IK wil Klaas van de hoek..

Wie? Klaas! Welke Klaas? Van de hoek. Je weet wel die Klaas bij ons uit het dorp. Blond, lang, gespierd. Drinkt elk weekend bier met zijn vrienden en gaat graag naar de voetbal. Beetje lomp en Twents accent. Weet je al wie ik bedoel? Nou Klaas van de hoek is het synoniem geworden van de oer-Hollandse kerel die ik niet wil maar af en toe toch ook wel weer wil.

Het voorbeeld simpele Nederlandse man die niet moeilijk doet en gezellig is en die graag een relatie wil met een meisje zoals mij maar waar ik waarschijnlijk binnen 5 minuten op uitgekeken zou zijn. Misschien zelfs wel eerder. Die Klaas. Of het dan aan Klaas of aan mij ligt laat ik voor nu even in het midden.

Saaie Klaas. Houten Klaas. Klaas die denkt dat hij kan dansen maar ondertussen zo niet op de maat danst dat hij er een nieuw ritme van kan maken. Klaas die werkt, veel werkt en alleen maar aan geld denkt. Die een grotere auto koopt omdat zijn haantjesgedrag maakt dat de auto groter moet zijn dan de buurman. Klaas die denkt dat geld gelukkig maakt en liefde geven gelijk staat aan kadootjes geven en ondertussen lekker doen waar jezelf zin aan hebt. Ok nu overdrijf ik misschien een beetje. Maar dit zegt denk ik wel wat over de Nederlandse Klazen of Klaasen (is dit wel een woord?) die ik tot nu toe ben tegen gekomen in mijn leven.

Klaas van de hoek versus mijn lief uit Verweggistan. Tja beiden hebben hun charmes op zijn tijd. En hun rariteiten en eigenaardigheden. Net als ik denk ik. Uiteindelijk ben ik hartstikke blij met mister Verweggistan hoor. Maar af en toe.. Af kan ik hem wel achter het behang plakken. Heeft hij even geluk dat ze daar vaak alleen maar stucwerk hebben en het nog even duurt voordat ik hem achter ons Nederlandse behang kan plakken. En heb ik even pech dat het nog even duurt! Want dat wachten duurt me weer eens even veel te lang. Net als dat studeren dat met pieken en dalen vooruit gaat en over 13 weken klaar moet zijn. 13 weken en een dag om precies te zijn.

13 weken is nog een hele lange tijd maar het is ook nog maar een hele korte tijd. Het is maar vanaf welke kant je het bekijkt. Ik merk wel dat wij het niet vanaf dezelfde kant bekijken. En jullie raden het waarschijnlijk al. Ik bekijk het vanaf de nog MAAR 13 weken kant en mijn lief kijkt het van de maak je niet druk nog ZEKER 13 weken kant. Wat de beste kant is om dit te bekijken zal over 13 weken blijken. Als dat maar goed gaat.. Als we nu met zijn allen even heel sociaal zijn en mister Verweggistan (en mij) heel veel succes wensen! Met studeren en met mij als controle freak – motiverende – irriterende vriendin te hebben. Jaja, zelfkennis is de sleutel tot succes. Ook voor jou Klaas van de hoek!

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s