Levenslessen on the side

Wat ik de afgelopen tijd geleerd heb? Heel, heel, heel erg veel. Jij waarschijnlijk ook maar je moet het wel zien. Kunnen zien. Durven zien. En er even bij stilstaan. Nou hier komt mijn overzichtje met levenslessen van de afgelopen tijd. Vul jij het aan?

 • Je moet zelf de slingers ophangen. Een relatie is leuk. Of geweldig! Maar je blijft een individu. Dus doe die leuke dingen met vrienden, vriendinnen, familie, collega’s of wie dan ook. Laat je sociale kring niet kleiner worden door de liefde. En I know, soms makkelijker gezegd dan gedaan.
 • Die slingers ophangen betekent dat je zelf ook initiatief moet nemen. Wacht niet altijd totdat je gevraagd wordt om iets leuks te doen. Vraag zelf ook! Zoek mensen op waar je een klik mee hebt en maak van je leven een feestje.
 • Naast de slingers ophangen moet je er ook voor zorgen dat je kunt relaxen. Kunt! Want relaxen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoek dat ene wat jou rust geeft en neem daar af en toe de tijd voor. Een pas op de plaats kan je enorm goed doen.
 • Vriendinnen en vrienden zijn er in alle soorten en maten. Letterlijk en figuurlijk. Waardeer vriendschappen op wat ze je brengen en niet op wat je mist. De ene vriend(in) staat 24/7 voor je klaar terwijl de ander met alle plezier je partner in crime tijdens het stappen wil zijn. En dat is ok!
 • Niets is wat het lijkt. Die lieve vrienden met hun perfecte leven die de leukste foto’s op social media plaatsen. Dat stel dat onwijs veel van elkaar lijkt te houden en niets anders doet dan de hashtags #togetherforever en #youaremyworld gebruiken. Jouw “voorbeelden”. De mensen die jou voorzien van (ongevraagd) advies. Die hebben het ook niet altijd leuk en gezellig. Dan zijn ze bijvoorbeeld in één keer uit elkaar of ze zitten thuis met een burn-out omdat de gezelligheid toch niet zo gezellig was. Weg voorbeeld, jij in de war. Bedenk je dan goed dat de voorbeelden die jij ziet of de adviezen die jij krijgt altijd maar een momentopname zijn. Maak je niet druk als het bij jou anders gaat. Jouw leven gaat op jouw manier!
 • Stilstand is niet altijd achteruitgang. Weet je even niet meer wat je wilt en hoe je het wilt neem dan de tijd. Luister naar jezelf. Naar je innerlijke stem en naar je lichaam. Even een pas op de plaats maken maakt je geen zwakkeling. Jezelf kennen en begrijpen en accepteren maakt je juist sterker dan ooit.
 • Ga voor goede gesprekken. Goede gesprekken met mooie mensen. Diepgang met wederzijds begrip en mooie discussies. Verrijk je leven met dit soort bijzondere gesprekken en leer van elkaar. Ga in gesprek met nieuwe of onbekende mensen en neem alle informatie in je op. Wees een spons en leer over verschillende culturen, mensen, zienswijzen, denkwijzen en geloven. Omring jezelf met oudere en jongere mensen. Je bent dan misschien wel klaar met studeren maar er valt zoveel meer te leren.
 • Ontdek de wereld. Ga naar nieuwe plekken waar dan ook. Maak mooie reizen kort en lang en blijf niet op 1 plek. Wees vrij, voel je vrij en maak je vrij. Ga naar andere landen maar vergeet niet dat in je eigen land ook genoeg nieuws te zien is. Wees creatief met de middelen die je hebt en maak je eigen wereld groter. Het kan echt!
 • Wat je ook doet. Geloof altijd in jezelf. Volg altijd je hart en gevoel maar doe dit met verstand. Niemand kent jou beter dan jijzelf. En als je een partner hebt geloof dan in elkaar. Wees samen sterk en trek je niets aan van de buitenwereld. Neem informatie en adviezen aan maar bepaal je eigen pad. Leef je eigen leven op jouw manier.
 • Omarm de hoogte- en dieptepunten. Want dat is leven. Soms zit het mee en soms zit het tegen. En dat is helemaal niet erg. Dat betekent juist dat je leeft.
 • Verzamel je bagage. Je ervaringen en momenten. Zorg dat je aan het einde van je leven een koffer vol met levenservaringen hebt. Positieve en negatieve ervaringen die je bij je draagt en waar je met trots op terugkijkt. Jij maakt jouw leven! Dus haal alles eruit wat erin zit.
 • En wat mij betreft de allerbelangrijkste mede mogelijk gemaakt door Justin Bieber: Love yourself oftewel WEES LIEF VOOR JEZELF!

Banner social media

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s