werkloos dus spraken we af dat ik in de zomervakantie opnieuw naar Tunesïe zou gaan zodat we elkaar beter konden leren kennen. Hier heb ik natuurlijk ook veel met mijn ouders over gesproken. Want toch, een Nederlands meisje alleen op vakantie naar Tunesïe om haar vakantieliefde weer te zien is toch niet iets alledaags. Maar goed ik wilde altijd al een keer iets alleen doen wat heel stoer was. Dus moest het maar gebeuren. Alleen de zomervakantie duurde ons uiteindelijk toch te lang. Dus werd het april.

English translation:

Ok, I’m a simple thinking person. Very simple. And I never believed in vacation love and television shows like “Grenzeloos verliefd”. Seriously I always thought it was so idiot! But I admit that when I was back in Holland 15 August 2013 and directly received a message from Wassim I did feel a little bit special. And I thought it couldn’t hurt. A little bit fun in Whatsapp and Facebook with this nice boy from vacation. I told my parents that I met a nice boy in Tunesia and their reaction was as simple as I thought it would be: “that’s juist a vacation love, after two weeks its over”. 

But it didn’t go as my parents thought it would go. Wassim asked me to Skype. You know, with a camera so you can see each other and speak or chat. I installed Skype on my computer because I didn’t used it before. And we did Skype. Since the vacation we chatted almost every night in Skype with the camera on. Because, this nice, sweet boy Wassim didn’t speak a word English we did only chat. He chatted with Google Translate. Very handy for confusing conversations because of the bad translations. But his English writing and reading improved very fast.

And slowly I started to really like him. But on the other side I needed a little bit more from him. A lifetime chat relationship with Skype, Whatsapp, and Facebook was not what I was dreaming about. But Wassim didn’t want to speak with me. He just didn’t speak. After a few months we started to Skype with our telephones because that was more easier than Skype with the laptop. We had a few discussions about speaking in Skype and when I was in London at the end of the year Wass did started talking for the first time. I was so shocked that I didn’t hear what he said, but it was a start.

In January everything after a night drinking with his friends for some extra courage Wass did call me in Skype and started talking in English. He told me a lot that night and we laughed very much about his bad drink to much English speaking qualities. It was so much fun this first time talk in combination with a little bit to much alcohol. Now I have to say, for your information, that he almost never drinks alcohol so you all don’t think that I hooked up with a Tunesian boy with a drinking problem. But it was a relief. Wassim did conquer his fear and finally we could start talking. Hearing his voice every day made a huge difference for me and I started to like him more and more.

The English conversations improved very quickly and we had much fun together. So we reached the point: and now what? I was busy with finishing my study and I didn’t had a job so we agreed that it was a good idea that I would come back to Tunesia in the summer so we could get to know each other better. I spoke a lot about this with my parents. Because, a Dutch girl going to Tunesia alone to see her vacation love is not something that happens daily. But I always wanted to do something very cool so it has to be done. Only waiting for the summer vacation was eventually to hard so I did go back in April.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s