Liefde is.. af en toe gezeik en gezeur

Ik weet dat ik een moeilijk geval kan zijn als vriendin in een relatie. Ik weet wat ik wil, ik zeg wat ik wil en als het dan niet gebeurt dan word ik soms/vaak/af en toe een beetje boos. Of heel erg boos. Licht ontvlambaar zeg maar. Dit is wel de hele kort door de bocht versie maar veeleisend dat ben ik. En dat weet ik van mezelf.

En mijn lief. Die kan er vaak mee dealen maar soms wordt hij er compleet krankjorum van. En als dat het geval is dan gaat lief in de negeer modus. Uit liefde zoals hij zelf zegt, want hij wil geen “bad words” zeggen. Maar de negeer modus is voor mij als die rode lap voor een stier. Dan moet ik gewoon even helemaal losgaan. Met mijn “bad words”. Ik ben zeg maar gerust het tegenovergestelde van mijn lief. Ik hou van even lekker knallen en ruzie maken en dan weer door. Negeren zal ik nooit leren.

Ik dacht altijd dat het iets van mij en mijn lief was. Hij en ik en grenzeloos verliefd of zoiets. Totdat ik vandaag in de trein zat. De jongen naast mij was met zijn vriendin aan de telefoon over iets dat zij wilde dat hij vandaag zou doen. Ze hadden een “kleine” discussie en de jongen drukte al gauw zonder pardon op het rode knopje. Weg vriendin. Het eerste wat ik dacht was dat is niet slim meneertje! Het had mijn vriend kunnen zijn. Tegen zijn vriend zei hij dat hij gewoon even geen zin had aan gezeur. Maar vriendin leek op mij en ging nog even door op whatsapp met haar “gezeur”. De jongen snapte er totaal niks van en stopte zijn telefoon weg. Weg vriendin en weg gezeur op de mannen manier. Kon zijn vriendin nou niet begrijpen dat het zondag was en dat hij rust wou waren de woorden van de jongen.

Nee lieve jongen dat kan jouw vriendin niet. Net als ik dat niet kan. Blijkbaar zijn er dus meer vriendinnen die dat niet kunnen. Die weten wat ze willen en wanneer ze dat willen. Direct dus. En blijkbaar zijn er dus meer jongens die dat niet begrijpen. Die niet begrijpen dat hun vriendin ook rust wil en dat ze dat pas krijgt als ze heeft wat ze wil. Of wat ze nodig heeft? Bijvoorbeeld dat antwoord op die ene vraag die NU beantwoord moet worden terwijl dat morgen eigenlijk ook wel kan. Gewoon omdat ze rust wil in haar hoofd. Die vriendin van jou. En dat het nou eenmaal niet altijd mogelijk is om rekening te houden met de gemoedstoestand en situatie waarin jij als vriendjelief zich bevind.

De oplossing? Die is er volgens mij niet. Een beetje begrip hebben voor elkaar zou een goede eerste stap zijn. Dat vertel ik mezelf ook elke keer maar dat lukt nou eenmaal niet altijd. Het is zoals het is. Zeiken en zeuren of negeren uit liefde gebeurt en is volgens mij best wel normaal. Ik durf het zelfs wel liefde te noemen. Even knallen en weer door. Morgen weer een dag. En ja er zijn vast mensen met relaties die nooit gezeik of gezeur hebben en die niet weten wat negeren is. Goed van jullie en fijn voor jullie maar ik zou niet willen ruilen.

Ooh en jongen uit de trein, succes met je meisje aan de andere kant van de lijn!

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s