Where are you from???

Van kerst naar jarig naar Thailand in 3 dagen. 29 december was het eindelijk zover. Vier weken backpacken in Thailand en Maleisië. Van Schiphol naar Kuala Lumpur naar Surat Thani. Met een lach en een traan ging ik op weg omdat het wel iets meer was dan gewoon een vakantie. Het was een avontuur. Mijn avontuur. Even lekker weg van alles. Social media off en lekker alles op een rijtje zetten. Dat was het plan.

De reis was lang maar verliep goed. Ik had een aardige buurman uit het verre zuiden met wie ik leuke gesprekken had als we niet aan het slapen waren. Of beter, als hij niet aan het slapen was want ik heb serieus in die 12 uur geen oog dicht gedaan. Toen ik aankwam in Kuala Lumpur vond ik al snel de weg naar Kuala Lumpur 2 voor mijn vlucht naar Surat Thani. Dan zul je denken is het daar dan zo druk en groot dat ze twee vliegvelden nodig hebben? Nope! Het was het een heerlijk rustig vliegveld en KL2 is een nieuw vliegveld dat alleen bedoeld is voor de low-cost vluchten.

Ik kwam aan in Surat Thani. Een stad in Zuid-Thailand waar ik Marit zou treffen en omdat Marit vertraging had heb ik heerlijk twee uur aan de kant van de straat op haar zitten wachten. Het was zo bijzonder om in een totaal andere wereld terecht te komen. Mijn wereld voor de komende vier weken. Ik heb dus twee uur dom zitten te kieken om het even op zijn Twents te verduidelijken en dat beviel best goed. Na 24 uur gereisd te hebben vond ik Marit in het centrum. Of beter gezegd: Marit vond mij. We stonden werkelijk waar met elkaar te smssen allebei aan de andere kant van een gebouw. Marit had al een paar rondjes gelopen maar we konden elkaar net niet vinden. Hilarische reünie tussen twee tukkers kun je je dus voorstellen.

En daar gingen we, twee chicks uit Twente on tour. Het avontuur samen de komende twee weken kon beginnen. De eerste drie nachten hadden we een bananenhutje in Surat Thani voor 900 Thaise Baht inclusief ontbijt. Dat is omgerekend € 23,00 voor drie nachten. Het hutje was klein, heel basic, ver van de stad en heerlijk rustig. Ik ging voor mijn gevoel op reis om na te denken maar kwam er al snel achter dat ik sinds lange tijd juist helemaal geen gedachten had. Ook wel een keer fijn!

Na onze eerste nacht was het tijd voor oud & nieuw. Tijd voor de Kho Phangan Countdown party. Nou dat was me wat. Om een lang verhaal kort te maken: we vertrokken om 13:00 uur vanuit ons hostel. Mooi op tijd en we konden gratis meerijden met een local. Vanuit de stad moesten we eerst met de bus en daarna met de boot. De bus zou om 14:30 uur vertrekken en het bleek dat er verschillende busstations in Surat Thani waren. Er was ons al tien keer gezegd dat we naar het busstation 5 kilometer verderop moesten maar wij eigenwijze gevallen geloofden dat natuurlijk niet. Dus na een heleboel geren en gevlieg gingen we uiteindelijk toch 5 kilometer verderop met een lieve tuktuk meneer en kwamen we om 14:20 uur aan bij onze bus. Jaja, luisteren is niet ons sterkste punt.

Om 18:00 uur waren we op het eiland Kho Phangan en om 19:00 waren we op het strand. Tot 02:00 uur was de party geweldig, lees: dansen op picknicktafels, neonverf, super mooi vuurwerk en mensen kijken die touwtje springen over een brandend springtouw. Vanaf 02:00 uur veranderde het feest in een slagveld van dronken dropjes en het strand in een afval dump plaats. Beetje jammer en genant dat zo’n mooi plekje zo vervuild wordt om te feesten! Om 07:00 uur ging onze boot weer terug en om 12:00 uur waren we totaal kapot weer terug in ons bananenhutje. Na 23 uur op pad te zijn geweest was het tijd voor een beetje slaap en relax tijd. Als avondeten hadden we de door mij meegebrachte pepernoten en stroopwafels. From Holland with love!

Next: Khao Sok National Park. De eerste nacht sliepen we in het dorp voor 300 Baht (€ 9,00) in een huisje op palen. Dit keer klinkt het mooier dan het was want uit de douche kwam een straaltje water dat geen straaltje te noemen was. En het stopcontact werkte ook niet. Maar we hadden een powerbank en konden onze telefoon en camera’s opladen zodat we toch de nodige foto’s konden maken. Na de eerste nacht was het tijd voor 2 dagen in het park in een hutje op het meer. In één woord? Geweldig! Stel je voor: je rijdt een uur met de bus, dan stap je over op een longtailboot waar je een uur mee vaart tussen de bergen op een groot meer. En dan kom je aan bij je eigen lakehouse. Een drijvend hutje op het meer. In totaal waren er ongeveer 80 mensen aanwezig in ons “dorpje”. Zo kalm en zo rustig. Hier hebben we gezwommen en twee bootsafari’s gedaan. De eerste in de avond terwijl de zon onder ging en de tweede in de ochtend toen de zon net op was en het nog een beetje mistig was. We hebben aapjes gekeken en Toekans gezien en zo enorm genoten van het mooie uitzicht. ‘s Avonds hebben we voor ons huisje op de grond met een kussentje onder ons hoofd naar de sterren gekeken. Samen met drie super leuke en aardige Duitse kerels. Het kan dus echt, er bestaan leuke Duitsers! Eén van hun had een app gedownload zodat we precies konden zien welke ster waar aan de hemel stond. Zo mooi!

