Grenzeloos verliefd zijn is stom..

Twee jaar, 7 maanden en 30 dagen sinds onze eerste kus. 973 dagen, ongeveer 23352 uren en ga zo maar door. 5 weken echt samen en 134 weken een beetje alleen. Leuk zeg dat grenzeloos verliefd zijn en niet voor niets dat ik vaak sarcastisch zeg dat ik grenzeloos vertiefd ben. Vertiefd is geen woord maar voor mij wel. Vertiefd is zoiets als verliefd zijn in een niet ideale situatie. Nou mooi bedacht toch? Waarom grenzeloos verliefd stom is?

Omdat 1754 kilometer gewoon heel erg ver is. 2 uur en 50 minuten vliegen, 1 dag en 15 uur met de auto en hoever het lopen is kan mijn IPhone niet bepalen. Contact via internet is de oplossing maar nee, het internet is niet altijd een oplossing. Want het internet is niet grenzeloos verliefd en weigert dus vaak zijn hulp. Willen we Skypen dan hebben we geen geluid of valt de verbinding weg. Of het lijkt alsof ik met iemand praat die geschilderd is door Vincent van Gogh. Bijna onherkenbaar dus. In whatsapp bellen is beter, behalve dan dat ik soms hele verhalen vertel en geen reactie terugkrijg. Sorry habibi, bad internet.. Dat dus, dank je wel meneer het internet voor uw fijne bijdrage aan onze communicatie.

Omdat ik altijd ga slapen als mijn lief net thuis is van het werk. Ja één uur tijdsverschil kan heel frustrerend zijn! Net als dat stomme werk van mijn lief dat vaak van 9 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds doorgaat. En nee, hij is niet zielig want hij is sterk maar ik soms wel. En wat doe ik dan? Gefrustreerd alleen gaan slapen zonder slaap lekker kusje. Dat wil je echt niet hoor! Dat kusje kan namelijk het verschil maken tussen een goede en een slechte nachtrust.

Omdat ik mij soms ‘s nachts in bed omdraai om tegen mijn lief aan te rollen en dan alleen een knuffelbeer aantref die mij niet vastpakt en warm houdt. Die niet zachtjes in mijn hals ademt en waar ik mijn koude, grote voeten niet aan warm kan wrijven. Grootste tegenvaller ever! Ik heb een tijdje met een levensgrote knuffel krokodil geslapen maar ook die kon mij niet de liefde en warmte geven die ik nodig had. Nu houd ik het dus maar bij een foto aan de wand en een t-shirt in mijn bed dat ruikt zoals mijn lief. Feitje: dit t-shirt ligt al sinds 13 september 2014 ongewassen in mijn bed. Lekker hè?

Omdat ik nooit contact krijg als ik het juist heel erg nodig heb. Ook hier is meneer het internet meestal weer de boosdoener. En soms mijn lief. Omdat hij zijn telefoon niet opneemt natuurlijk. Of omdat hij mijn appjes wel leest maar niet antwoordt. Eeuh ja, blauwe vinkjes zijn uit om te voorkomen dat ik verander in een monsterlijke stalker. Gewoon bellen kan ook maar dan wordt meneer Simyo iets te blij omdat mijn telefoonrekening dan ontploft. Het zal je maar gebeuren dat je uit je broek gescheurd bent en met blote billen naar je afspraak moet en je kunt dat niet direct delen met je lief omdat hij geen internet heeft. Lelijk hoor! Of dat je gevallen bent omdat je weer eens over je eigen voeten struikelde en je weet dat je lief de enige is die begrijpt dat je daar echt niets aan kunt doen maar hij is even druk met 1000 andere dingen die werk heten en dus de telefoon niet opneemt. Zo irritant!

Omdat ik ook “gewoon” gezellig samen leuke dingen wil doen die in de gemiddelde relatie heel normaal zijn. Samen eten, samen Netflixen en samen voetbal kijken. Ok, voor 90 minuten wil ik wel fan zijn van Cristiano Ronaldo dan en ik ben nog bezig met mijn lief fan te maken van FC Twente. Hij heeft nu nog liever Ajax, maar dat gaat veranderen daar heb ik alle vertrouwen in. Samen wakker worden op zondagmorgen en heerlijk van een vrije dag genieten. Heerlijk! Over het moment dat we dan wakker worden moeten we het nog hebben want ik ben van de 9 uur ‘s ochtends en lief is van de 15 uur ‘s middags. Ook dat komt goed! Samen huisje, boompje, beestje zou wel knus zijn. En de lasten (lees: toiletbril probleemjes, vieze sokken, scheetjes, baas over de afstandbediening en ga zo maar door) neem ik er met alle liefde bij hoor!

Omdat ik geen zin meer heb in papieren, visums, verblijfsvergunning en ambassade gepraat. “Hi schat, lekker gewerkt? Je gaat wel studeren hè?” “Ooh en ik heb de papieren klaar die stuur ik naar je toe, maar weet je wel zeker dat het gaat lukken?” “Je hebt geen zin vandaag? Dat kan niet hoor! Je moet want in augustus moet je examen doen!” “Morgen wil je het over de papieren hebben? Nee dat moet echt nu hoor!” Bah zeg.. Doe mij maar gewoon: “hoi schat, lekker gewerkt? Kom snel, het eten staat klaar” of zoiets. Wie het eten bereidt moet ook nog over gediscussieerd worden trouwens. Even zonder gekheid, op een normale manier verliefd kunnen zijn zou wel heel erg fijn zijn!

Omdat ik ook gewoon samen met mijn lief op vakantie wil en niet (iedere keer) naar Tunesië wil voor een beetje tijd samen. Niets ten nadele van Tunesië hoor want dat is het land waar wij ooit ons tweede huis willen hebben. Maar er is zoveel meer. Samen de wereld ontdekken, backpacken in Thailand en Maleisië of Indonesië, maar te beginnen met Europa en lekker van de vakantie genieten omdat vakantie is bedoeld om te ontspannen. Dat! En niet een weekje samen zijn en dan alles wat je de afgelopen tijd niet samen hebt gedaan in één week willen proppen waardoor je haast vergeet te genieten. Of er gewoon geen tijd voor hebt.

Dat dus. En waarom ik er dan toch voor kies? Omdat mijn lief de beste is die ik me maar kan voorstellen. Omdat hij mijn spiegel is, mijn tegenpool. Omdat hij één van de liefste en vriendelijkste mensen is die ik ken. Omdat ik van hem kan leren en omdat hij mij aanvult. Omdat hij diegene is die bijna iedereen aardig vindt omdat hij het altijd goed wil doen voor iedereen. En ik diegene ben die soms te eerlijk en direct is waardoor het lijkt alsof ik geen rekening houd met anderen. Omdat hij ondanks alles mijn hartje nog steeds sneller laat kloppen. En omdat ik met niemand anders dan hem mijn leven wil delen. Daarom!

Grenzeloos verliefd zijn is stom! Maar het is tijdelijk en dus maken we er het beste van. Waarom grenzeloos verliefd zijn leuk is? Dat vertel ik binnenkort.

Liefs van  mij!

Foto 10-04-16 13 30 00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s