De week (#6) van Patricia Paay

Het is weekend en er is alweer een week voorbij. Deze week was geen kattenpis en ging zeker niet vanzelf. Maar zoals altijd gaat alles voorbij dus ook die langzaamaandag. Maandag de dag dat de maandcijfers op mijn werk bekend zouden worden. Na keihard gewerkt te hebben hadden we een mega verbetering van onze cijfers. Trots was ik op mijn geweldige collega’s. Maar ook zeker op mijzelf. Het gebeurt niet dagelijks dat je collega’s je complimenten geven over jouw (belangrijke) rol in het team. Super gaaf om te horen. Maar nog belangrijker om te weten is dat ik deze rol alleen kan vervullen omdat hun mij geaccepteerd hebben (en ik hun). Samenwerken is elkaar accepteren en kwaliteiten benutten. 

Dinsdag was het koekjesdag. Mooie cijfers horen gevierd te worden met koffie en koekjes. Nee geen 16:00 uur cup-à-soup maar 11:00 uur koffie met koekjes. Bijna hetzelfde en misschien nog wel beter. Even een kleine en gezellige onderbreking van de werkdag.

Woensdag is denk ik de beste dag van mijn week. De thuiswerkdag waarin ik keihard knal, heel veel werk weg werk en even geen “gezeur” aan mijn hoofd hem van collega’s. Sorry maar toch ook niet, thuiswerken doet mij gewoon heel erg goed. Thuiswerken maakt dat ik als een trein ga. Die trein waar ik na deze week heel anders over denk. Ik had altijd een enorme hekel aan mensen die voor de trein springen totdat ik vandaag te horen kreeg dat een collega gisteren voor de trein is gesprongen. Door hem reden gisteren die treinen dus bijna niet. Daar heb ik me aan geërgerd en nu denk ik verschrikkelijk dat ik mij daaraan geërgerd heb. Het blijft een egoïstische daad waar heel veel mensen last van hebben maar aan de andere kant, voordat je jezelf tot een daad als deze kunt aanzetten, dan moet er wel heel wat aan de hand zijn. Als het dan toch zo dichtbij komt en een beeld krijgt voelt het wel even iets anders. Heftig! Ik kijk sinds vandaag met hele andere ogen naar het spoor en die grote gele monsters die mij van en naar mijn werk brengen. Sterkte voor de nabestaanden en zeker ook voor de conducteur. Het zal jouw ritje maar zijn!

En dan is het alweer donderdag. Onverwachte drankjes en praatjes dag in het dorpscafé. Hoe fijn! Bijkletsen en ideeën uitwisselen tussen twee steenbokken is altijd een goed idee. Dat 2017 maar één groot avontuur mag worden met nog heel veel van dit soort drankjes. Vandaag ging het ook de hele dag over Patricia Paay maar daar doe ik niet aan mee. Diep triest en walgelijk dat mensen dit soort filmpjes bekijken en delen maar hoe kan het ook anders: het beste vermaak is leedvermaak! Moet ik jullie nog herinneren aan Amanda Todd en Francien laat je tieten nog eens zien! JA, sexting is dom en NEE, dat betekent niet dat je inbreuk mag maken op iemands privacy door filmpjes en foto’s te delen op social media. Wees lief voor elkaar en nog maar weer een keer de wijze woorden van oma: wat gij niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. 

Vrijdag! De teller staat op 3. Deze week ben ik 3x naar de sportschool geweest. En het was heerlijk. Daar knapt een mens, of ik in ieder geval, echt van op. Dat zouden meer mensen moeten doen. En nu? TVOH! Team Pleun zit klaar..

En zaterdag en zondag? Iets met een serie marathon van 90210. Jaja, seizoen 5 is het laatste seizoen en het is bijna klaar. Een badkamer uitzoeken.. Een huis bouwen is leuk maar ook best wel ingewikkeld hoor. Vooral met badkamers. Lees: B&B oftewel Badkamer & Budget als je begrijpt wat ik bedoel. En dan was er nog FC Twente op tv en Facetimen met mijn lief. Een heerlijk saai en rustig weekend. Kom maar op week 8!

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s