I hate you, I love you..

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar en mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat mijn man ook nog eens uit Tunesië komt en ik uit Nederland maakt dat Mars en Venus nog verder uit elkaar liggen. Om het maar niet te hebben over het feit dat we ook nog eens een Boogschutter en Steenbok zijn. En dan komt “I hate you, I love you” soms echt even om de hoek kijken. Volgens mij moet ik nu wat uitleggen want dit klinkt waarschijnlijk als abracadabra. 

Voor mijn gevoel zijn de meeste mannen altijd wat meer mañana mañana. Rustaaaagggg! Het komt allemaal wel goed. Geen stress. Tijd zat. Doe niet zo moeilijk. Waar maak je je druk om? Je weet het vast wel. Dat zijn in ieder geval mijn ervaringen met de mannen en dus ook met mijn lief. Sorry dat ik jullie in hokjes plaats heren. Vrouwen daarentegen willen vaak alles tot in de puntjes geregeld hebben. Ja, ook ons plaats ik nu toch echt even in een hokje. Wij vrouwen (de meesten dan) zijn goed voorbereid. Ik in ieder geval wel. Gevalletje plan en uitvoeren plan. Plan – Do – Act – Check. Afwijken van het plan? NOT DONE! Echt gewoon niet doen. Want dan komt de duivel in mij naar boven. Dan hate ik you dus echt (even).

Samenvatting tot nu toe: mannen van Mars en vrouwen van Venus.

Vaak komen de mannen wel weg met hun ongeorganiseerde planning. In Nederland tenminste. Het land waar alles goed geregeld en duidelijk is. Daar kun je de meeste papieren heel eenvoudig op het laatste moment regelen. Je weet bijna altijd waar je moet zijn en hoe lang je moet wachten. Hulde aan de bureaucratie. In Tunesië is dit iets anders. Als je daar een papier wilt regelen word je soms (vaak) van het kastje naar de muur gestuurd. Zo niet dan moet je lang wachten. En je hebt zelfs kans dat je na lang wachten gezegd wordt dat je morgen maar terug moet komen. En dan blijf je respectvol natuurlijk want uit je plaat gaan en boos worden is niet netjes en levert niets op. Daar kunnen wij Nederlanders soms nog iets van leren. Jaja. Hoe het zit met ongeorganiseerde mannen in “Nederlandse” relaties weet ik niet. Ik kan alleen over de mijne oordelen en ik als georganiseerde vrouw regel vaak alles maar zodat de man geen kans heeft om ongeorganiseerd te zijn.

Samenvatting tot nu toe: mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Ik kom uit het georganiseerde Nederland en de man uit het minder georganiseerde Tunesië.

En dan is de man van Mars uit Tunesië ook nog eens een Boogschutter en de vrouw van Venus uit Nederland een Steenbok. Wat heeft dat er mee te maken? Nou heel erg veel. Ik hou van horoscopen en lees ze dagelijks. Altijd handig om de ander een beetje beter te leren begrijpen. Natuurlijk moet je niet alles te letterlijk nemen maar de rode draad van een sterrenbeeld zegt enorm veel over de ander. Wat dat dan zegt over de Boogschutter en Steenbok?

Korte samenvatting: de Boogschutter zal, ongeacht tegenspoed, altijd optimistisch blijven dat goede dingen eventueel zullen gebeuren en dat de toekomst veel geluk biedt. Boogschutters hebben een rijke en brede persoonlijkheid die zo vrij als een vogel is, en kunnen niet vastgehouden worden. Ze zitten vol nieuwsgierigheid en kijken altijd naar uit naar de toekomst, ze zullen nooit in het verleden leven. Boogschutters nemen afstand van hun emoties omdat emoties een persoon tegenhouden, ze praten niet graag over hun gevoelens, ze ervaren deze en willen graag verder gaan. Boogschutters kunnen roekeloos en onverantwoordelijk zijn doordat ze vaak zonder nadenken een suggestie achterna gaan of iets nieuws proberen zonder hierbij aan de voor- en nadelen te denken. Bron: Alle sterrenbeelden.

