De week (#8) van sexting en cultuurverschil

Dit keer ging de maandag over onderbroekenlol. Het blijkt heel stoer en normaal te zijn als je als vlogger in je boxershort op een fiets over de snelweg fietst. Want ja, een weddenschap. En als vlogger kan je alles maken en breken toch? Een voorbeeldfunctie voor jongeren daar heb je blijkbaar niets mee te doen? Na de treitervlogger krijgen we dit? Alsjeblieft schei uit en doe normaal, dan doe je al gek genoeg! Gelukkig hadden de mannen op de sportschool ‘s avonds meer kleding aan dan alleen hun boxershort..

Dinsdag zit ik op mijn werk als ik op de radio hoor dat er in Enschede een 15-jarige Turkse jongen van een flat is gesprongen. Dit blijkt zondag al gebeurt te zijn. Het eerste wat ik denk is: dit gebeurt toch niet bij ons in de buurt. Maar ik had beter kunnen weten. Ook Twente doet mee in deze rare wereld van pesten en sexting. Waarom hij gesprongen is? Iemand had een naaktfoto van hem verspreid via Instagram. Ok? Daar gaan we weer. Het Patricia Paay nieuws is afgezakt en nu volgt het volgende slachtoffer. Hier hebben we allemaal op gewacht. Het eerste echte (jonge) dodelijke slachtoffer van sexting in Nederland. Wat verschrikkelijk triest voor alle betrokkenen maar ook zeker voor onze maatschappij. Is dit het nieuwe “normaal”? Gaan we hier nog iets aan doen? Of blijven we ons gewoon focussen op de komende verkiezingen door Amerika na te doen met The Shadow Wilders show die Clown Trump probeert te evenaren. Het is maar waar je prioriteiten liggen hè.

En voor wat betreft de sexting. Misschien moeten we het deels gaan accepteren en er niet zo belachelijk anti over communiceren. We kunnen wel blijven roepen “doe het niet” en “naaktfoto’s/filmpjes versturen is het domste wat je kunt doen”, maar het gebeurt toch. Blijkbaar is het van deze tijd. Het is spannend en spannende dingen zijn interessant. Alles waar we voor gewaarschuwd worden doen we vaak toch. Ik denk dat ik me er niet voor hoef te schamen als ik zeg dat ik ook weleens een “leuke” foto naar mijn lief stuur. Het gaat denk ik vooral over de manier waarop. Tip 1: geen gezicht in beeld, tip 2: geen tatoeages/piercings/moedervlekken in beeld, tip 3: geen herkenbare omgeving in beeld en tip 4: als je het doet doe het dan met een foto waar je trots op kunt en durft te zijn! Met de kanttekening dat niemand te vertrouwen is en dat je dus nooit weet waar je foto of filmpje terecht komt. Dus wees voorzichtig. Ik denk dat de jongeren van nu met dit soort tips meer geholpen zijn dan met de simpele woorden “doe het niet”.

Na deze ellende in het nieuws had ik een geweldige dinsdagavond. Ik heb gezellig gegeten met een vriendin en een vriend van haar. Een Nederlandse man van Marokkaanse afkomst waarmee ik heerlijk gedachten heb kunnen uitwisselen over onze huidige maatschappij. Over verschillende culturen. Maar ook over Tunesië en de kleine en grote verschillen tussen mij en mijn lief. Tussen mijn wereld en zijn wereld. Heel veel dingen zijn verklaarbaar en dat geeft mij rust en begrip voor de situatie. Dat neemt niet weg dat ik zijn getwijfel en besluiteloosheid over ons leven samen niet meer wil accepteren. Het stilstaan begint te irriteren en de reiskriebels naar Verweggistan beginnen te jeuken. Een andere vriendin zei laatst het volgende over cultuurverschillen: het is niet fout, het is anders. Een geweldige opmerking die we volgens mij allemaal in ons achterhoofd moeten houden voor als we weer eens iemand met een andere achtergrond veroordelen op iets wat hij of zij anders dan ons doet. Het zal jullie duidelijk zijn dat ik niet op Wilders en zijn PVV stem.

