Vrijdag de 13e en examen NIET gehaald..

Hoe vreemd is het toch dat de eerste bom over het examen poging 1 (uitslag met cijfers 3-4-5) viel op de dag na 9/11 en dat de tweede bom over het examen poging 2  viel op vrijdag de dertiende. Nou eigenlijk op donderdag de twaalfde maar toen sliep ik al. Dus toen ik uiteindelijk wakker werd op vrijdag de dertiende om 03:45 uur en mijn mail checkte zag ik hem daar weer staan hoor. Het mailtje: BIB@duo.nl met als onderwerp: uitslag basisinburgering examen. 

Waarom ik wakker word om 03:45 uur? Eeeuuuhhh, goede vraag, laten we dat maar het gevolg van alleen slapen noemen. Happens every night zo ongeveer. Maar goed, mailtje openen of mailtje niet openen. That was the question. Openen dan toch maar want tot morgen wachten was ook geen optie. En half in slaap met één oog open de mail lezen. Wat lees ik: u hebt nog niet op alle drie de onderdelen van het examen een 6 gehaald. Hahaha grapje zeker! Er is vast een fout gemaakt. No way dat mijn lief niet geslaagd is. Hmmmm. Pdf document openen dan maar. Ik droom niet? Nee, ik ben echt wakker. Uitslag in de Pdf: spreekvaardigheid een 4, leesvaardigheid een 4 en kennis van de Nederlandse samenleving  een 10. Ok.. 03:46 uur, lets go back to bed!

Conclusie van deze uitslag: mijn lief weet in ieder geval voldoende van alle tradities en gebruiken in Nederland. Het is natuurlijk ook heel belangrijk om te weten dat Willem van Oranje geen burgermeester was. En dat Nederland laag land betekent. Oooh ja en dat er in Nederland veel fietsen zijn. Sarcasme en frustratie to the max.

Jullie raden het al, slapen ging natuurlijk niet meer. Uiteindelijk ging om 05:45 uur de wekker en moest ik naar mijn werk. Het liefst was ik weer eens onder een steen gekropen maar dat kon gewoon echt even niet. Dus uit bed, een plens koud water in mijn gezicht, kleren aan, make up op, 10x diep ademhalen en gaan. Hoezo vrijdag de dertiende.

Eerst moesten we de sneeuw overwinnen. We als in ik, mijn broertje en mijn vader, carpool trio op deze ellendige vrijdag de dertiende. En ik moest mezelf overwinnen. Op dit soort momenten houd ik het slechte nieuws altijd het liefst even voor mezelf. Maar ik weet ook dat  het delen van slecht nieuws een soort van opluchting is en ervoor zorgt dat ik me in ieder geval iets beter voel en dat ik een hap(je) door mijn keel krijg. Niet geheel onbelangrijk dat praten dus. Daar gingen we om 06:30 op avontuur in de sneeuw. Ik heb de uitslag gedeeld met mijn vader en broertje en ze waren er allebei stil van. Maar ik voelde me gelukkig wel iets beter. Later heb ik mijn lieve sociale kringetje een berichtje gestuurd en mijn moeder gebeld en toen ben ik keihard aan het werk gegaan.

Totdat één van mijn collega’s vroeg of het wel goed ging. Typisch gevalletje van haar gezicht spreekt boekdelen. Toen moest ik dus bijna huilen en heb ik 10x met mijn ogen geknipperd en 6x de tranen weggeslikt. Jaja, ik heb geteld en net niet gehuild. En toen verteld dat ook het tweede examen niet gehaald was. Dat is nu eenmaal de keiharde werkelijkheid.

Mijn lief was in de loop van de dag nog steeds nergens te bekennen. Die is af en toe een beetje van de struisvogelpolitiek en stopte natuurlijk even lekker zijn kop in het zand. Geef hem eens ongelijk. Hij moest dit slechte nieuws ook even verwerken en dat begrijp ik echt wel. Toen ik hem uiteindelijk sprak had ik gewoon echt medelijden met hem. Hij heeft er zoveel voor gedaan maar het lukt gewoon (nog net) niet. Mijn lief zei ook direct dat hij het niet geloofd omdat hij overtuigd was en is van het feit dat hij zijn examen goed gemaakt heeft. Ik snap zijn gedachten wel maar zolang DUO het niet voldoende vindt is samen leven in Nederland gewoon niet aan de orde. Dit is de uitslag en daar moeten we het mee doen.

Hoe frustrerend is het als alles wat je wilt gewoon samen gelukkig in Nederland zijn is. De traantjes zijn er uiteindelijk dubbel en dwars uitgekomen op Facetime. En nu? Opgeven of doorgaan? Een winterslaap? Onder een steen kruipen? Even helemaal niks dit weekend in ieder geval. Mijn lief heeft een biertjes night met zijn vrienden. En daarna kijken we samen wel weer verder. Wij komen er wel, is het niet linksom dan rechtsom.

Wordt vervolgd!

En voor alle lieve mensen die ik de komende tijd ga zien en die het heel erg vervelend/verschrikkelijk/zielig voor ons vinden en die medelijden hebben. Ik ben echt heel erg dankbaar voor jullie steun maar ik heb even geen zin om erover te praten, te bellen of te appen. Alles waar ik nu behoefte aan heb is het normale dagelijkse leven.. 

ik-2

Advertisements

One thought on “Vrijdag de 13e en examen NIET gehaald..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s