Al 201 dagen ik hier en jij daar..

201 dagen. Echt waar. Het is alweer 201 dagen geleden sinds 20 maart 2015. De dag dat ik terugvloog naar Düsseldorf, de dag dat ik mijn laatste knuffel en kus kreeg. De laatste ochtend dat ik wakker werd naast mijn lief in hetzelfde bed. In Hammamet. In Tunesië. 201 dagen sinds ik het gevoel had dat ik thuis was. Want mijn thuis is hij. Mijn thuis is bij mijn lief zijn. Waar dan ook. Mijn thuis is geen huis.

Maar het is geen aanrader om dagen te tellen. Echt niet! Tot gisteren had ik het gevoel dat het nog wel mee viel en dat het wel vol te houden was. Natuurlijk hebben we elkaar al lang niet gezien en zijn we daardoor gefrustreerd. En soms geïrriteerd. Maar daar kunnen we allebei niets aan doen en het is zoals het is. En door! Dat was mijn instelling. Totdat ik de dagen telde. Die 201 dagen. Wat neerkomt op 6,5 maand. 6,5 maand ik hier en hij daar. 1751 kilometer tussen onze huizen in. 1751 kilometer met land en zee. 1751 kilometer vanuit Nederland via, België, Frankrijk, Italië en de Middellandse Zee. Al 201 dagen “alleen”. Al 201 dagen ben ik niet echt thuis.

Waarom ik het dan toch deed? Die dagen tellen. Omdat ik een statement wilde maken naar Wass toe. In het kaartje dat ik naar hem toestuurde. Dat is het één van de dingen die ik dan wel weer leuk vind aan een lange afstand relatie. Kaartjes sturen. Alleen jammer dat ik nog nooit een kaartje terug heb gekregen. Kerels.. En wat mijn statement in het kaartje dan is? Een schop onder die lekkere billen van hem. Met een paar duidelijke verzoekjes die ik ongeveer zo omschreven heb:

Schiet alsjeblieft op met dat studeren van je en beloof mij dat je je belofte niet verbreekt. Beloof mij dat ik mijn verjaardag dit jaar niet “alleen” hoef te vieren zoals we hebben afgesproken. En beloof mij dat ik Oud & Nieuw ook niet meer “alleen” ben. Beloof mij dat Oud het moment is dat we “alleen” en 1751 kilometer achter ons kunnen laten. En beloof mij dat Nieuw het moment is dat we aan ons leven samen zijn begonnen. Doei 2015 en hallo 2016. En vergeet niet: belofte maakt schuld. 

En ja, ik weet van al je doemscenario’s. Van al je gedachten. Van al je angsten. Van je zorgen om je familie en de angst dat je straks geen werk en geld hebt. Ik weet het. Maar ik heb je al zo vaak gezegd dat je mij hebt. Dat geld geen probleem is en dat werk er echt wel komt. Zolang we elkaar hebben in Nederland komt alles goed. En ik hoop dat je daarop vertrouwd. Dat je mij vertrouwd en dat je je belofte niet verbreekt. 

Heftig hè? En om het nog iets duidelijker te maken, het is nog 80 dagen tot aan mijn verjaardag. 80 dagen tot 26 december 2015. En nog 86 dagen tot 1 januari 2016. Ik weet dat ik heel veel vraag van Wass. Dat weet ik echt. Maar aan de andere kant. Dit wist hij 787 dagen geleden toen hij aan deze relatie begon. Toen heb ik direct gezegd dat deze afstand niet veel langer dan 2 jaar moest gaan duren en dat wonen in Tunesië geen optie voor mij is. Dus op naar december. Naar mijn verjaardag op die geweldige Tweede Kerstdag. Op naar 2016 en fingers crossed terwijl het klokje doortikt. Tik, tak, tik, tak.

Tot de volgende keer!

Advertisements

3 thoughts on “Al 201 dagen ik hier en jij daar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s