Woensdag was heerlijk simpel. Hard werken en weinig bijzonders. Dat kan soms echt een verademing zijn. Tenminste voor mij dan. Ik vind het echt belangrijk dat ik af en toe afstand neem van alles en iedereen in mijn leven om even tot rust te komen. Mijn woensdag is daar heel geschikt voor. Oooh en woensdag belde ik ook even met mijn naam- en lotgenoot, ook wel D1b genoemd. Heerlijk om even bij te kletsen en elkaar een spiegel voor te houden. En nog heerlijker als je iemand hebt die je zo enorm goed begrijpt en die je nooit veroordeeld. En nog heerlijkerder (dat is geen woord) om te horen te krijgen dat dit andersom ook zo voelt. Zo komen we er wel dacht ik toch! Hebben jullie ook dat soort mensen om je heen?

Een stormachtige donderdag was de volgende uitdaging. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf de negende verdieping hadden mijn collega’s en ik een mooi uitzicht over de weersverandering. Geweldig die woest voorbij waaiende wolken en die wisselende donkere en lichte lucht. Wel bijzonder dat ik mezelf ook stormachtig voelde vandaag. Ik was net zo wispelturig als het weer tijdens onze team gesprekken vandaag. Het blijft ingewikkeld en bijzonder tegelijk hoe verschillende teams op verschillende manieren met elkaar samenwerken en communiceren en hoe dit de gedachtegangen van de teamleden beïnvloed. Elk team ondergaat verschillende fasen in de ontwikkeling van het team en dat kun je niet ontwijken. Door elke fase moet je heen. En dat moet je samen willen en samen doen. Er moeten oplossingen worden bedacht voor problemen en er moet gepraat worden. Veel gepraat worden. Heel veel gepraat worden. Daar moet je je bewust van zijn en dat moet je willen en dat moet je doen anders kom je als team stil te staan. En stilstand? Dat is achteruitgang in de wondere wereld van communicatie. Het mooiste van alles vind ik nog dat het in relaties, families en vriendschappen precies hetzelfde werkt. Denk daar maar eens over na.

Bijna weekend! Tenminste voor de meeste mensen dan. Persoonlijk vind ik vrijdag de lekkerste werkdag. Ik zit dan altijd in een lekkere flow en een broodje van de Broodbode (geen reclame, wel een aanrader!) in de pauze draagt daar zeker aan bij. En deze vrijdag ga ik helemaal lekker want vanavond ga ik lekker uit eten met vriendinnen bij Mazza! Dat is de tip van de week als je lekker uit eten wilt in Enschede (opnieuw geen reclame maar een mega dikke aanrader!). Lekker bijkletsen over van alles en nog wat en heel veel Arabische en Libanese tapas hapjes eten. Top avondje! Wat kun je je toch gezegend voelen met lieve vriendinnen om je heen die je begrijpen en die altijd achter je staan.

Zaterdag werd ik wakker gemaakt met een ontbijtje op bed: zelfgemaakte appeltaart met een kopje thee. Hoe romantisch toch? Alleen jammer dat het mijn moeder was en niet mijn lief. Maar je kunt niet alles hebben. En wat doen we op zaterdag als we net loon hebben gekregen? Shop, shop till you drop! Hallo Enschede! Gezellig met mijn schone zus die ook mijn vriendin is een dagje op pad. Ook luxe hè, een schoonzus die ook je vriendin is. Helemaal omdat ze eerst schoonzus was en we daarna pas vriendinnen werden. Ik word dus straks tante van het kindje van mijn vriendin. Haha! Maar even serieus we zijn echt super verschillend maar ik kan me geen betere schone zus en vriendin wensen. Alleen maar liefde!

Verder was dit weekend best wel saai eigenlijk. Ik heb sinds gisteren een enorme ontsteking in mijn wang en zie er dus echt niet uit. Ik kan het redelijk verbloemen met de montuur van mijn bril maar als ik toch carnaval had willen vieren had ik het beste als enorme puist verkleed kunnen gaan. Zo fijn weer dit en nee er is geen beeldmateriaal beschikbaar. Vanochtend ben ik nog even naar de Ikea geweest om een nieuwe hoes op te halen voor mijn bank. Missie mislukt want de kleur is uit de collectie. Nou dat heb ik weer! Dus toen maar een mooie spiegel gekocht waar ik dus de komende dagen niet in ga kijken vanwege die lelijke ontsteking.

En vanavond is het tijd voor een beetje politiek: het RTL Rode Hoed Debat. Wil je alvast in de stemming komen en je verdiepen in de komende verkiezingen? Kijk dan eens naar dit filmpje van twee bijzondere mannen die mij enorm inspireren op dit moment.

Welcome to my life en tot volgende week!

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s