De week (#16) van chaos, verhuizen en verbinding

Tweede paasdag als maandag. Zeer vervelend of niet? En wat doe je op een extra vrije dag? Shoppen en nog specifieker: woonshoppen. Daarin wijk ik niet af van de gemiddelde Nederlander op tweede paasdag volgens mij. Ernstig.. Maar goed, een rondje Karwei, Kwantum en Action is altijd een goed idee. Alleen het probleem dat langzaam ontstaat, is dat ik het overzicht kwijt raak en niet meer weet wat ik al heb en wat ik nog nodig heb. Een probleem van wereldformaat hoor, dat dan weer wel. Ondertussen ben ik na deze dag 20 kussens verder. Of ze bij elkaar passen qua stijl? Daar kom ik vanzelf een keer achter als mijn huis klaar is. En wat lees je nu tussen de regels door: sarcasme, overzicht houden en controle hebben. Welcome to my life! 

Dinsdag! De eerste werkdag na het lange weekend en de eerste werkdag van een korte werkweek. Om 13:30 uur hadden we een verbindingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden de kwartaalcijfers besproken door het management en organiseert een subteam voor de hele afdeling een activiteit gericht op verbinding. Dit keer was ik één van de gelukkigen die de activiteit mochten organiseren. Dat is toch altijd een dingetje. Er zijn veel mensen die meer verbinding/activiteiten willen maar er zijn maar weinig mensen die iets willen organiseren dat zorgt voor meer verbinding. Zo ook deze keer. Van het subteam werd een sub-sub-subteam gevormd en we bedachten ons dat het een goed idee was om ons te focussen op de omgangsvormen met elkaar. De afdeling werd verdeeld in 4 groepen en elke groep kreeg een canvas om hun top 4 omgangsvormen op af te beelden. Daarna lichtte elke groep de omgangsvormen kort toe. In 1,5 uur tijd waren we even leuk met elkaar in “verbinding” en we hebben 4 mooi versierde canvassen om op te hangen op de afdeling. Win-win situatie. Natuurlijk vond niet iedereen het een leuke activiteit maar ervoor zorgen dat iedereen tevreden is, is een utopie. Dus was ik tevreden met het resultaat.

s’ Avonds was het tijd voor een vrouwenavond. Een avond vol gezelligheid en pijn. Iets met wenkbrauwen en bovenlip epileren met draad. Weg met de snor! Toch jammer dat ze haar op de tanden niet kunnen verwijderen.. Maar goed. Ik ben een enorme jankerd tijdens het epileren maar de gezelligheid maakt veel goed en ik ben altijd superblij als alles er weer mooi uitziet. En een vrouwenavondje af en toe is best een goed idee!

En niet geheel onbelangrijk: maandagavond is de minivakantie is geboekt. Mijn vooruitzicht voor volgende week is zon, zee, strand en gezelligheid met een vriendin. Lekkerrrrrr! Maar eerst nog even 2 dagen werken.

En toen was het alweer woensdag. Een normale werkdag. En alweer geen thuiswerkdag. Met al deze korte weken is dat gewoon niet handig voor het team. Er zijn veel mensen afwezig en we hebben het druk dus dan is het wel zo sociaal om aanwezig te zijn in plaats van thuis te werken. Voor de rest was de woensdag allesbehalve bijzonder. Ook niet verkeerd. ‘s Avonds was het nog wel even tijd voor een rondje Ikea. Samen met mijn schone zus heb ik een rondje gedaan en van alles en nog wat gekocht. Natuurlijk ook weer een paar bouwpakketten want dat vind ik zo leuk! NOT!

Donderdag was het mijn laatste werkdag op kantoor. Een dagje buffelen en in de pauze een lekkere coffe-to-go halen. Om precies te zijn een latte met caramel. Nou dat heb ik geweten. Ik lag ‘s avonds om 22:00 uur klaarwakker in bed met een hartslag van heb ik jou daar. Ik weet dat ik niet zo goed tegen cafeïne kan maar af en toe een bak heerlijke koffie is gewoon zo lekker. Alleen niet zo handig als je er de volgende ochtend zo vroeg uit moet.

De wekker ging vrijdag om 05:45. Het is maar een klein beetje vroeger dan normaal maar het was gewoon te vroeg. Vandaag op het programma: een managementbijeenkomst op het hoofdkantoor in Amsterdam in het kader van de digitalisering van onze afdeling. En ik mocht daar samen met een collega vertellen over onze bevindingen. Spannend en leuk! Met dat soort bijeenkomsten vind ik het altijd moeilijk om na te denken over welke kleding ik aantrek. Elke man zal nu waarschijnlijk denken doe niet zo moeilijk! Maar toch. Ik ben klein en wil serieus genomen worden en wil kleding dragen waarin ik me prettig voel maar aan de andere kant wil ik ook weer een vrouwelijke en professionele indruk achterlaten. Dat is best ingewikkeld hoor! Dit keer koos ik voor mijn zwarte jeans tuinbroek met een rood-zwart-wit-grijs gestreept truitje en mijn rode Allstars. Vrouwelijk, stoer, sportief, krachtig en comfortabel. Misschien niet heel professioneel maar het kon in deze setting wel. En het leuke: ik voelde me goed en kreeg complimenten over mijn outfit. Oooh en ook over de enthousiaste en energieke presentatie die we gegeven hebben. Altijd fijn!

‘s Avonds was het tijd om bij te kletsen met een vriendin. Omdat het vrijdagavond was mochten haar kindjes en hun logeetje opblijven om de finale van The Voice Kids te kijken. Geweldig lieve kinderen met mooie praatjes en verhalen. Ik vind dat echt heerlijk. Kinderen die liefde geven, vragen stellen en zeggen wat ze denken en nog zo heerlijk onbezorgd in het leven staan. Daar kunnen wij volwassenen nog heel wat van leren.

Weekend! Zaterdag, een verhuisdag. Melden om 09:00 uur en er dan achter komen dat je in het verkeerde huis bent. Ik was niet de eerste maar waarschijnlijk wel de laatste want de verhuizing is klaar. Gezelligheid en teamwork maakten dat dit klusje zo geklaard was. Als je dan in teamwork en teamontwikkeling geïnteresseerd bent zoals ik dan zijn ook deze momenten heel interessant. Hoe werkt dat dan bij vrienden en familie? En is dat echt zo anders als met collega’s samenwerken? Volgens mij niet. Ook hier zijn er weer leiders en volgers. Maar wat bij vrienden en familie ook heel belangrijk is, is de gezelligheid. En dat is dan volgens mij ook direct de tip voor teams die moeite hebben met de samenwerking: zorg dat je een familie bent en zorg voor meer plezier.

En zondag? Zondag was voor het inpakken van de koffer en er dan achter komen dat je je slippers nergens kunt vinden. En voor een relaxed dagje met Netflix en voetbal. En natuurlijk voor het online zetten van deze nieuwe blog.

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s