Een brief aan JIJ..

Lieve JIJ,

Alles goed? Vandaag een brief van mij aan jou. Ik wilde je even laten weten dat je niet alles alleen hoeft te doen. Je hoeft niet altijd sterk en vrolijk te zijn. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Dat kan namelijk niemand! Dat wist je natuurlijk al maar misschien was je het even vergeten. Daarom voor de zekerheid deze bief van mij aan jou.

Als je dan even chagrijnig of verdrietig bent of je zit slecht in je vel zeg het dan. Laat gewoon even weten dat je een dipje hebt. Dat is helemaal niet erg! Dipjes hebben we namelijk allemaal weleens. Omdat het even niet zo lekker gaat. Thuis of op het werk of waar dan ook. Of gewoon omdat het regent. Daar kun jij echt niet altijd wat aan doen hoor, zo’n dipje. Waar je wel wat aan kunt doen is hoe je met je dipje omgaat. Doe je alsof er niets aan de hand is of zeg je eerlijk tegen je vrienden, familie of collega’s dat het even wat minder gaat?

Als je het zegt wordt het een stuk gemakkelijker. Neem dat maar van mij aan. Echt waar! Het verhaal over je lippen krijgen is misschien even moeilijk maar daarna lucht het op. Iedereen begrijpt je dan een beetje beter en er zijn altijd wel mensen die je een luisterend oor willen bieden of je willen helpen. Dat is toch alleen maar fijn. Je hoeft het niet alleen te doen. Echt niet! Als je niets zegt wordt het een stukje ingewikkelder. Mensen die niet begrijpen waarom je kort voor de kont bent of chagrijnig of stil. Die je uit de weg gaan of waar je juist mee blijft botsen. Daar wordt het echt niet beter van hoor. Geloof je me nu?

Praten helpt. Uitleggen hoe en waarom jij je voelt zoals je je voelt hoeft niet eens heel verhaal te worden. Zeg gewoon eens eerlijk: vandaag heb ik een rotdag en kijk wat er gebeurt. Laat mensen toe en stel je kwetsbaar op en doe het niet allemaal alleen. Voorkom dat je op een punt komt dat het niet meer lukt en je onredelijk doet tegen diegenen die je juist willen helpen. Die er altijd voor je zijn op je werk of thuis en die eigenlijk alleen maar lief zijn. Je weet wel, die vriendinnen, die collega’s of die geweldige familieleden.

Het is niet zo ingewikkeld hoor. Wees lief voor jezelf en wees lief voor elkaar. Maar wees vooral eerlijk. Eerlijk tegen jezelf en eerlijk tegen anderen. Zorg ervoor dat je dingen niet groter maakt dan ze zijn. Praat erover, vraag om begrip en accepteer hulp. En doe het andersom ook. Toon begrip en zorg ervoor dat je begrepen wordt. Doe dat nou maar lieve JIJ! Dan wordt het allemaal een stukje makkelijker in dit soms zo ingewikkelde leven!

Liefs van mij!

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s