De week (#52) van hashtag #33 in 2016: vier het leven!

December. De maand dat iedereen in Nederland praat over Sinterklaas en kerstmis en ik langzaam steeds kleiner word. Sinterklaas dat gaat nog. Maar kerstmis betekent verjaardag en verjaardag betekent #33 en bijna 2017. Het is niet erg om #33 te worden hoor maar omrimgd met getrouwde, verloofde, samenwonende, kinderen krijgende stelletjes soms wel een beetje confronterend. Kerstmis betekent ook doei 2016, het jaar dat voorbij is gevlogen. Het jaar dat ik soms misschien vergeten ben om te genieten omdat ik alleen maar bezig was met focussen op ons leven samen in Nederland. Het leven van mij en mijn lief.

2016 begon met mijn backpack avontuur naar Thailand en Maleisië met lieve, leuke Marit. 5 weken even lekker weg van alles. Wat een avontuur en wat een mooie herinneringen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hoop dat 2017 mij ook weer zo’n avontuur gaat brengen. Ik heb Marit al een soort van uitgenodigd. En nog mooier zou het zijn als mijn lief ook van de partij is. Bestemming onbekend! Nou een beetje dan want ik weet zo ongeveer wel waar ik heen wil.

2016 waarin ik in maart een week naar Tunesië ging. Ons eerste weekje samen sinds maart 2015. Eindelijk even geen Skype en FaceTime maar reality. Eén en al liefde en gezelligheid in een knus appartementje. Maar ook was ik ziek, zwak en misselijk. Beste timing ever, de griep krijgen in Tunesië als je na een jaar eindelijk weer samen bent.

2016 het jaar waarin mijn lief naar Nederland kwam. De grootste verassing ooit voor mijn lieve familie en vrienden. Nog niet voor altijd maar voor 2 maanden. En 2 maanden werden uiteindelijk 1 maand want mama kon hem nog niet zolang missen. Maar dat mocht de pret niet drukken want we waren samen. Samen in Nederland. In huis. Samen naar Den Haag en Amsterdam. Samen naar het concert van Coldplay en samen naar alle toeristische plekjes in en rondom Losser. Zo fijn! Samen in Nederland, we weten nu dat dit is waar we willen zijn.

2016 staat ook voor het basis inburgeringsexamen dat in augustus niet gehaald is. Een enorme teleurstelling en dip. Het staat voor wat nu? Doorgaan of stoppen met deze relatie. Doorgaan is waar we voor kozen. Opnieuw studeren en poging 2 van het examen aanvragen voor eind november. Motivatie en irritatie wisselen elkaar af. De liefde is soms ver te zoeken. Letterlijk en figuurlijk. Maar we weten dat dit is wat we willen. Samen zijn in Nederland en wel zo snel mogelijk.

2016 het jaar dat ik 5 weken naar Tunesië ging om samen te zijn met mijn lief en om hem te helpen met studeren. Omdat we er op afstand gewoon niet meer uitkwamen. Zo ingewikkeld is het soms. Ik ging met het idee van alles of niets en had uiteindelijk 5 ongelofelijk fijne weken. Natuurlijk met de nodige tegenslagen maar die hebben we allemaal overwonnen. 5 rare maar gelukkige weken waarin ik volledig tot rust kwam en de tijd kreeg om terug te kijken naar alle mooie dingen in 2016. Samen in Tunesië maakte ons avontuur compleet. Want together we are strong!

2016 toen ik in Tunesië te horen kreeg dat ik in 2017 tante word van een lief klein neefje of nichtje. Tante Debski. Even wennen en ook best wel confronterend, want ja #33, maar zo gegund en blij voor mijn lieve broer en schone zus. Tranen van geluk en verdriet wisselden zich af op dit moment want je weet: #33. Het leven loopt soms anders dan je verwacht had. Of nog beter: life is a rollercoaster, you just have to enjoy the ride!

2016 dat ook staat voor poging 2 van het basis inburgeringsexamen. Eind november was het zover. Een hopelijk goede poging 2 waar bloed, zweet en tranen aan vooraf zijn gegaan. De voorbereiding voor 2017 en nu maar wachten op de uitslag die begin 2017 dan eindelijk komt. Super spannend maar wetende dat mijn lief er alles aan heeft gedaan kan ik niet anders dan dankbaar en trots zijn. Wat de uitslag ook zal zijn. Fingers crossed!

2016 het jaar waarin de bouw van ons huis na lang wachten eindelijk gestart werd. Ons mooie huis op het mooie plekje middenin Losser. De plek waar we willen beginnen aan ons leven samen. Eindelijk is de bouw gestart en kunnen we gaan dromen over samenwonen in Nederland in 2017.

2016 waarin ik mijn verjaardag #33 vierde. En waarin ik dankbaar was dat ik dit mag doen. Gezond en gelukkig en #33. Wat wil een mens nog meer?

En dan 2017 waarin we eindelijk samen gaan zijn in Nederland. 2017 wordt ons jaar. Het jaar van verandering en nieuwe dingen. Het jaar van de rust en balans. Het jaar van de mooie uitdagingen en nieuwe avonturen. 2017: samen in Nederland in ons nieuwe huis. Het jaar waarin we voor elkaar kiezen en dit hopelijk voor eeuwig doen. Ik zeg het niet vaak want nothing is forever maar 2017 mag van mij de start van together forever in Nederland zijn. Of in ieder geval together  forever en waar dan ook.

Zo en nu is het tijd om mijn verjaardag te vieren! #33 kaarsjes om precies te zijn! Dat er nog vele jaren mogen volgen in dit mooie leven. Dankbaar en gelukkig dat ik al zover ben gekomen.

ik-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s