Maar het mooiste komt nog. Onder het motto “welcome to the jungle” hebben we een trekking gedaan van vier uur. Resultaat: geslingerd als Tarzan en Jane aan een liaan, gestruikeld over een rots en een bloedzuiger op mijn voet. En ja, ik was stoer! Nee, ik heb niet om mijn mama geroepen. Het enige wat ik riep was: take it off, take it off! En ik heb niet gekeken toen Chicken, onze lieve gids, het monster uit mijn voet haalde. Lekker bloedbad in mijn Allstars. Tijdens de trekking zijn we een grot in geweest. Een route van 800 meter in het pikkedonker, gedeeltelijk onder water met hele grote spinnen en honderden vleermuizen. Daar waar alle mensen in onze groep eenvoudig boven water bleven was ik als Ieniemienie natuurlijk weer in een iets moeilijkere positie. Het water kwam mij zo ongeveer tot aan mijn kin op sommige punten. Maar het was echt een supergave trekking. Na deze heftige jungle trekking hebben we nog een duik in het water genomen en toen was het helaas al weer tijd om terug te gaan naar de bewoonde wereld. Wil/ga jij nog naar Thailand? Khao Sok National Park is een aanrader en de 2 dagen 1 nacht tour ook. Kosten vanaf 2500 Baht omgerekend ongeveer € 65. Wij hadden het voor geen goud willen missen.

Na de tour hebben we nog een nacht in het Smiley Lake Resort geboekt. Dit keer had ik een hutje gevraagd met goede douche en moesten we 500 Baht (€ 15) voor een nacht betalen. Een goede douche was wel noodzakelijk gezien het feit dat ik mijn haar al vier dagen niet gewassen had. Het bleef heerlijk in een knot zitten zonder dat ik een elastiekje nodig had. Ook mijn kleding was aan een wasbeurt toe. We hebben daarna gegeten met één van de Duitse jongens die achterbleef omdat hij de volgende dag weer terug vloog naar huis. Tijdens het eten kwamen we aan de praat met 2 Franse jongens. Alweer een leuke avond!

De volgende ochtend was het tijd voor wat sportiviteit en hebben we om 06:00 uur een klein uurtje hardgelopen met een Franse kerel die we de avond ervoor waren tegengekomen. Het was het idee van de Duitser maar die bleek een sjaak afhaak te zijn. Hardlopen in Thailand was heftig. Het leek de zondagochtend bootcamp wel. Bult op, bult af en door! Zweten als een malle en spijt hebben dat je gegaan bent maar achteraf een heerlijk tevreden gevoel. Snel douchen en toen was het alweer tijd om te gaan.

De eerste week is alweer voorbij. De tijd gaat precies zoals die moet gaan. Niet te snel en niet te langzaam. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben. En ik vind het zo heerlijk dat mijn social media uit staat. Mijn telefoon staat gewoon op vliegtuigmodus en ik? Ik sta in de pauze modus. Ik kwam er al vrij snel achter dat “where are you from?” de codetaal voor backpackers is om een gesprek aan te knopen. Iedereen is geïnteresseerd in elkaar en je alleen voelen is echt niet nodig. En de Thaise locals? De meesten spreken best beroerd Engels maar ze willen je overal mee helpen. Dus met handen en voeten kom je er wel.

Natuurlijk mis ik mijn lief wel een beetje maar het is aan de andere kant ook heel fijn om even geen contact te hebben. Even geen frustraties en discussies over studeren en onze toekomst samen. Even alleen maar in het moment leven. Even DebskiG tijd. Genieten van het hier en nu. Dat ontspant en lucht op. Dat ga ik thuis ook meer doen. En als dat thuis niet lukt dan zal ik een oplossing moeten vinden. Wat ik wel merk is dat Wass met alles wat ik doe in mijn gedachten zit. Niet dat het vervelend is maar meer zo van, goh dit zou Wass ook geweldig vinden. En toen we naar de sterren lagen te kijken en ik een vallende ster zag dacht ik alleen maar dat ik dit met hem had willen meemaken. Samen reizen, het lijkt mij zo geweldig!

Eten is natuurlijk nog wel een dingetje. Alles is lekker, dat zeker. Glutenvrij eten is ook zeker mogelijk hier. Maar mijn buik kan mijn keuzes tot nu toe niet echt waarderen. Mijn afgetrainde buik was na 2 dagen al verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een opgeblazen blubberig buikje dat ook nog eens pijnlijk is. De toilet is mijn beste vriend dus vreemdgaan is geen optie. Nou misschien een klein beetje dan want af en toe doe ik een niet glutenvrije havermoutkoekjesdag samen met wat ORS en laat ik het Thaise eten in de steek. Sorry but no sorry! Next stop: Koh Lanta!

Liefs DebskiG!

Advertisements

One thought on “Where are you from???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s