#3: Geluksmomentjes in Hammamet

Ik kan het haast niet geloven maar we zijn alweer 2 weken verder. Ik ben alweer 2 weken samen met mijn lief in Tunesië. Ik ben een soort van gesetteld voor zover dat mogelijk is. Ik voel me thuis en op mijn gemak en ik vermaak me eigenlijk best wel. Geen stress en buikpijn van het lachen. Dat was wat ik nodig had. Ik ben serieus waar echt super gelukkig op dit moment! Hoe dat komt? Nou door de volgende kleine geluksmomentjes:

1.
Samen slapen en samen wakker worden. Sommigen van jullie denken nu vast wat zoeeeetttt! Maar dat zijn waarschijnlijk de mensen die elke nacht naast hun lief liggen en zich niet beseffen hoe het voelt als je alleen moet slapen omdat samen slapen door afstand onmogelijk wordt gemaakt. Als alleen slapen geen vrijwillige keuze is. Ik slaap duizend keer beter als ik slaap waar mijn lief ook is. Als ik hem kan voelen. Want dat is dan wat ik doe. Vaak lig ik tegen hem aan en als ik dat niet doe dan raak ik hem aan met een vingertopje of met mijn dikke teen. Euuhh wat? Altijd een ietsiepietsie contact en door die verbinding ben ik nooit alleen. Zijn adem rustig horen worden totdat hij in slaap valt, het ultieme relax gevoel voor mij. Hand in hand in slaap vallen als twee lepeltjes is echt een geluksmomentje voor mij. Ok, best zoeeetttt!

2.
Even helemaal niets moeten behalve genieten van het hier en het nu en de liefde. Ik doe zo weinig maar het voelt zo goed. Als een huisvrouw was ik kleren, doe ik boodschappen en houd ik ons appartement opgeruimd en schoon. Samen met het kamermeisje dat dan weer wel. Ik schrijf en blog en teken elke dag. Mijn creatieve kant ontwikkelt zich steeds verder. Ik probeer Frans en Arabisch te spreken maar die talenknobbel die heb ik toch niet echt dus het blijft best beperkt bij het verstaan van Frans en Arabisch. Maar mijn lief is gewaarschuwd dat ik meer versta dan hij denkt. En nee, dit rustige leven moet niet te lang duren want dan ga ik me dood vervelen maar voor nu is het echt even super fijn. Ik ben waar ik ben en denk niet meer de hele dag na over alles wat moet en kan gebeuren en waar ik wil zijn. Geluksmomentje nummer 2 is een feit!

3.
Natuurlijk zitten we nog steeds met het familie “probleempje” wat soms voor enorme stress en veel tranen zorgt maar dat werd de afgelopen week ruimschoots goed gemaakt toen we bij de familie van een collega van mijn lief waren uitgenodigd om te gaan eten. De collega die een soort van klein broertje van mijn lief is, is op zichzelf al geweldig maar met zijn familie erbij was de cirkel rond. Wat een liefde en wat een mooie wereld. Wat voelde ik mij welkom bij deze lieve mensen in hun eenvoudige maar mooie typische Tunesische huis ergens buiten Hammamet. Hun eenvoudige maar gelukkige leven gaf mij de mogelijkheid om te relativeren. Om dankbaar te zijn voor wat we wel hebben in plaats van om de focus te leggen op wat we (nu nog) niet hebben. We hebben heerlijk couscous gegeten en ik heb genoten van de mooie en lieve mensen om mij heen. Dankbaar! Dit was naast een geluksmomentje ook een kippenvelmomentje!

4.
Samen studeren en erachter komen dat je allebei nog steeds hetzelfde wilt. Ja, het kost bloed, zweet en tranen en ik heb soms echt medelijden met mijn lief om de steun die hij vanuit huis niet krijgt op dit moment. Het wordt hem echt heel moeilijk gemaakt en hij heeft vaak het gevoel dat hij overal tussenin zit en moet kiezen tussen mij en zijn familie. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat moet zijn. Maar ik merk dat het samen steeds meer samen wordt. Samen als in hij en ik. Samen als in wij zijn een team. Dat hij rustiger wordt nu ik hier ben en dat de focus steeds meer op het studeren en onze toekomst samen komt te liggen. Wat er ook gaat gebeuren ik weet dat hij er binnen zijn mogelijkheden en voor zijn gevoel zoveel mogelijk aan doet om ons avontuur te laten slagen. Wat een geluk dat ik zijn lief mag zijn. Geluksmomentje nummer 4!

