Winterdebje..

Hoe gaat het nu met je? Nou op die vraag ben ik wel een antwoord verschuldigd volgens mij. Niet al te uitgebreid als je het aan mij vraagt maar goed. Het gaat wel aardig. Mijn lief en ik hadden allebei totaal niet verwacht dat het examen niet gehaald zou zijn dus dat viel echt rauw op ons dak. We waren met ons hoofd al samen in Nederland. In ons nieuwe huis dat nu gebouwd wordt en in mei opgeleverd wordt. We hadden het over lekker samen op vakantie gaan, het feit dat we tante en oom worden, ons “normale” leven samen in

Nederland en ga zo maar door. Maar het liep even anders. Heel frustrerend en jammer maar aan de andere kant bij wie gaat het leven altijd zoals je wilt dat het gaat? Bij bijna niemand en dus ook bij ons niet. That’s life! Hoogtepunten en dieptepunten, you gotta love them!

Hoe verder en wat nu? Dat weten we nog steeds niet precies. Even rustig blijven en deze teleurstelling laten bezinken en ik denk dat we dan weer met volle kracht vooruit kunnen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome (of Losser en Nederland) leiden dus het komt allemaal vast goed! Zoals één van mijn vriendinnen appte: “liefde overwint alles”. En ja, het gaat niet helemaal zoals ik zou willen dat het gaat maar ik wil ook wel heel veel. We zijn nog niet eens samen in Nederland en ik ben al bezig met huisje, boompje, beestje en de hele bende. Iets met ik ben 33 en moet nadenken over kindjes en ik wil graag samen backpacken en ik wil en ik wil en ik wil. Totdat iemand zei: “dan word je moeder als je 36 bent, boeit dat?” Eigenlijk niet want er is nog zoveel dat ik met mijn lief wil doen voordat we aan kinderen gaan denken. En nog beter: “als je deze relatie nu beëindigd moet je opnieuw beginnen en ben je zo ook weer een paar jaar verder”. Deze persoon had echt een goed punt en ze had het zelf niet eens door volgens mij. Want wat wil ik echt? Ik wil deze relatie helemaal niet beëindigen. Kern van het verhaal: accepteer het leven zoals het komt en leef in het hier en nu en leef het leven zoals jij dat wilt en niet zoals je omgeving vindt dat het geleefd moet worden. Hoor je omgeving aan maar luister naar je hart en volg je gevoel met je verstand on the side. Ding dong, dit is een tip van mij voor jullie!

Hoe gaat het dan met jou? Nou dat is een ander verhaal of meer een combinatie van verschillende factoren. De teleurstelling van dat stomme basisinburgering examen poging 2 en ook die koude, donkere en grauwe dagen. Zoals het er buiten uitziet zo ziet het er in mijn hoofd ook uit. Halleluja maak me gek! IK • HEB • EEN • WINTERDEPRESSIE • !! Officieel gediagnosticeerd door mezelf natuurlijk. Ik ben moe en mijn lichaam voelt zwaar. Alsof ik altijd spierpijn heb. Ik wil eigenlijk alleen maar in mijn bed liggen. Als ‘s ochtends om 06:00 uur de wekker gaat denk ik al aan 17:00 uur ‘s avonds. Het moment dat ik uit mijn werk kom en weer gezellige samen kan zijn met mijn vrienden: One Sie (nee het is geen Chinees, maar mijn huispak heeft een naam), dekentje, bank, thee, Netflix en hondje Jelle die tegen mij aankruipt als mijn lief ontbreekt. Ik heb geen zin om heel veel leuke dingen te doen en sporten is al helemaal teveel moeite. Ik zet mijn energie tactisch in en kom alleen onder mijn steen vandaan als ik daar echt zin aan heb. IK • BEN • DEBSKIG • MET • EEN • WINTERDEBJE • !! Het is toch wat..

En nu dan? Rustaaaaggggg blijven en in ieder geval doen wat gedaan moet worden. Als in werken, alles voor ons huis regelen en vooruit kijken. En genieten van die paar zonnestralen die af en toe toch om de hoek komen kijken. Ook al is het nog ijskoud, die zonnestralen zijn toch echt heerlijk! En dan die blue sky erbij. Geluksmomentjes! En vasthouden aan de gedachte dat ook dit weer overgaat want alles gaat voorbij. Spring in de lucht want de Spring is in the air! 21 maart begint de lente alweer. En dat is nog maar 6 weken. Alsof het niets is! In die 6 weken kan heel veel gebeuren en misschien kan ik in die tijd een paar van mijn dromen en plannen concreet maken. Daar heb ik er namelijk best wel veel van. Er is meer op deze wereld dan het basisinburgering examen en visums en grenzeloos verliefd zijn. Spannend!

Dit jaar ben ik trouwens voor het eerst bewust van het feit dat ik een winterdebje met een winterdipje ben. Vorig jaar januari was ik in Thailand en Maleisië. Weten jullie het nog? Wil je nog eens teruglezen klik dan hier voor blog 1of 2, of 3 of 4 of 5. Pas op het is mogelijk dat je reiskoorts krijg! Dat was toch een iets betere planning en dat is in ieder geval mijn doel voor 2017: oud & nieuw in..?? Een mooi en warm land met een backpack en hem? Of zoiets? Misschien ben ik wel een overwinteraar. En dan geen 50-plusser of gepensioneerde maar een hipster overwinteraar. Zo iemand die doet wat hem of haar gelukkig maakt en niet teveel nadenkt over of het normaal of abnormaal is. Die een baan heeft gevonden die ze plaats- en tijdonafhankelijk kan uitvoeren. Klinkt goed toch? Oeps nu deel in toch één van mijn dromen/plannen met jullie. Zijn er nog meer mensen die dit als muziek in de oren klinkt? Dan gaan we gewoon met zijn allen: hipster groepsreis december 2017 – januari 2018, 3 weken wintervakantie in plaats van zomervakantie. Dan hebben we iets moois om naar uit te kijken. Waar gaan we naartoe?

Sorry lieve winter dat ik je buitensluit maar ik moet ook aan mezelf denken en de zomer begrijpt mij net iets beter.. Ik ben een ZOMER dromer!

En voor jullie allemaal: de komende tijd iets minder grenzeloos verliefd en iets meer JIJ, WIJ en de MAATSCHAPPIJ maar dan anders. Denk ik..

Wordt vervolgd!

ik-2

Advertisements

One thought on “Winterdebje..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s