Tante Debby heb jij geen man?

Ok, deze had ik een keer kunnen verwachten. Een vierjarige die mij tante Debby noemt en me aankijkt met een hoofd vol gedachten. Ondertussen stuiterend als een stuiterbal met hyperventilerende geluidjes. En dan komt het! “Heb jij geen man?!?!” BAM! Nou die stuiterbal kwam aan. Zo ongeveer midden tussen mijn ogen. En broertjelief van 2 maakt het nog even af als schattig papegaaitje: “heb jij geen man – heb jij geen man – heb jij geen man?!?!”

Heerlijk toch die onschuldige vragen van kinderen. En vooral ook de gezichten van hun ouders als ze zo’n vraag stellen. Onbetaalbaar! Mijn vriendin die direct zegt dat ze hier dus echt niets mee te maken heeft. Tuurlijk schat! En haar man die stiekem geniet van dit grappige momentje. Dank je wel hoor! En nu?

“Jawel schat, ik heb wel een man”. “Maar waar is die dan, hij is nooit hier!” “Hij zit in mijn telefoon”. En dan weer die blik hé. Ik zie hem denken: dat kan echt niet hoor. Nou wordt het ingewikkeld. De man van tante Debby zit in de telefoon. Daar begrijp je toch niks van als vierjarige. De tweejarige vraagt vriendelijk maar ook dwingend of de man van tante Debby uit de telefoon kan komen. Sorry schatten dat kan nu nog niet. Over een tijdje komt hij eruit.

Nadenkende gezichtjes blijven mij aankijken. Mijn telefoon is in één keer bijzonder interessant. “We kunnen wel een filmpje maken en naar mijn man sturen. Goed idee?” “Ja! En een tekening?” “Helemaal goed!” Daar gaan we. 3 schattige mensjes, inclusief mij natuurlijk, die zwaaiend een filmpje opnemen en hallo, hallo roepen. De man van tante Debby zegt niks terug. Het grote geen-internet-ik-ben-aan-het-werk probleem. Dat doet hij de volgende keer ok? Weer twee gezichtjes met een vragende blik en uiteindelijk een ja goed!

Het is toch wat. De man van tante Debby zit in de telefoon.. Arme tante Debby! Of arme man van tante Debby.. Dat hij er maar snel uit mag komen.

Foto 18-04-16 19 32 27.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s