5.
Wat een geluk dat ik in november in de zon kan zitten en kan genieten van de zee en het strand. Niet om te bakken in de zon in een bikini maar om het gewoon te zien en er te zijn. En als die zon er dan niet is maar plaats heeft gemaakt voor wolken en een harde wind dan word ik misschien nog wel gelukkiger. Uitwaaien aan het strand en thuiskomen met een leeg hoofd. Wie wil dat nu niet iedere dag? Ik heb al vaker gezegd dat Nederland mijn thuis is maar dat mijn huis ergens op een plek aan zee staat. Ik kan zo enorm genieten en relaxen van de zee. Het geluid van de golven en het uitkijken over de zee en filosoferen over wat daar aan de andere kant allemaal is. Het vijfde geluksmomentje voor mij!

6.
Om het nog mooier te maken. Op een bankje zitten met uitzicht op zee en vergezeld zijn van een goed boek. Het ultieme relax gevoel (zolang ik niet aangesproken wordt door irritante mannetjes dan) op een gewone doordeweekse vrijdag. Alleen zijn hoeft niet vervelend en eenzaam te zijn. Alleen zijn kan geweldig zijn. Geluksmomentje nummer 6.

7.
Samen eten en koffie drinken met vrienden. Nieuwe mensen leren kennen en mooie gesprekken hebben over verschillende culturen, het leven en de wereld waarin we leven. Perfect! Tunesië is wat dat betreft niet te vergelijken met backpacken door Thailand en Maleisië want hier heb je weinig goede gesprekken op straat behalve dan met mannen die of jou (en niet alleen mij maar iedere vrouwelijke “toerist”) willen of je iets willen verkopen. Maar de vrienden van mijn lief maken veel goed. Ze zijn allemaal heel verschillend maar houden elkaar mooi in evenwicht. Ze hebben soms mooie en bijzondere maar af en toe ook zeker aparte gedachten over het leven en de discussies die daaruit ontstaan zijn ook zeker een geluksmomentje te noemen. Nummer 7 it is.

8.
Weinig internet en geen tv hebben en genieten van het hier en nu. Heel, heel, heel erg fijn. Samen in bed een filmpje kijken op de laptop en dan na 5 minuten denken dat ik geen oog ga dichtdoen omdat de film echt het niveau horror heeft. Serieus nog erger dan The American Horrorstory met Donald Trump. Mijn lief die de slappe lach krijgt omdat zijn wifey eindelijk een keer niet zo stoer is en die daarna met oordoppen in zijn oren de film verder afkijkt. Ondertussen geluidjes makend om het horror niveau nog even te versterken. Echte liefde! Ik die het beeld van die man met het masker probeer te verdringen en tegen hem aankruip en in slaap val. Het is niet zo moeilijk om samen gelukkig te zijn. Daar hebben we helemaal niet zoveel voor nodig, behalve samen zijn dan. Wat een geluksmomentjes he!

9.
In de supermarkt lopen en een doosje Toffifee zien liggen en denken: mij, mij mij. Mijn lief die dan zegt dat die chocola heel duur is omdat het geïmporteerd is en ik die zeg dat het vast meevalt. Mijn lief die gelijk had en ik die een doosje Toffifee rijker en € 5 euro armer was. En om het af te maken ging het alarm in de supermarkt ook nog eens af omdat er alarmstickers op chocola zitten in Tunesië! Tuurlijk joh.. Maar gelukkig dat ik was toen die eerste Toffifee in mijn mond smolt. Nog gelukkiger dat ik was toen mijn lief na zijn werk voor de deur stond met een chocoladetaart en een kadootje omdat we weer een maandje langer samen zijn. Ok, ik heb misschien een heel klein beetje gevraagd om die taart. Een heel klein beetje maar. Een mega geluksmomentje nummer 9!

10.
En als laatste: wakker worden en me beseffen dat ik niet droom. Dat we echt samen zijn op dit moment en nog een tijdje samen zullen zijn. Hier in Hammamet. In Tunesië. Het grootste geluksmomentje ooit! Voor nu dan.

En nee, het is niet allemaal geluk en geluksmomentjes hier. We hebben soms ook echt wel verschrikkelijke momentjes. Momentjes die we zelf veroorzaken en momentjes die voor ons veroorzaakt worden. Stomme discussies over nog stommere dingen en gedoetjes die maken dat het soms bijna onmogelijk lijkt om samen te zijn en samen verder te gaan in Nederland. Gedoetjes en dingetjes waar ik geen invloed op heb maar waar mijn lief mee aan de slag moet en bezig is. Maar vandaag denken we daar lekker even niet aan. Want vandaag is het de dag van de geluksmomentjes! ❤️

Wil je een beeld krijgen bij mijn geluksmomentjes kijk dan op mijn instragram @debskig. En ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw geluksmomentjes van de afgelopen week. Vertel!

Ik 2.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s