Alles staat stil..

Alles staat stil

Soms denk ik het wordt weer tijd voor een blog want dan heb ik mijn hoofd vol met verhalen en gedachten maar dan kan ik het begin van het verhaal niet vinden. Misschien omdat het verhaal eigenlijk niet zo leuk is. Of omdat de werkelijkheid best hard en pijnlijk is. Omdat ik het nog liever even voor mezelf wil houden voordat ik het met jullie deel. Ik weet het niet. Maar zo was het dit keer ook. En ik heb me lang af gevraagd waarom het begin dan niet kwam.

Normaal zit ik in de trein, op de bank, in de auto, op de fiets of waar dan ook en dan typ ik in 5 minuten mijn hele blog weg. Zo uit het niets. Op de meest onverwachtse momenten. Dan loopt mijn hoofd over en moet het er gewoon uit. Ik denk dat het dit keer anders is omdat alles stil staat. En wat is alles? Echt alles. Ons plan. Ons idee. Of mijn plan. Mijn idee. Het leven samen in Nederland. Alles staat stil. In de ijskast. Klinkt dramatisch en is het eigenlijk ook best wel.

Zoals de meesten van jullie ongetwijfeld in het nieuws gezien hebben geldt er op dit moment een negatief reisadvies voor Tunesië. En de toeristische vluchten zijn tot begin 2016 allemaal geannuleerd. Geen leuk nieuws. Ik kan wel vliegen met een lijnvlucht maar omdat er niet voor niets een negatief reisadvies geldt heb ik besloten om op korte termijn niet naar mijn lief te gaan. In ieder geval niet zolang het negatieve reisadvies er is. Verzekeringstechnisch is dat geen slim verhaal en daarnaast wil ik mijn familie en vrienden geen onnodige stress bezorgen. Niet dat ik denk dat me iets zou overkomen daar maar goed. Laten we even verstandig blijven is het idee.

Dus ik kan die kant niet op. Dat was een tegenvaller. Net zoals de gezelligheid tijdens de ramadan ook al een tegenvaller was. Dat hele soort van `omgekeerde` leven tijdens de ramadan maakte dat we heerlijk langs elkaar heen geleefd hebben. Enorm frustrerend. In de laatste week van de ramadan kwam er ook nog eens achter dat ik de ziekte van Pfeiffer heb wat toch echt betekent dat slapen nu belangrijker is dan skypen op momenten dat je hoort te slapen. Heel fijn allemaal! Nu iets meer dan een week na de ramadan is de gezelligheid nog steeds ver te zoeken. Wat het is weet ik niet. Maar we staan stil. Net zoals in dat liedje van Guus Meeuwis staan we op een tweesprong en weten we niet waarheen. Verschrikkelijk nummer trouwens!

Voor de boyfriend was dit alles natuurlijk ook een confronterende tegenvaller. Daar waar ik altijd toch naar hem toe kwam voor een leuke tijd samen ligt het samen zijn nu waarschijnlijk in zijn handen. Samen zijn in Nederland is nu de enige optie. Tenminste dat denk ik want ik heb nog geen duidelijk antwoord van de Nederlandse Ambassade over het hoe en wat in deze situatie. Het zal me niks verbazen als we ook nog te horen krijgen dat het tot nader bericht niet mogelijk is om een visum aan te vragen. Maar voor nu gaan we er gewoon nog even vanuit dat het wel kan.

En dat betekent dus dat hij nu echt wat moet gaan doen. Nederlands leren (van af en toe naar heel veel), examen doen en visum aanvragen. Hij heeft nu onze relatie in zijn handen. En ik ben nu echt alle controle kwijt. Mijn lief moet nu kiezen of hij ervoor gaat of niet. Ook al heeft hij al 1000x gezegd dat hij ervoor gaat nu moet hij het ook laten zien. Het bekende geen woorden maar daden. En eerlijk gezegd laat mijn lief op dit moment weinig zien. Niks eigenlijk. Het is helemaal stil. Blijkbaar is hij mijn gezeur en gepush zat en is de druk hem, hopelijk alleen maar even, te groot geworden. En zo’n geweldige prater als hij is (NOT) is zwijgen dus zijn beste antwoord. Als je echt samen bent heb je dan alleen beeld en geen geluid en ben je vaak nog wel in één huis. Maar ik heb dus nu even niks. Geen beeld en geen geluid. Best frustrerend!

Natuurlijk is alles wat er gebeurt is de afgelopen weken van invloed op ons allebei. Daar waar ik vandaag zou vliegen voor een weekje samen is er nu niet eens een vooruitzicht op wat tijd samen. Dit weekje samen zou in het teken moeten staan van even samen serieus bezig met het Nederlands leren en daarnaast een beetje romantiek en gezelligheid. En nu valt dat weg. We raken allebei een beetje de grip op de situatie kwijt en weten niet precies hoe we daarmee om moeten gaan. Ik twijfel nog steeds niet aan de liefde maar wel aan de timing. En die timing dat weten we allemaal, die is een bitch!

Ik weet niet hoe het verder zal gaan. Eerlijk niet. Ik zou ook niet weten wat ik nog zou moeten doen. Voor nu wacht ik even af en hoop ik dat de boyfriend weer bij zinnen komt. Als het kan een beetje snel alsjeblieft. Gewoon omdat hij mij wil laten zien dat het nu niet alleen mijn plan en mijn idee is. Maar nog steeds ons plan en ons idee. Dat leven samen in Nederland. Voor 1 januari 2016.

Advertisements

3 thoughts on “Alles staat stil..

 1. Het enige wat je nu kan doen is vooral heel trots zijn op jezelf. Jij gelooft in de liefde, hoe moeilijk die ook is, en je zet door, hoe zwaar dat ook is. Ik denk dat 99% van de mensen, met nog geen 1% van jouw tegenslagen al was afgehaakt. En daarom: een positieve draai aan jouw jaar van Murphy.

  Alle zonnestralen vanuit zuid-Spanje, hop, zo jouw kant op!
  X

  Liked by 1 person

  1. Dank je wel heel lief! De zonnestralen zijn meer dan welkom nu een vakantie voor mij er dus even niet meer in zit.. En ik doe ook maar wat net zoals we dat allemaal doen. Voor ons eigen geluk! X

   Liked by 1 person

 2. Spijtig het te moeten lezen dat het niet zo goed gaat. Had het liever anders gezien. Maar dat het moeilijk zou worden wisten we allemaal. Je kunt zulke zaken niet alleen oplossen. Je moet het delen, ook met diegene die het beste met je voor hebben.

  Je vader.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s