Wat levert het mij op?

Mooie vraag toch? Heb jij die weleens beantwoord? Nou ik wel sinds ik deze vraag van mijn teamcoach kreeg. Hoe en waarom? Dat vertel ik je graag. Tijdens mijn beoordelingsgesprek eind vorig jaar kwam ik met mijn teamcoach in gesprek over mijn rol in mijn team. Die is kort te omschrijven als leuk en geweldig. Ik kan mezelf zijn en voel me prettig en op mijn gemak maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. En dat was het moment dat ik kennis maakte met de vraag: Wat levert het mij op?

Ik ben iemand die zegt wat ze denkt en duidelijk aanwezig is in gesprekken. Ik kan heel moeilijk tegen onrecht en onzinnige discussies en beschuldigingen. Ik ben een teamplayer, neem het voor mijn team op en heb een enorme hekel aan onderlinge strijd tussen teams. Daarnaast ben ik to the point en heb ik vaak al een oplossing voordat het probleem duidelijk is. Ikzelf vind dat heel logisch, vanzelfsprekend en handig maar voor andere mensen is dit soms wel ingewikkeld. En daar gaat het dan soms weleens mis. Dan gebeurt er iets en dan reageer ik daar op zonder de tijd te nemen om de situatie goed in te schatten en even rustig na te denken. Kortom ik heb mijn hart op de tong en daardoor lijk ik soms totaal gevoelloos en gemeen terwijl het tegendeel aan de orde is.

In het kader van mijn ontwikkeling gaf mijn teamcoach mij de vraag Wat levert het mij op? mee. Een mooie vraag die mij moet helpen met nadenken voordat ik iets zeg. In één-op-één gesprekken, in mijn team en op de afdeling. Om het niet te vergeten heb ik de vraag op een post-it geschreven en deze onderaan mijn beeldscherm gehangen. En het werkt! Tenminste bijna altijd. Op momenten dat ik gefrustreerd in staat ben om ongenuanceerd te zeggen wat ik denk tel ik nu nog vaker even tot tien. Als het mogelijk is laat ik even bezinken wat er gebeurt en daarna kijk ik verder. Soms vraag ik zelfs mijn collega’s even om advies voordat ik ergens op reageer en ik heb gemerkt dat ik dan dingen in een ander perspectief kan zien. Dat neemt niet weg dat ik mezelf niet wil verliezen. Ik ben wie ik ben en zeggen wat ik denk hoort bij mij. Maar met zeggen wat ik denk en nadenken voordat ik iets zeg kan ik veel meer bereiken. Of anders gezegd, dat levert mij veel meer op.

Aan de andere kant is deze vraag voor iedereen geschikt en niet alleen voor mij omdat ik zeg wat ik denk. Ook mensen die bijna nooit zeggen wat ze denken kunnen met deze vraag in hun achterhoofd misschien betere keuzes maken over wanneer wel of niet iets te zeggen. Want daar waar ik vaak een belangrijke rol heb omdat ik dingen bespreekbaar durf te maken kunnen mensen die niet snel iets zeggen op bepaalde momenten ook hun aandeel nemen en heel belangrijk zijn voor hun team of de afdeling. Door de rust te bewaren, door te zeggen wat ze zien en voelen of door ook te zeggen wat ze denken.

Mooi hé? In één blog gaat het over IK, JIJ en WIJ. Maar de boodschap is dat de vraag Wat levert het mij op? door iedereen individueel beantwoord moet worden en toch belangrijk kan zijn voor het hele team of de afdeling. JIJ hebt invloed in WIJ dus.

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s