Ik heb het weer gedaan..

Het is lente en de zon schijnt. En ik ben op weg naar het terras. Vriendinnen en bijkletsen en lunchen. Perfecte combi voor een zonnige lentedag. De eerste echte lentedag! Daar kan ik dus echt van genieten. Na mijn serieuze winter dip vind ik het net zo heerlijk als een luie poes om weer in het zonnetje te mogen genieten. Het is een geluksmomentje dus, deze eerste zonnige vrije dag!

Op weg in de auto zit ik weer eens met een hoofd vol met gedachten. Over van alles en nog wat. Leuke en minder leuke dingen, spanning en sensatie. Mijn hoofd loopt over maar dat is niets nieuws. Ik ben iets te laat en dan krijg ik een appje. Natuurlijk weet ik heel goed dat ik niet op mijn telefoon moet kijken in de auto. Maar ik doe het toch. Want ik kan dat. Ik kan namelijk bijna alles..

Maar op het moment dat ik dat appje krijg en met mijn hoofd vol gedachten zit en een klein beetje haast heb, heb ik niet in de gaten dat er geremd wordt. Niet de auto voor mij maar de auto daarvoor slaat rechtsaf. En dat had ik dus niet door. Ik geef een gil. Trap op de rem. Mijn tas valt op de mooie bos bloemen die ik voor mijn vriendin heb gekocht. En de TomTom schiet onder mijn stoel vandaan. Vraag me niet wat dat ding onder de stoel deed trouwens. Dat ging maar net goed! Auto nog heel. Ik nog heel. En gas. En door..

Ik heb mijn hart in mijn keel zitten. Vervloek mezelf en degene die in mijn gedachten zat. En gooi mijn telefoon op de bijrijdersstoel. Dan word ik nog bozer omdat ik mijn gedachten en de persoon in mijn gedachten de schuld geef van dit bijna ongeluk. Terwijl ik natuurlijk zelf de schuldige ben. Ik heb al zo vaak tegen mijzelf gezegd dat ik in het nu moet leven en niet de hele dag aan 1001 dingen tegelijk moet denken. Dat ik moet leven in het hier en nu en dat ik moet genieten! En dat ik mijn telefoon niet moet gebruiken als ik aan het rijden ben. Want ik kan inderdaad bijna alles maar niet autorijden, denken en appen tegelijk.

En jij? Jij kunt dat ook niet. Neem dat van mij aan. Appen in de auto is not done. Bij deze spreek ik plechtig met mezelf af: alleen handsfree bellen en niet appen in de autooooo! Jij ook?

Ik heb het weer gedaan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s