Samenwerken in een team is verschrikkelijk!

Een tijd geleden kreeg ik een link doorgestuurd van een collega. Interessant leesvoer over het werken in een team. En laat ik dat nou ook echt interessant vinden. En leuk! Mijn dagelijkse uitdaging op het werk haal ik niet uit de normale werkzaamheden maar uit het samenwerken. Elke dag is het weer anders, altijd is er wel wat en toch lukt het ons bijna elke dag weer om effectief samen te werken in ons team. Een zelfsturend team. Een team zonder manager met een teamcoach on the side. Het heeft voor- en nadelen en in het artikel dat mijn collega doorstuurde werden de nadelen uitgelicht. Vandaag bespreek ik ze met jullie en ik ben heel benieuwd hoe jullie erover denken.

Vanuit mijn studie Communicatiewetenschappen weet ik dat een (zelfsturend) team effectief kan functioneren als er sprake is van respect, vertrouwen, inzet, waardering voor elkaar. Ook moet het mogelijk zijn om invloed op elkaar uit te oefenen. En om dit voor elkaar te krijgen is er interactie, communicatie, verbinding, onafhankelijkheid, veiligheid en prestatiegerichtheid nodig van en tussen de teamleden. Zo, dat is een hele mond vol met interessante en belangrijke woorden. Maar als je de woorden even rustig op je laat inwerken dan ga je inzien dat alle woorden een logische verbinding hebben met het effectief samenwerken in een zelfsturend team. Maar daar gaat het vandaag niet over. Vandaag gaat het over de valkuilen van het samenwerken in een zelfsturend team.

In het artikel dat ik gelezen hebben worden de volgende valkuilen genoemd:

Werknemers gaan over hun grenzen heen

Ik kan mij hier wel iets bij voorstellen omdat ik in mijn team heb gemerkt dat dit gebeurt. Als je samenwerkt in een team wordt je verantwoordelijkheidsgevoel al snel groter of te groot. Soms omdat je denkt dat je onmisbaar bent en soms omdat je denkt dat anderen het niet zo goed doen als jijzelf. De oplossing? Praten! Maak je gevoel van verantwoordelijkheid en werkdruk bespreekbaar. Denk na over waarom je werkdruk hebt en waarom jij de neiging hebt om over je grenzen heen te gaan. En ga hierover in gesprek zodat je elkaar kunt helpen. Want dat is ook van belang in een zelfsturend team: elkaar helpen.

De druk neemt toe

Ook deze herken ik. Werkdruk  die toeneemt doordat je het gevoel hebt dat je altijd hard moet werken. En als er dan ook nog een collega of een paar collega’s vrij hebben dan ga je helemaal rennen. Met als gevolg dat de werkdruk nog meer toeneemt. Onze oplossing? Opnieuw praten! En haalbare doelen stellen. Je kunt jezelf zoveel druk opleggen als jezelf wilt. En natuurlijk heb je soms deadlines en afspraken waardoor het drukker is dan normaal. Maar dat betekent niet dat je over de hele werkweek heen geen haalbare doelen kunt stellen. Als je werkt in een team moet je samen ondervinden wat haalbare doelen zijn. Learning on the job it is. En als je erachter bent gekomen wat haalbaar is en wat niet moet je nog weer zorgen dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken gaat houden en blijft houden. Het blijft een proces, een teamproces waarbij je elkaar moet helpen om te voorkomen dat de druk voor het team of voor iemand persoonlijk te hoog wordt. Wees eerlijk naar elkaar, praat met elkaar en wees lief voor elkaar.

Rotklussen worden niet opgepakt

Ook hier hebben wij in ons team wel een beetje ervaring mee. Iedereen doet gewoon graag wat hij of zij het leukste vindt. Dat is denk ik ook normaal. Als je dingen moet doen die je leuk vindt is een werkdag toch wat fijner dan als je de minder leuke dingen moet doen. Wij hebben ervoor gekozen om twee mensen verantwoordelijk te stellen voor het dagelijks verdelen van onze nieuwe werkzaamheden zodat het niet mogelijk is om alleen de “leuke” dingen te doen. De lopende werkzaamheden worden per dag opgepakt. En die worden elke ochtend besproken. Het wordt bijna saai maar ook hier geldt weer: praten en bespreekbaar maken. Zorg er met elkaar voor dat “rotklussen” niet blijven liggen. Wat jij een rotklus vindt, vindt een ander misschien wel leuk. Zolang “rotklussen” bespreekbaar worden gemaakt blijven ze niet liggen.

De neuzen staan niet dezelfde kant op

Dit is iets wat in ieder team gebeurt. Samenwerken in een team is een proces van ontwikkeling met verschillende fasen die een team moet ondergaan. In het begin waren wij ook allemaal individuen en door te communiceren, praten en discussiëren, over de manieren van werken en oplossingen voor problemen te vinden gingen onze neuzen langzaam dezelfde kant op staan. En natuurlijk gebeuren er soms dingen en zijn we het lang niet altijd met elkaar eens. Maar door te praten en in ieder geval een gezamenlijk teamdoel te hebben: klanten zo goed mogelijk helpen, zoveel mogelijk productie draaien of wat dan ook kun je de neuzen dezelfde kant op krijgen en houden.

Er staat een leider op

Dat klopt en dit gebeurt bij ons ook. Maar is dat erg? Iedereen in het team heeft verschillende eigenschappen, rollen en kwaliteiten en dat moet je koesteren. Waardeer elkaar op elkaars kwaliteiten en sterke punten en help elkaar met het ontwikkelen van de zwakke punten. Ik denk dat er geen probleem is met één of meerdere leiders die opstaan in een zelfsturend team zolang ze maar gewaardeerd en geaccepteerd worden. En een leider hoeft niet iemand te zijn die zegt wat iemand anders moet doen. Een leider kan ook iemand zijn die dingen bespreekbaar maakt en die ervoor zorgt dat de focus op het gezamenlijke doel blijft bestaan.

Voor- en of nadelen in een zelfsturend team die zijn er zeker. Maar ik ben er ook van overtuigd dat elk voordeel zijn nadeel heeft en andersom ook. Het is maar net hoe je naar de verschillende punten kijkt en hoe jezelf openstaat voor het werken in een zelfsturend team. Wij individuen maken samen een zelfsturend team en het is dan ook zaak om af en toe kritisch naar jezelf en elkaar te kijken. Kijken naar de invloed die jij denkt dat je hebt op het team en de invloed die anderen denken dat jij hebt op het team. Wat vinden jullie hiervan? Mee eens of niet? En wat denken jullie van de nadelen van een zelfsturend team? Vinden jullie dit ook nadelen?

De link van het artikel waar ik deze informatie uit heb gehaald is http://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/24/waarom-zelfsturende-teams-toch-niet-altijd-werken

team 5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s