Kernwoorden: optimistisch, vrij, nieuwsgierig, niet praten over gevoelens, onverantwoordelijk. Klopt best wel heel erg voor mijn man.

Dan nu de Steenbok: de Steenbokken zijn erg ambitieuze mensen, ze moeten altijd iets hebben om achterna te gaan en ze willen dat hun leven betekenis heeft. Steenbokken hebben een erg actieve geest en kunnen tevens erg goed concentreren. Steenbokken houden ervan om in controle te zijn van hun omgeving en van iedereen in hun leven. Steenbokken zien het leven vaak zwart of wit, enkel in definities. Er zijn geen grijze gebieden omdat ze deze gebieden vaak niet begrijpen, iets wat een Steenbok sterrenbeeld ongemakkelijk kan laten voelen. Ze zijn vaak in controle in een romantische relatie zodat ze nooit kwetsbaar zijn voor de andere persoon. Bron: Alle sterrenbeelden.

Kernwoorden: ambitieus, doelgericht, georganiseerd, controle, zwart-wit en bang om gekwetst te worden. Geen commentaar!

Samenvatting: iets met man en vrouw. Mars en Venus. Tunesië en Nederland. De man en ik. Ongeorganiseerd en georganiseerd. Boogschutter en Steenbok. Need I say more?

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen. Mijn Tunesische Boogschutter man van Mars was weer eens iets te optimistisch en iets te ongeorganiseerd naar mijn Nederlandse Steenbok vrouw van Venus maatstaf. De man die vanaf 1 juli 2016 de tijd had om één papier te regelen in Tunesië vond werken, studeren en genieten van zijn oooh zo nodige vrijheid belangrijker dan zijn papier regelen. En de man kwam er op 8 augustus 2016 achter dat het regelen van dit papier toch niet zo eenvoudig ging. Resultaat papier (nog) niet geregeld.

Jullie snappen mijn georganiseerde, doelgerichte Steenbook uit Nederland reactie natuurlijk al. Totaal de pan uitgeflipt. Frustratie en irritatie to the max. Rustaaaaaggg! Vertraging in het proces. Plan de campagne moet aangepast worden. Eerst examen en daarna moet de man HET papier maar regelen. Het zal een vertraging zijn van een paar weken maar voor mij voelde het als een kwestie van leven of dood. Erop of eronder. Een beetje overdreven misschien, maar goed. Ook ik heb mijn leer- en minpunten.

Maar jullie lezen het echt hoor! Het examen is geweest en ging volgens de man goed. Wat was hij nerveus. En wat vond hij het heerlijk om mij na het examen te bellen om te vertellen dat hij het examen niet had kunnen maken. Heel grappig meneer de man, NOT! En nu? Fingers crossed voor de uitslag van het examen want over een paar weken weten we meer.

Mijn plan was dat de man na het examen nog weer een maand naar Nederland zou komen. Even samen vakantie en dan zou ik niet alleen zijn als ik geopereerd zou worden. Maar het plan van mijn man (of/en zijn familie) was anders. De man presteerde het om niet naar Nederland te komen. Echt waar? Ja! En dan heb je dus alleen vakantie. Twee hele weken. En wat ga je dan doen? Euuuh ik weet niet.. Ok ik geef toe dat het hele naar Nederland na het examen meer mijn idee was dan zijn idee. Iets met het plan van de georganiseerde Steenbok die 10 stappen vooruit denkt in plaats van #stapvoorstap gaat.  Maar eerlijk, even een teleurstelling was het wel. Hoe en wat nu verder? I don’t know. De tijd zal het leren..

Enne. Sometimes I hate him, but most of the time I love him even more.. ❤️

Banner social media

Advertisements

2 thoughts on “I hate you, I love you..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s