(Vakantie)geld, stress en (on)gelukkig..

Het is eind mei en ik heb net mijn loon gekregen. En mijn vakantiegeld. En ook het geld van de belastingaangifte kreeg ik terug. Alles in één week tijd. Ik geef eerlijk toe dat ik een vreugdedansje heb gedaan. Of eigenlijk meer dan één. Heel veel vreugdedansjes dus. En ook heb ik de afgelopen week zo ongeveer 100 keer mijn RABO en ING app heb geopend om naar mijn saldo te kijken. Gewoon even lekker checken. Het staat zo mooi! Het lijkt wel een mooie foto waar je naar moet blijven kijken. Je weet wel van een hele knappe kerel of zo.

Misschien een beetje overdreven maar zo voelde het wel. En ik ben de eerste die zegt dat geld niet gelukkig maakt hoor. Neem dat van mij aan. Ik weet dat geluk juist in andere dingen zit en dat geld je alleen maar een klein beetje kan helpen. En soms juist heel erg kan tegenwerken. Omdat we het nodig hebben en omdat sommige mensen zelfs denken dat ze heel veel nodig hebben. Zonder geld kunnen we helaas bijna niets. Behalve dan gelukkig zijn want daar hebben we geen geld voor nodig. Tenminste daar zouden we geen geld voor nodig moeten hebben.

Maar goed, even terug naar het vakantiegeld en belastinggeld en loon. Toen ik al dit geld op mijn rekening had staan kreeg ik een flashback naar vorig jaar. 2014. Op 1 januari 2014 werd ik werkloos omdat ik geen vast contract kon krijgen. Ik was ook aan het afstuderen. En daarnaast sportte ik heel veel. Hardlopen, fitness en crossfit. Ooh en ik had natuurlijk die boyfriend in Tunesië. Om een lang verhaal kort te maken. 2014 was geen gemakkelijk jaar. Uiteindelijk ben ik een half jaar werkloos geweest en 10 kilo afgevallen. Door alle stress, teveel sporten en slecht of niet kunnen eten. Het positieve van 2014 was dat ik op 1 juli mijn oude werk weer terug kon krijgen en per 1 augustus zelfs een vast contract heb gekregen. En op 10 juli ben ik ook nog eens afgestudeerd. En dit alles is nu alweer bijna een jaar geleden. De tijd vliegt!

Dan zul je denken nou uiteindelijk ging alles toch lekker in 2014 maar dat viel even tegen. Want aan het einde van het jaar ging het even goed mis. De stress van heel veel sollicitatiebrieven versturen en maar één keer op gesprek mogen komen en geen werk kunnen vinden samen met het afstuderen en een lange afstand relatie werd me alsnog even teveel. In één keer kon ik niet meer. Slapen was alles wat ik wilde. En uiteindelijk ben ik voor een weekje op de bank beland in Hotel Mama en Papa. In één keer was ik totaal uitgeput terwijl ik het gevoel had dat ik alles weer op de rit had. Heel vreemd en vervelend om mee te maken zo’n burn-out. Dat alles zo in één keer uit je handen kan glippen en dat je niets anders kunt dan eraan toegeven.

Ik ben na die week langzaam weer aan het werk gegaan omdat thuis zitten voor mij niet de oplossing was. Heb gesprekken gehad met de bedrijfsarts en ben naar een haptonoom gegaan. Bij de haptonoom werd ik me bewust van de spanning in me lichaam en kreeg ik tips en trucs om met deze spanning om te gaan. Ook ben ik begonnen met yoga. Heerlijk één keer per week ontspannen in combinatie met uithoudingsvermogen, krachttraining en lenig worden. Als laatste ben ik samen met een vriendin begonnen met Kayla Itsines. Dit is een sport programma van 12 weken met een voedinggids erbij. Hierdoor werd ik me weer bewust van mijn eetpatroon en kreeg ik de regelmaat met het eten weer terug. Normaal gesproken vallen mensen af door te sporten op de Kayla manier maar ik kon ervan aankomen. Te zwaar ben ik nog steeds niet, het tegenovergestelde eigenlijk nog steeds, maar ik doe mijn uiterste best om op een gezond gewicht te blijven.

En nu dus bijna een jaar later toen ik mijn vakantiegeld, loon en belastinggeld kreeg moest ik daar even aan terugdenken. Aan hoe snel alles verandert in het leven. De boodschap van dit verhaal is dat altijd maar doorgaan geen optie is. En dat stress iets is waar je wat mee moet doen. Doe je dat niet dan doet stress iets met jou. Wanneer je het niet (meer) verwacht. Als een soort van sluipschutter. Dus luister naar jezelf en je lichaam en zoek naar een oplossing voor de stress. Bedenk een manier om ermee om te gaan. Voor mij waren de haptonoom, yoga en Kayla Itsines de oplossing. En wat is de oplossing voor jou?

Advertisements

One thought on “(Vakantie)geld, stress en (on)gelukkig..

  1. een geweldig blok.

    1 van de problemen van de fam Geissler. Veel luisteren naar anderen, maar niet je eigen problemen delen. Alles maar alleen oplossen. Niet altijd het goede gedrag voor jezelf. Ik zie en lees in je blok dat je er van geleerd hebt. Dat is ervaring op doen waar ik al eerder over gesproken heb. Zorg dat je niet weer zo ver terug valt. Geniet van je leven, het is te kort om er een zooitje van te maken. Ik zal ieder geval altijd voor je zijn. En ik weet het zeker dat de rest van ons gezin er ook zo over denkt.

    Groetjes

    Je vader.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s