Dagboek van een teamcoach

Een tijdje geleden kwam ik de Facebookpagina van Floor Daver tegen toen ik weer eens op zoek was naar leuke quotes, verhaaltjes en bruikbare informatie voor mijn IK, JIJ, WIJ en de MAATSCHAPPIJ project. Floor bood via haar Facebookpagina gratis een 7 daagse video training aan die zij Dagboek van een teamcoach noemde. Tijdens deze 7 dagen wil zij mensen meer leren over groepsprocessen. En als ik iets leuk en interessant vind is het dat wel! Dus ik heb heerlijk de filmpjes gekeken en wat aantekeningen gemaakt. De aantekeningen deel ik met jullie. Floor heeft mij wat geleerd en misschien kan ik jullie wat leren.

Floor dag 1: introductie
In deze eerste dag heb ik geleerd dat je in een groep moet observeren. Je moet niet alleen luisteren maar ook kijken naar wat mensen doen en wat mensen NIET zeggen. Als je dit doet en je gaat hierover in gesprek dan wordt de groep met mensen zich bewust van hun eigen interactie. Je kunt dan feedback gaan geven en ontvangen door bijvoorbeeld te zeggen: het valt mij op dat.. of het effect op mij is.. Zodra mensen zich bewust worden van wat er gebeurt worden er mogelijkheden gecreëerd. De mogelijkheid om wel of niet te veranderen.

Mijn visie: Ik denk dat dit een hele goede boodschap is: observeren, reageren en bewustwording creëren. Maar ik denk ook dat dit toepasbaar is voor iedereen in een team. Als je bijvoorbeeld in een resultaat verantwoordelijk team werkt dan kunnen teamleden zelf ook observeren, reageren en bewustwording creëren. Ik zal dit ook zeker proberen toe te passen in het team waarin ik werk. En jullie? Kunnen jullie hier iets mee?

Floor dag 2: angstfase/vluchtfase
Dit keer gaat het over het begin van de vorming van een team. Volgens Floor is er in het begin van de vorming van een team altijd angst. Het is belangrijk dat een leider angst herkend omdat een leider ervoor kan zorgen dat angst verdwijnt. Dit kan de groep niet zelf. Iedereen in een nieuwe groep heeft angst. Dit uit zich in oogcontact vermijden, veel vragen stellen of bijvoorbeeld gapen als afweermechanisme. Om ervoor te zorgen dat de angst minder wordt moeten gevoel en gedachten in overeenstemming komen. Floor heeft hier een oefening voor: laat de groep in kleine groepjes oefenen met luisteren. Luisteren naar wat iemand zegt en vat dit vervolgens concreet samen. Volgens Floor is dit van belang omdat de angst in de groep vermindert als we naar elkaar luisteren. Voor een leider is het heel belangrijk dat je gelijk blijft in relatie tot de teamleden. Als er bijvoorbeeld angst is kun je het beste met de groep communiceren op een rustige en zachte toon terwijl je alle mensen in de groep aan kijkt. Als je dit doet zal de angst zakken en ontstaat er een nieuwe fase met energie. Mensen hebben dan zin om wat te gaan doen.

Mijn visie: Ook hier heb ik weer veel geleerd en dit knoop ik goed in mijn oren. Vooral omdat ik iemand ben die heel gemakkelijk zegt wat ze denkt. Hierdoor blaas ik soms mensen omver die zich dan niet meer veilig voelen om deel te nemen aan het groepsproces. En jij? Ben jij iemand die zegt wat hij/zij denkt of ben jij eerder angstig? Hoe pak jij dit aan?

Floor dag 3: missie als trainer/coach/adviseur
In deze derde video worden een aantal vragen gesteld waarmee je naar jezelf kunt kijken. De vragen hebben betrekking op de hoofdvraag: wat maakt jou bijzonder en uniek? De vragen die jij jezelf kunt stellen:

  1. Waar word ik van nature door aangetrokken?
  2. Wat doe ik automatisch?
  3. Als ik … niet meer kan doen dan heeft het voor mij geen zin meer
  4. Ik ben een geboren..

Met deze vragen kun jij op zoek naar jouw woord. Het woord dat omschrijft waar jij uniek in bent. Het woord dat jouw missie kan worden. Volgens Floor kun jij je onderscheiden van andere trainers, leiders of coaches als jij met deze vragen kunt uitleggen waarom mensen jou moeten hebben. Een antwoord op deze vragen straalt zelfverzekerdheid en kracht uit.

Mijn visie: Ik vind het mooi dat ik deze vragen kan beantwoorden en zo meer over mijzelf kan leren als bijvoorbeeld toekomstige coach. Maar als lid van een team vind ik dit ook hele goede vragen. Want als jij weet wat jou bijzonder en uniek maakt dan weet jij ook hoe jij van belang kunt zijn in jouw team. Ben jij het daarmee eens? Of zie jij het toch anders?

