Mijn vriendin als single lady op Tinder!

Na ruim vijf jaar weer single. Hoe ziet de wereld van een single lady er anno 2016 er eigenlijk uit? Tijd om op onderzoek uit te gaan. Mijn single vriendinnen vertelden over Tinder. Daten via Tinder dus. Waarom niet, het schijnt immers al een paar jaar te bestaan?

Na Tinder geïnstalleerd te hebben en een paar leuke foto’s van mijzelf te hebben uitgezocht, was ik klaar om te gaan swipen. Wat is dit verslavend, ik had er een nieuwe dagtaak bij. Zoveel mannen, verschillende foto’s en teksten. Goed, swipen dus en hopen op een match. En dat gebeurde. Toen? Wie spreekt wie aan? Ik nam mezelf voor om af te wachten want ik ben en blijf natuurlijk een vrouw.

Ik werd aangesproken door een van mijn matches. Hij woonde 40 kilometer uit de buurt en het werd een gezellig gesprek. Of we telefoonnummers uitwisselden? Ja. En hij wilde op date. Mijn eerste date na een lange relatie. Mijn eerste date sinds vijf jaar. Ik durfde niet, had geen idee hoe daten ging. Ik houd ook niet van het woord daten. Voor mijn gevoel ben je bij daten echt op zoek. Nee, ik wilde niet op date maar ik wilde wel gewoon wat afspreken. Klinkt heel anders toch? Ik gaf aan best zenuwachtig te zijn en hij zei dat hij dat ook was. We zouden wel zien of het ‘klikte’. Klikte? Moest ik er nu ook nog voor zorgen dat het klikte? Konden we niet gewoon wat gaan drinken?  Om deel te nemen aan het vrijgezellenbestaan heb ik toch maar ja gezegd. De date werd gepland. Door de leuke gesprekken via whatsapp en de uitgewisselde foto’s had ik een leuk beeld bij deze man. Stiekem zag ik hem wel zitten, dit terwijl ik hem nog nooit had ontmoet.

En toen was het date time!  We spraken op “neutraal terrein” af en hij zou mij voor het station opwachten. Wat was ik zenuwachtig! Waarom was ik hier ook alweer aan begonnen? Toen ik het station uitliep zag ik hem direct al zitten.  Ik liep op hem af en kwam steeds dichterbij het bankje waar hij op zet. “Hoi, zullen we gaan?” Door alle zenuwen verliep de eerste, echt real life begroeting uiterst vreemd. Ik voelde zoveel druk want wat als er geen “klik” was? Goed, op zoek naar een leuk cafeetje om wat te gaan drinken. Telefoon op tafel; check. Tegenover elkaar zitten; check. Ik bekeek hem eens goed en stiekem viel hij in het echt een beetje tegen. Op Tinder stonden toch echt leukere foto’s. Zou hij dat ook van mij denken?  Hij vertelde al meerdere dates te hebben gehad en ik kon merken dat hij serieus op zoek was.

Ik als Tinder maagd was dus op Tinder date met een Tinder verslinder. Tijd voor een goed gesprek. Maar het liep anders. Ik kwam er al snel achter dat we weinig gemeen hadden. De avond verliep niet soepel. En uiteindelijk was het eindelijk tijd om mijn laatste trein te halen. Hij liep mee naar het station. Had hij daarnet nou een kauwgumpje in zijn mond gestopt? Dat kan toch niet waar zijn? Mijn trein kwam eraan. Ik zei doei en vluchtte de trein in. Die 3 zoenen moest hij er maar bij denken. We appten elkaar later dat we veilig thuis waren gekomen. En na weken van intensief contact bleef het daarna stil.

Nou dat was mijn eerste ervaring met daten via Tinder. Wat ik ervan geleerd heb? Ga je niet verlekkeren op die foto’s want in het echt valt het vaak tegen. Daten? Leuk als je een avond niets hebt te doen. Maar verwacht er vooral niet teveel van. En jullie? Wat zijn jullie ervaringen met daten via Tinder?

 foto-22-10-16-17-58-30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s