De week (#9) van kletsen en praten

Hallo lieve maandag! Hoe gaat ie met jou? Een lekker druk dagje dat begon met een werkoverleg. Op dit moment zijn we als team erg veel met elkaar in gesprek. Echt super interessant en leuk maar soms ook ingewikkeld. Dit keer waren het goede en eerlijke discussies waarbij ook goed feedback werd gegeven. Het blijft een feit: zeggen wat je denkt is ok maar geef een ander ook de ruimte om zijn/haar mening te geven. En natuurlijk de afweging: wat zeg je wel en wat zeg je niet? Voordat ik het in de gaten had was de eerste werkdag alweer voorbij en was het tijd voor de sportschool. Welgeteld 20 minuten gewandeld op de loopband, 10 minuten gestretcht en 25 minuten de mondspieren getraind door bij te kletsen. Niet slim maar ach, dat moet af en toe ook gebeuren. 

Dinsdag is de dag dat ik eindelijk die taak af moet maken waar ik al een paar dagen tegenaan hik. Soms heb ik dat en het mooie is dat het achteraf bijna altijd meevalt. Dus de tip van mij voor jullie: geen werk onnodig lang laten liggen maar het zo snel mogelijk oppakken. Dinsdag is ook ons team koffiemomentje. ‘s Ochtends even gezellig koffie drinken met elkaar en over van alles en nog wat (bij)praten. Politiek, vakanties, tv- programma’s, restaurants, leuke dingen en ga zo maar door. Alles komt voorbij en het allerbelangrijkste er wordt heel erg veel gelachen. Als je het mij vraagt zijn dit soort momenten super belangrijk om de teamspirit te ontwikkelen en te bewaren.

Dit keer was woensdag geen thuiswerkdag. Ik had een aantal bijeenkomsten waar ik bij aanwezig moest zijn en mijn collega was vrij. Omdat we wel voldoende bezetting willen hebben in het team was ik dus gewoon op kantoor aanwezig. Het was even heel verschrikkelijk toen de wekker om 06:00 ging maar ook dit is samenwerken wat mij betreft. Overleggen en vooruitkijken om te zorgen dat het werk goed en eerlijk verdeeld wordt. Het enige grote nadeel aan woensdag niet thuiswerken is dat mijn haar was momentje dan wegvalt. Ik heb zo’n enorme hekel aan mijn geweldige, mooie en dikke bos haar wassen dat ik dit maar 2 keer per week doe: op woensdag en op zondag. Dan kan het rustig drogen en kan ik het een paar uur later föhnen. Maar dit keer dus niet. Dit keer zat ik met een vette knot op mijn hoofd op kantoor. De rode lipjes maakten volgens mij wel veel goed. Tja het is maar waar je een probleem van kunt maken hè?

Vandaag had ik ook samen met een collega een gesprek met onze manager en manager in opleiding. Gewoon even bijpraten over onze eigen ontwikkeling. Wat is er mooier dan een spiegel voorgehouden krijgen van mensen die potentie in je zien en het beste met je voor hebben én die zelf ook nog eens openstaan voor feedback. We hadden het over van alles en nog wat en binnen no time waren we 2,5 uur verder. Maar dat is geen probleem want dit is ook werk. Toch? Ik heb weer enorm veel geleerd. Vooral ook dat ik soms beter een vraag kan stellen dan direct mijn (ongezouten) mening te geven. Daarmee bereik je vaak meer was de conclusie. Ik ben het hier helemaal mee eens en zal dit dan ook zeker gaan proberen. Lukt vast niet altijd maar dat maakt niet uit. Al doende leert men.

Woensdag was het ook nationale complimentendag. Mijn compliment gaat naar jullie allemaal. Omdat jullie nog steeds mijn blog lezen. Jullie zijn geweldig! Haha!

En toen was het alweer donderdag. De laatste werkdag van deze week. Een heerlijke drukke en toch ook normale dag. Ik had een pot met snoep meegenomen en heb me de hele dag vol gevreten. Al voor mijn ontbijt was ik begonnen met snoepen met als gevolg dat mijn havermout met banaan voor de helft de ton in ging. ‘s Avonds thuis ging ik vrolijk verder met een zak M&M’s. Ik lijk wel ongesteld! Maar goed, genoeg gesnoept voor de komende dagen. Hebben jullie ook Lelijke Eendjes gekeken? Met plastische chirurg dokter Van Tits die iemand een borstvergroting gaf? Ik moest gelijk denken aan de gynaecoloog dokter Poesmans in het MST. Zou je dan toch uit je naam je roeping kunnen halen? Dan vraag ik me wel af wat mijn roeping zou moeten zijn..

Vrijdag mijn vrije dag! Heerlijk uitslapen en relaxen en ‘s middags naar de kapper. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met een bezoekje aan de kapper. De roddels, het gepraat en gedram tegenover een mooi kapsel zonder grijze haartjes. Ja, ik ben 33 en best wel heel erg grijs. Life sucks! Dit keer ging het gesprek naast mij over borstvergrotingen en lippen opvullen. Een jong meisje was hardop aan het dromen over haar ideale lichaam. Het was niet om aan te horen! Vooral omdat ze er naar mijn mening perfect en leuk uitzag. Daar kan ik dus echt helemaal niks mee. Is er dan tegenwoordig niemand tevreden met en over zichzelf? Ik snap dat sommige mensen over een borstvergroting nadenken als hun cupmaat -A is. Weet ik, dat bestaat niet maar voor het idee.. Ik zou gewoon willen dat onze maatschappij zo in elkaar zat dat iedereen gelukkig kon zijn met zijn of haar eigen lichaam.

En toen was het alweer zaterdag. Tijd voor een lunch bij Bagels & Beans met een leuke vriendin. Lekker kletsen over reizen! Reizen, als ik ergens behoefte aan heb is het wel op reis gaan. Niet naar Tunesië maar op avontuur. Met mijn lieve backpack op pad en nieuwe dingen zien en leren. Ik word zo onrustig als het leven zo “standaard” wordt. Dan is er maar één oplossing en dat is even weg van alles. Maar dat wordt hem nu nog even niet. Eerst moet het huis klaar (denk ik). Dan maar lekker praten over reizen en tickets zoeken en nadenken over waar ik naar toe wil. Dreaming..

Zaterdagavond was het tijd voor voetbal. DE vader en dochter date. Zo leuk om dat samen te doen. Mooie wedstrijd (NOT). Ok, we hebben gewonnen maar daar was ook alles mee gezegd. En ik was omringd door iets teveel vrouwen. En dan bedoel ik dat type vrouw dat meezingt met Vak P alsof ze in een kerkkoor zitten, schreeuwen als een viswijf en dat praat in termen als: “hij is zo klein en vurig, echt een leukerd!” en “wauw hij is zoooo goed en knap, ja super goed zo, ga door!” Nou gewoon niet doen ok? V E R S C H R I K K E L I J K !! dat soort vrouwen bij de voetbal zou verboden moeten worden.

Zondag is een echte niks doe dag. Volgende week wordt een drukke week en ik merk dat het tijd is voor een momentje niks. Just me, myself, and I. En Netflix! Doeiiiiii! ❤

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s