Grenzeloos verliefd zijn is “leuk”

Twee weken geleden schreef ik een blog over waarom grenzeloos verliefd zijn stom is. Ook schreef ik dat ik nog een blog zou schrijven over waarom grenzeloos verliefd zijn leuk is. Nou ik ben nu 2 weken verder en heb er al een paar keer over nagedacht maar ik kan niet echt wat bedenken. Het is gewoon niet zo leuk of tenminste dat vind ik dan. Mijn lief is wel leuk en onze relatie maakt mij blij. Maar er is weinig aan de afstand dat het leuk maakt.

Er zijn mensen die zeggen dat verliefd zijn leuk is maar daar ben ik het al niet mee eens. Zeker in het begin van een relatie vind ik verliefd zijn verschrikkelijk! Verliefd zijn betekent voor mij onzekerheid, vlinders in mijn buik die ervoor zorgen dat ik geen hap door mijn keel krijg, voortdurend een gevoel van is dit het wel en wordt dit wel wat en ga zo maar door. Ik als controle freak ben niet gemaakt om verliefd te zijn. Als je dan ook nog het woordje grenzeloos voor verliefd plakt dan raak ik helemaal de weg kwijt. Maar toch ben ik het al een hele tijd, grenzeloos verliefd. Of nog beter, gelukkig grenzeloos verliefd.

Na 2,5 jaar denk ik dat we heel cliché wel over zijn gegaan in houden van met af en toe een verliefd momentje on the side. Je weet wel elke keer als je elkaar na een tijdje weer ziet in het echt. Het begint dan met grote olifanten in mijn hart die mij stampend duidelijk maken dat ik weer bijna mag gaan genieten van mijn echte, tastbare lief. En als het dan zo ver is en ik zie hem eindelijk echt, dan veranderen de olifanten in vlinders die vrolijk door mijn buik fladderen. En na een dagje zijn de vlinders voorbij en dan is het weer zoals elke normale relatie (denk ik). Houden van zonder zenuwachtige, gênante verliefde momentjes. Klinkt best leuk toch? En normaal?

Wat ook wel leuk is maar ook weer niet leuk is dat je vaker reisjes hebt. Af en toe op en neer vliegen naar Tunesië is echt niet vervelend. Aan de andere kant ben ik die reislustige die altijd zei dat ze maar één keer naar hetzelfde land wil. Inmiddels ben ik al vijf keer in Tunesië geweest. En het reislustige moet ik daarnaast (alleen) doen of in ieder geval zonder mijn lief. Soms is dat leuk maar vaak ook niet. Ik heb enorm genoten van Rome met mijn vader en van Thailand en Maleisië met Marit en alleen. Maar ik wil graag samen de wereld ontdekken en ook ik heb dat vakantiedagen probleempje op mijn werk. Ze zijn op voor je het weet. Nooit genoeg vrije dagen. Jaja!

Als ik dan nog iets moet bedenken dat leuk is, is het dat grenzeloos verliefd voor mij ook kaartjes sturen betekent. En kadootjes. En lieve brieven. Lekker ouderwets en knus. Iets opsturen en dan wachten totdat het aankomt. Elke keer op internet kijken wat de status is van de verassing en je verheugen op de reactie. Meestal duurt het ongeveer weken dus dat is genoeg tijd om me te verheugen op de reactie van mijn lief. Minder is dan dat veel kaartjes en kadootjes Tunesië niet hebben gehaald. Ben overigens wel benieuwd welke charmante man/vrouw zich dan heeft vermaakt met mijn lieve en romantische woorden en kadootjes. 

Grenzeloos verliefd betekent denk ik ook een relatie die meer op gevoel en emoties is gebaseerd omdat het minder tastbaar is. Vooral in het begin. Je hebt maar één optie en dat is met elkaar praten via Skype of Facetime en chatten. Daar waar je in het begin van een normale relatie leuke dingen doet en elkaar langzaam beter leert kennen ging dat bij ons heel anders. Veel chatten en informatie uitwisselen over ideeën, cultuurverschillen en ga zo maar door. En daarna praten over dit soort dingen. En nu elke avond samen studeren. Nou zeg, studeren voor de liefde, het moet niet gekker worden in onze wereld! Soms leuk en soms niet leuk. Ik mis de lichaamstaal omdat ik daar erg gevoelig voor ben. Ik kan vaak aan iemand zien hoe hij of zij zich voelt. Met een relatie op afstand is dit ingewikkelder. Zie je? Nu gaat het alweer om minder leuke dingen!

Laten we het er maar op houden dat mijn grenzeloos verliefd avontuur een geweldig avontuur is. Een echte rollercoaster en ik geniet van het ritje. Maar ik ben ook blij als we aan het einde van dit jaar lekker samen kunnen zijn in Nederland!

XXX

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s