De week (#12) na mijn 100ste blog!

Maandag 20 maart 2017 en mijn Facebook ontploft van de jarigen. Hiep hiep hoera voor allemaal! Hoe kan dat toch dat er in juni zoveel babies zijn verwekt denk ik dan? Maar goed misschien wil ik dat gewoon niet weten. Ik heb trouwens ook een feestje. Mijn blog van afgelopen zondag was mijn 100ste blog! Hoe leuk en speciaal is dat! Mijn moeder: “ga je nu stoppen dan?” Nou dan vraag je me wat. Ik denk dat ik gewoon nog een tijdje doorga en zie hoe het verder uitpakt. Mijn blog is inmiddels een mooi archief geworden van mijn grenzeloos verliefd avontuur, mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn passie voor communicatie en teamontwikkeling. De reacties zijn nog steeds positief net als het aantal lezers dus waarom niet gewoon lekker blijven doorgaan. Wil je trouwens mijn eerste blog nog een keer lezen? Klik dan hier. Ook ben ik bezig met het schrijven van boek over teamontwikkeling en gebruik mijn blog als mijn archief. Dus dat en door naar dinsdag! 

Een dagje cursus op dinsdag in Utrecht. Neuro linguïstisch programmeren oftewel NLP. Euuuh wat? Kort gezegd komt het erop naar dat iedereen voorkeur zintuigen heeft die hij of zij gebruikt in de communicatie. Denk hierbij vooral aan zien, horen en voelen. Door het gedrag van de ander te spiegelen en in te spelen op de zintuigen die het meest gebruikt worden door de ander, kun je aansluiting vinden bij die ander waardoor je makkelijker met elkaar kunt communiceren. Met klanten, met collega’s maar ook zeker met familie, kinderen, vrienden én partners. Vooral dat communiceren met partners kan nog weleens een dingetje zijn toch? Of heb ik dat alleen? Wat ik ook interessant vond is dat je inzicht krijgt in je eigen voorkeur zintuig waardoor je bijvoorbeeld ook kunt concluderen hoe je het beste informatie opneemt. Jezelf beter leren kennen en daardoor beter in het leven kunnen functioneren is voor mij echt een must en geeft mij veel energie. Het was een mooie blije dinsdag! Volgende week heb ik cursusdag 2 en daarna zal ik een blog schrijven over alles wat ik geleerd heb deze 2 dagen. Wie weet kan ik jullie ook nog wat nieuws leren en misschien zelfs wel een beetje van mijn energie geven.  Oooh en die zon hè. Hij was er alweer vandaag. Daar word ik me toch blij van!

Woensdag de welbekende thuiswerkdag. Hard werken in mijn chillpak en veel lekkere theetjes drinken. In de pauze een heerlijk rondje wandelen met de hondjes en ‘s avonds uit eten met 2 vriendinnen. Een woensdag kan veel erger hoor, aldus ik, het blije ei. We hebben gegeten bij Aroy-D een geweldig Thais huiskamer restaurant in Enschede. Dit eten was beter dan het eten in Thailand zelf. Behalve de springrolls dan, die heerlijke, vegetarische loempia’s met verse groenten in Thailand waren de beste. Het water loopt me gewoon in de mond als ik dit schrijf. En voor de verandering had ik ‘s avonds een keer geen last van mijn buik als gevolg van een hapje buiten de deur. Aanrader dus!

Toen was het alweer donderdag en vroeg ik mij af waarom het nog geen vrijdag/weekend was. Dit is een heftig en lang weekje. Alles gaat eigenlijk niet zoals het moet gaan en mijn hoofd loopt over met gedachten. Ik weet dat ik zo ben en dat dit bij mij hoort maar soms is het echt super vermoeiend. Gelukkig was donderdag een fijne werkdag. Er komen veel mogelijkheden op mij af deze week. Projecten en interne vacatures en dat is allemaal super geweldig maar ook spannend. Wat wil ik nu echt en wanneer wil ik dat? Maar vooral ook wat en wie houdt mij tegen? Dus voor volgende week een gesprek ingepland met mijn manager. Altijd fijn om even te sparren met iemand over het hoe, wat, waar en wanneer. ‘s Avonds heb ik lekker hardgelopen. Mooi weer en een leeg hoofd en meer energie na het hardlopen dan voor het hardlopen. Fijn toch nog een heerlijke donderdag!

Bonjour vendredi oftewel vrijdag. De laatste werkdag van deze week en nog even knallen met zijn allen. Vrijdag vind ik persoonlijk altijd de fijnste werkdag. Alles afronden en dan maandag met een frisse start kunnen begonnen. Heerlijk! Na het werk ga ik snel even bij mijn huis kijken want daar ben ik deze week dus nog helemaal niet geweest. Normaal ga ik bijna elke dag samen met mijn broertje kijken maar deze week kwam het er niet van. Ik ben serieus blij verrast. Je koopt een nieuwbouwproject toch op basis van een plaatje en als het er dan nog mooier eruit ziet dan je had verwacht dan is dat gewoon heel, heel, heel erg fijn. Nu begint het lange wachten. De buitenkant is klaar en de binnenkant is aan de beurt. Er gebeurt heel veel maar het is niet zichtbaar. Working on the inside kun je het wel noemen. Dat is ook het doel voor mijzelf de komende tijd. Het is me-time oftewel tijd voor persoonlijke ontwikkeling en coaching: “A better me by me!”  Zo, dat is eruit.

En dan is het weekend! Zaterdag en zon, de beste combi toch? Lekker rustig wakker worden en daarna een kopje thee in het zonnetje. Even een fijne wandeling met de hondjes gemaakt en daarna op de fiets het dorp in om te lunchen met een vriendin. Bijkletsen en elkaar een spiegel voorhouden en leren van elkaar. Het kan allemaal als je allebei besluit om je kwetsbaar op te stellen. En dan is het nog gezellig ook. Ik houd ervan! Er zijn genoeg mensen op deze planeet die altijd doen alsof de zon schijnt maar eigenlijk heel ongelukkig zijn. Ik ga liever om met mensen die zich kwetsbaar op durven te stellen en die eerlijk zijn. De mensen die zichzelf kunnen en durven zijn en die energie geven en geen energie zuigen. Als ik weer thuis ben ga ik nog een keer in het zonnetje zitten, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. En dan ga ik aan het werk. Werk? In het weekend? Yes! Het is de juiste tijd om DebskiG & Co weer iets professioneler te maken. Spannend! Als start heb ik mijn Instagram en DebskiG aan elkaar gekoppeld zodat ik al mijn quotes met jullie kan delen via de DebskiG Facebookpagina.

Vandaag ben ik ook lekker de hele dag bezig geweest met de ontwikkeling van DebskiG. Tenminste als ik niet in het zonnetje zat, of met de hondjes wandelde, of chocola aan het eten was of gewoon even aan het genieten was van deze perfecte zondag!

Fijne avond en tot volgende week! XXX

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s