Alle geduld voor de (grenzeloze) liefde..

Je hebt van die quotes die zijn gewoon waar. Die kloppen als een bus zeggen ze ook wel toch? Ik heb er ook één gevonden. Zo’n quote. Nou eigenlijk wel meer dan één maar deze is voor nu wel toepasselijk. Ik geloofde nooit dat deze quote waar kon zijn. Ik had altijd het idee dat ik alles zelf moest waarmaken wanneer ik dat zou willen. Maar nu ben ik overtuigd. Dingen gebeuren wanneer ze moeten gebeuren en haasten heeft geen zin. Het klopt als een bus en is gewoon waar. 

Foto 20-02-16 19 31 41

Ik weet nog dat ik in september 2015 pisnijdig, verdrietig en enorm teleurgesteld was over het feit dat mijn lief niet klaar was met studeren. Van hallo Nederland, hallo leven samen gingen we al vrij snel naar hallo gezeik, hallo gezeur en dikke DOEI voor een toekomst samen. We waren allebei onuitstaanbaar naar elkaar en ik wist het allemaal even niet meer. Ik kon me niet voorstellen dat iemand zo “lui” kon zijn met het doen van een taalcursus. Dat een leven samen minder belangrijk was dan een leven in Tunesië. Ik vergat even dat het misschien ook niet gemakkelijk is om te studeren als je 6 dagen in de week werkt van 9:00 tot 19:00 of 20:00 of nog later. Om het maar niet te hebben over een familie die zich nog niet helemaal kan vinden in de grenzeloos verliefd situatie. En dat het al helemaal niet leuk en gemakkelijk is als die andere, ik dus, constant zit te zeiken en te zeuren over studeren en samen leven in Nederland als je al genoeg stress hebt met het hoog houden van alle ballen in je eigen leven.

Maar goed. Ondanks dat ik droomde over het leven samen besloot ik mij te focussen op mijn leven hier. Ik besloot mijn appartement te verkopen en op reis te gaan en even aan mezelf te denken. Beste beslissing ooit! Tijdens mijn heerlijke backpack avontuur van een maand door Thailand en Maleisië heb ik mijn negatieve donkere zonnebril afgezet en ben ik het leven weer fijn gaan zien door mijn roze bril. Natuurlijk heb ik af en toe nog een donker zonnebril momentje maar dat hoort erbij in het leven. Wanneer je geen pieken en dalen ervaart in het leven kun je niet optimaal genieten van de pieken. Of zoiets..

En toen was ik weer thuis. Hotel mama bevalt goed maar op jezelf wonen als je 32 bent is min of meer toch wel wenselijk. Ik wist voordat ik weer thuis was al waar ik wil gaan wonen dus toen ik weer terug was heb ik dat snel geregeld. Typisch mij. Ik hoef niet lang na te denken over praktische dingen en regel dat gewoon even snel alsof het niets is. Twijfelen komt (bijna) niet in mijn woordenboek voor. Aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar ben ik weer grootgrondbezitter en dat voelt echt super goed. Mijn eigen plekje in mijn dorp.

Maar even terug naar die quote! Alles komt wanneer je er klaar voor bent. Ik ben ervan overtuigd dat de verkoop van mijn appartement, het reizen, het kopen van een nieuw huis en mijn lief die nog niet klaar is om naar Nederland te komen allemaal met elkaar te maken hebben. Dat alles in mijn leven gaat zoals het moet gaan en dat haasten geen zin heeft. En als ik weer eens zo’n momentje heb dat ik verschrikkelijke haast heb en dat alles op mijn manier moet gaan dan zeg ik tegen mezelf: “There’s no need to rush. What’s meant for you always arrives right on time.” En dat betekent dus dat mijn lief ergens in dit jaar een keer naar Nederland kan/gaat/mag/moet/wil/zal komen. Zodat mijn plekje in mijn dorp eindelijk ons plekje in ons dorp kan worden. En tot die tijd? Tot die tijd doe ik weer meer waar ik zelf zin aan heb. Je weet wel: sporten, reizen, gezellige dingen doen met leuke mensen, bloggen en genieten van het leven.

Banner social media

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s