Floor dag 4: strijdfase – weerstand in de groep
Boosheid en frustratie in de groep is alleen maar goed. Dat betekent dat het veilig voelt in de groep en dat mensen zich durven uit te spreken. Volgens Floor is het verstandig om jezelf af te vragen hoe jijzelf omgaat met conflicten. Kun jij omgaan met conflicten of heb jij angst voor conflicten? Hoor je wel wat de ander zegt in een conflict? Wanneer jij weet hoe jezelf omgaat met conflicten is het nodig om te kunnen zien aan mensen wanneer er frustratie is. Mensen kunnen hun weerstand actief en passief laten zien. Het is belangrijk om alle vormen van weerstand te respecteren. Boos worden mag, op een actieve en passieve manier. Het effect van dit proces is dat je dichter tot elkaar komt. Er onstaat een vorm van intimiteit. Als je boos mag worden in een team krijg je meer waardering voor elkaar en ga je meer verantwoordelijkheid pakken. Als laatste geeft Floor aan dat weerstand informatie bevat. Weerstand betekent dat er iets te melden is of dat er iets onbesproken is dat anders kan. En als je dat duidelijk hebt kun je de weerstand wegnemen en ontstaan er betere resultaten. Dan kun je je focussen op het werk dat je te doen hebt. Onthoud: weerstand is iets moois.

Mijn visie: Hier word ik dus echt gelukkig van. Het voelt soms zo vervelend als je het gevoel hebt dat er iets speelt in het team en er een soort van onrust ontstaat. Die laatste woorden: weerstand is iets moois, die ga ik in mijn oren knopen. Het hoort erbij en ik wil het koesteren. En jullie? Wat doen jullie als je weerstand voelt?

Floor dag 5: Intimiteitsfase
Doe eens gek met de mensen waarmee je samenwerkt of in het team zit. Volgens Floor is het soms lekker om even heel veel plezier met elkaar te hebben vanuit je hart. Ook op je werk en in je team is het belangrijk om af en toe eens gek te doen!

Mijn visie: Helemaal mee eens! Het team waarin ik werk wordt gekscherend weleens het feestteam genoemd. Maar die gezelligheid naast het serieuze werk is zo belangrijk!

Floor dag 6: rollen in het team
In een team heb je veel verschillende mensen en deze mensen hebben verschillende rollen volgens Floor. De rollen die je aanneemt zijn afhankelijk van gebeurtenissen bijvoorbeeld in je verleden. Zo heb je de bovenrol (ik weet alles beter, anderen kunnen niks, dit schiet niet op) die het effect heeft dat anderen een benedenrol (kleiner, bang, ondergeschikt) aannemen. Mensen nemen rollen aan om zichzelf te beschermen. Een rol is een soort van afweermechanisme tegen pijn, ter verdediging of om te overleven. Wat belangrijk is om te onthouden is dat rollen afstand creëren tussen elkaar. Daarom is het van belang dat iedereen zich bewust wordt van zijn of haar rol.

Een andere rol in de groep is bijvoorbeeld het zwarte schaap. Er is altijd één iemand in de groep die het slachtoffer is. Dat is de persoon waar de negatieve energie heen gaat die de groep kwijt moet. De persoon waar de groep zich samen tegen keert. En er is ook altijd iemand die de rol van slachtoffer aanneemt omdat hij/zij “hulp” nodig heeft of vindt dat hij/zij hulp nodig heeft. Met als gevolg dat andere mensen deze persoon gaan helpen en stoppen met hun eigen rol. Hierdoor stopt het groepsproces omdat je dan als groep samen niet meer verder komt.

Floor benadrukt dat rollen overal zijn. Je hebt patiënten, doorzetters, ik-wil-niet rollen. Dit zijn allemaal rollen die ontstaan in een groep. Als leider kun je daarnaast ook nog weer verschillende rollen hebben: dominant, inlevend of bijvoorbeeld sympathiek. Het is belangrijk dat je niet in oude rollen blijft hangen en meerdere rollen kunt aannemen.

Mijn visie: Door deze video kon ik echt met andere ogen naar mijn team kijken. Ik kon rollen herkennen en ik kon ook mijn eigen rol(len) herkennen. Ik weet dat ik snel de bovenrol aanneem en dat ik de dominante of doorzetter kan zijn. Maar ik weet ook dat ik in de afgelopen jaren heb geleerd om mij aan te passen en dat dit nut heeft voor de ontwikkeling van het team. Mooi om op deze manier naar mijzelf en mijn team te kunnen kijken. Hebben jullie dat ook als je dit leest? Zie je de mensen om jou heen en de rollen die zij hebben?

Floor dag 7: afsluiting
In de laatste video sluit Floor af dat zij verder gaat met het delen van alle informatie die zij heeft over leren teamcoachen. Via www.floordaver.nl, via www.leerteamcoachen.nl en via haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/floordaversamenontwikkelen.

Mijn visie: Druk op de vind-ik-leuk knop op de pagina van Floor Daver! Niet alleen als je een teamcoach of manager bent maar ook als je meer wilt leren over onderdeel uitmaken van een groep. Of als je bijvoorbeeld net als mij in een resultaat verantwoordelijk samenwerkend team werkt en misschien in de toekomst wel teamcoach wil worden. De video’s die ik gevolgd heb waren echt interessant en ik heb veel geleerd. Gratis en voor niets! Doe eens wat anders met je Facebook en ga eens op zoek op naar mensen die jou iets kunnen leren. Er staat zoveel interessante informatie op Facebook.  Doen hoor! En heb je vragen laat het mij dan weten.

Liefs DebskiG

team 5

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s