Dromen zijn bedrog..

dromen zijn bedrog

Daar gaan we dan. In een auto op weg naar weet ik niet. Roadtrip! Ik, mijn schone zus en mijn lief. In Tunesië. De zon schijnt en de herinneringen van vorig jaar komen naar boven. Ik denk aan het nummer Sur Ma Route van Black M (zeker even opzoeken en luisteren!) en mis alleen mijn lieve broertje die er dit keer niet bij is. Maar met zijn drieën is het ook geweldig. Al weet ik nog steeds niet waar we heen gaan. Een beetje jammer want ik hou niet zo van verrassingen. Ongeduldig kijk ik om mij heen. Ik geniet van het mooie Tunesische landschap. Dat heb ik echt gemist! Die mooie bergen in de verte en het dorre maar toch zo mooie landschap. De zon hoog aan de hemel maakt me zo gelukkig! Ik voel me thuis en kom langzaam tot rust. Schone zus is ook gelukkig en heeft haar camera al in de aanslag. Vandaag wordt een mooie dag. Een dag vol met foto’s. Foto’s die ons laten nagenieten als we straks weer thuis zijn. In Nederland. Foto’s die ervoor zorgen dat deze lange afstandrelatie ietsiepietsie beter vol te houden is.

En dan staat de auto stil. We gaan blijkbaar thee drinken met de vrienden van Wass. Altijd leuk! Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar de vrienden van mijn lief omdat ik vaak maar hun naam hoor en ze af en toe op foto’s zie maar verder nooit spreek. Dus als ik in Tunesië ben wil ik altijd zoveel mogelijk van zijn vrienden ontmoeten. Ook al is het moeilijk communiceren in het Engels, Frans en Arabisch, met handen en voeten komen we er wel. En nu schone zus er ook nog eens bij is komt dat helemaal goed. Want wij hebben altijd wel iets om over te kletsen. Dit gaat een leuke avond worden. Ik voel het aan alles. Lekker munttheetje, lieve mensen om mij heen en relaxen. Daar was ik zo aan toe!

De vrienden van Wass zitten al gezellig bij elkaar en kijken niet op of om als we aan komen lopen. Wass krijgt een knuffel maar schone zus en ik worden genegeerd. Beetje vreemd maar dat zal zo wel loslopen. Ze hebben vast een heel belangrijk gespreksonderwerp dat eerst even afgerond moet worden. Schone zus en ik beginnen gezellig te kletsen en analyseren de heren van top tot teen. Het blijft zo frustrerend dat ik helemaal niets begrijp van de Arabische taal. Ik ben zo nieuwsgierig naar alles waar ze over praten. Wass kijkt serieus en lijkt wel een beetje nerveus. Ik vraag hem of er iets is maar hij reageert niet. Ik word een beetje onrustig maar bedenk me op hetzelfde moment ook alweer dat ik me niet druk moet maken. Ik ben hier in Tunesië bij mijn lief en dat is alles wat telt. Gezellig gaan schone zus en ik op in onze analyse van de mannen. Kleding, kapsels, schoenen, gezicht en lichaam. Alles komt voorbij. Heerlijk om te kunnen praten over mannen zonder dat ze begrijpen waar we het over hebben.

Na een tijdje vraag ik aan mijn lief of we vanavond nog iets leuks gaan doen en hij geeft aan dat hij iets moet vertellen. “Iets vertellen”? “Ja, iets vertellen”. “Hier en nu”? “Ja”. Ok. Zal er dan toch iets aan de hand zijn? Ik kijk mijn schone zus aan en haal mijn schouders op. “Ok, brand los”. En mijn lief begint te vertellen over dat hij alles heel leuk vindt en dat hij het heel gezellig vindt dat wij in Tunesië zijn maar dat de liefde over is. BAM! Dat waar ik zo ongeveer dagelijks bang voor ben is in één keer werkelijkheid. Twee jaar lang heb ik niet opgegeven en vastgehouden aan het idee dat wij samen horen te zijn en nu is het over? Ik kan het niet bevatten. Schone zus zegt niks meer en wacht gespannen af wat er nu gaat gebeuren.

Over als geen relatie meer en nooit samen in Nederland? Is dat echt wat hij bedoelt? De vrienden van mijn lief mengen zich in het gesprek. Of ik nou serieus denk dat hij ooit naar Nederland gaat komen? Eeuuh ja, dat denk ik! Want wij horen samen te zijn. Wij willen samen zijn. Ze lachen me uit. Echt waar! Ze zeggen dat ik dom en naïef ben omdat mijn lief nooit de intentie heeft gehad om naar Nederland te komen. Tunesië is zijn thuis en Nederland niet. Ik ga in discussie maar het is onbegonnen werk. Wass zegt niets meer en laat het allemaal gebeuren. Hij loopt naar buiten en ik loop achter hem aan. “Waarom”? Dat is alles wat ik uit kan brengen. Waarom nu in één keer? Wat is er verandert? Er is niets verandert is het antwoord dat ik krijg. Ik kijk hem aan en hij denkt na. Uiteindelijk komt het hoge woord eruit. Dit was altijd jouw idee en jouw droom, niet mijn idee en mijn droom. Ik dacht dat het mijn droom zou kunnen worden maar dat lukt niet. Hij zegt dat het leuk was de afgelopen twee jaar maar dat hij nu verder moet.

Nee! Ik raak in paniek en gooi alles wat in mijn hoofd opkomt voor zijn voeten. Van team Debski en Wass, Fish & Stick tot Forever Together. Het Nederlands leren de afgelopen maanden, alles komt voorbij. En hij zegt niks meer. Helemaal niets. Hij staat daar maar te staan en wacht tot ik klaar ben. En dan kijk ik om me heen. Ik zie de auto en de poster op de auto. Op de poster staat: Serious Deb, its over. Be happy without me. I’m Sorry! Wat? Nee dit kan echt niet. Dit wil ik niet. Niet nu en niet later. Ze leven nog lang en gelukkig is alles wat ik wil. En hij wil dat toch ook? Hoe kan dit nu in één keer?

En dan kijk ik nog een keer goed en dan zie ik pas wat er echt aan de hand is. Ik ben alleen! Geen schone zus en geen Wass. Ik ben helemaal alleen. Zoals ik de afgelopen 6 maanden al alleen ben. In mijn te grote voor mij alleen bed heb ik net een verschrikkelijke droom gehad. Een droom die de hele dag nog door mijn hoofd heen spookte. Een droom die ik eerst even een paar dagen moest laten gaan voordat ik hem op papier durfde te zetten. En zo zie je maar weer: dromen zijn bedrog! Gelukkig maar voor deze droom en voor mij.

Wat denken jullie? Zijn dromen een weerspiegeling van je (onbewuste) gedachten? Van je angsten of je geluk? Dromen zijn wat mij betreft maar rare dingen..

Advertisements

2 thoughts on “Dromen zijn bedrog..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s