De week (#13) van bezigheidstherapie

Deze maandag was anders dan andere maandagen door mijn persoonlijke blog: Hoe is het met je lief? Als je hem nog niet gelezen hebt klik dan hier. Het is toch altijd een dingetje: alleen succesmomenten delen of ook je ellende delen. Neem van mij aan dat alleen succesmomenten delen misschien makkelijker lijkt maar het zeker niet is. Want als mensen (een beetje) op de hoogte zijn van je “ellende” houden ze toch meer rekening met je. En rekening met je houden is niet hetzelfde als medelijden met je hebben. Daar zit wat mij betreft een groot verschil in. Ik blog omdat ik makkelijker schrijf dan praat over wat er allemaal gebeurt in mijn leven en omdat ik mensen wil stimuleren om meer te delen met anderen. Moraal van dit verhaal: delen is een goed idee en kun je doen binnen je eigen grenzen. Terug naar de maandag. ‘s Ochtends had ik een gesprek over mijn ontwikkeling en ‘s middags ging ik naar Zwolle voor een overleg. Beiden leverden veel op en maakten dat mijn maandag een fijne maandag werd. ‘s Avonds was ik weer eerste klusser en specifiek eerste behang knipper. Langzaam promoveer ik tot de beste klusser van de familie.. 

Dinsdag is een gewone werkdag. Ik merk dat ik moe ben van al het denken van de afgelopen tijd en wakker worden en de bus halen is dus wel even een dingetje. Maar op mijn werk kon ik lekker mijn ding doen en ‘s avonds heb ik fijn mijn schone zus geholpen met dozen inpakken. Wat mij betreft is de oplossing voor teveel denken en een moe hoofd bezig blijven en leuke dingen doen en zorgen dat je voldoende nachtrust krijgt. Check, check en dubbelcheck.

Toen was het alweer tijd om woensdag thuis te werken. Dat was een verademing. Even goed bijslapen en een pasje op de plaats. Fijn een dagje werken in mijn chill outfit en de focus even op mijzelf en mijn eigen werk. Deze week is best een saaie week als ik even teruglees. Werken en helpen met klussen en lief zijn voor mezelf. Maar is dat niet af en toe belangrijk? Zo’n enorm saaie week waarin je even tot rust kunt komen en je voor kunt bereiden op alles dat nog gaat komen de komende tijd. Lief zijn voor jezelf heet dat toch?

Donderdag was een drukke en hectische dag op het werk. En dat maakt dat ik 10 dingen tegelijk aan het doen ben en blij ben als de dag voorbij is. En voorbij betekent thuis op de bank met een dekentje en Netflix. Vampire Diaries is nog steeds niet afgelopen. Kopje thee erbij en me voorbereiden op de laatste werkdag van de week. Simpel kan soms zo lekker zijn.

En dan is het alweer tijd voor de laatste werkdag van de week. Vrijdag! En niet alleen de laatste werkdag maar ook de dag van S U S H I !! Gezellig samen met 2 vriendinnen voor onze maandelijkse after work date sushi eten en even bijkletsen. Dat doen we al sinds we in 2008 alle drie afgestudeerd zijn aan de MER. Super gezellig en leuk en eigenlijk best wel speciaal. Helemaal omdat we alle drie in totaal andere fases van ons leven zitten. De één heeft een gezinnetje, de ander heeft verder gestudeerd en woont sinds een tijdje samen en ik, de grenzeloos verliefde die “tijdelijk” bij haar ouders woont omdat ze een huis aan het bouwen is en nog niet weet hoe alles zal aflopen. Deze combi maakt bijkletsen altijd leuk en verfrissend. Helemaal ook omdat we alle drie heel anders naar dingen kijken. Het was letterlijk en figuurlijk een heerlijke avond.

Zaterdag was een grijze dag. Buiten omdat de zon niet scheen maar ook in mijn hoofd. Aan de ene kant verveelde ik me en aan de andere kant had ik geen zin om iets te doen. Heerlijk dat gevoel, NOT! Dus uiteindelijk heb ik mijn laptop maar gepakt en ben ik verder gaan schrijven aan mijn boek en een aantal blogs die ik nog wilde maken. Daar knapte ik van op. Zouden ze dit bezigheidstherapie noemen?

Ik heb trouwens vorige week donderdag Facebook en Instagram van mijn telefoon verwijderd. En dat lucht op zeg! Ik vind het zo’n verademing om in het hier en nu te leven en me niet gek te laten maken door alles wat ik voorbij zie komen op social media. Facebook heb ik nog wel op mijn iPad en kan ik dus nog wel een keer ‘s avonds bekijken en Instagram heb ik even lekker helemaal niet meer. Misschien later weer. Maar nu even niet. Doen waar je gelukkig van wordt heet dat!

En vandaag is het zondag. Een zonnige zondag! Een dag om lekker op het terras te zitten en een beetje te klussen. En om heerlijk van de zon te genieten. Een zonnige zondag om je op te laden en je voor te bereiden op de volgende week.

Doei doei! XXX

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s