Relaxen op Gran Canaria

Maandag! De dag dat ik me besef dat ik nog maar 2 dagen moet werken voordat ik op het vliegtuig stap samen met een vriendin. Maar ook de dag dat ik eigenlijk nog niet echt besef dat we een geweldige mini-vakantie hebben geboekt. Maandag. Een drukke werkdag met werkoverleg en de afwezigheid van een aantal collega’s. Deze korte weken zijn ook gewoon aantrekkelijk om vrij te nemen. Het werk gaat lekker en alles loopt gesmeerd. Ook nu weer blijkt dat een strakke planning ervoor zorgt dat we onszelf niet voorbij lopen maar juist zoveel mogelijk uit onszelf kunnen halen. Trots op ons team! 

Nog één dag voor onze mini-vakantie. Dinsdag een dag die voor veel collega’s begint met netwerkproblemen. Maar ik ben één van de weinigen die gewoon aan het werk kan. Dat komt vast omdat ik morgen al vrij ben (ik ben totaal niet bijgelovig). Ook nu loopt alles weer lekker. Wel lopen we in het team tegen een paar kleine dingen aan omdat we allemaal toch op verschillende manieren werken en registreren. Maar binnenkort hebben we weer een evaluatiemoment en dan kunnen we dat soort dingen goed bespreken. De puntjes op de i zetten zeg maar. Vandaag werd ik ook nog gebeld over de presentatie van afgelopen vrijdag met de mededeling dat ik en mijn collega indruk hadden gemaakt. Top om te horen en zeker ook motiverend! En dan is de werkdag voorbij.

En toen was het woensdag en na een slapeloze nacht vol gedachten en gevoelens van paniek is het tijd om een paar dagen bij te komen. In een heerlijk All-inclusive hotel met spa op Gran Canaria. Het kan erger hoor. Ook gezien het feit dat het nu zo’n 25 graden is in Playa del Inglès. Dat jullie het even weten. Met alleen handbagage en enorm veel zin gaan we in mijn Twingo op weg naar Münster. De beste luchthaven voor een korte trip als deze. Wat we gaan doen? Bijtanken, heel veel slapen, lekker eten (en cocktails drinken), relaxen en lief zijn voor onszelf. Is er al iemand jaloers? Snap ik! En ja, dat mag wel!

We vliegen om 14:00 uur en zijn om 19:30 uur in ons hotel. Sunprime Atlantic View. Een adults-only hotel met meerdere zwembaden en een heerlijke kamer met onze eigen ligbedden op het balkon. Het eten is geweldig lekker. En als ik dat al zeg met mijn “niet teveel gluten” en “stress eetprobleem” dan is dat dus echt zo. En de cocktails? Nou ja die ene voor het slapengaan, die was ook heerlijk! 22:00 uur en het licht ging uit. Helemaal kapot allebei. Het leven is soms best zwaar als je eind 20, begin 30 bent. En wat moet je dan doen? Eraan toegeven en het jezelf gunnen natuurlijk!

Donderdag alweer? De dag begint met bewolking en een mega geweldig ontbijt. Dan is daar toch eindelijk de zon om 10:30 uur. Bikini’s aan en gaan met die banaan. Koningsdag is het vandaag maar dat is zo ver weg. Voor ons is het gewoon onze eigen Koning(innen)dag. Twee ladies op een ligbedje in de zon met een goed boek en fijn eten. Wat wil je nog meer? Helemaal niks toch. Het eerste boek dat ik lees is Blauw hart en is mega verslavend. 8 uur later is het uit. Bijzonder mooi verhaal. 8 uur later was ik ook 2 billen en een rug roder. En ik heb een rode neus én natuurlijk zijn alle randjes langs mijn bikini rood. As usual als ik in de zon lig. Zon en af en toe een wolkje en wind is best veraderlijk! Maar wat geniet ik hier. Wat lekker rustig om even tijd voor mezelf te hebben. Nadenken wanneer ik wil nadenken en moe kunnen zijn wanneer ik moe ben is een luxe. Het lijkt hier best veel op Tunesië, behalve de moslims dan. Maar de omgeving en huisjes komen wel overeen. Dat is tegenstrijdig want daardoor voelt het ook hier een beetje als thuiskomen. Thuiskomen op een plek die mijn thuis denk ik niet meer is. Aan de andere kant is het echt wel anders. Een all-inclusive hotel waar je lekker eten hebt en niet naar buiten hoeft is toch echt vakantie en niet thuiskomen. Vakantiemodus aan!

En toen was het vrijdagochtend en werden we wakker met de slappe lach. Op social media zien we foto’s voorbij komen van mensen die feesten tijdens Koningsdag met handschoenen aan en wij moeten vandaag de zon ontwijken omdat we zo rood als een tomaat zijn. Hoezo tegenstrijdig. Maar niet vervelend hoor! Vrijdag was voor de rest net zo als donderdag. Lekker relaxen, lekker eten, een goed boek (Terug naar de Kust) en fijne gesprekken. De avond was iets anders dan de vorige avonden. Na het avondeten een wijntje en twee cocktails lagen we om 22:00 uur totaal knock-out (niet van de alcohol hoor..) in bed. Wat een zwaar leven. En zeker ook een mooi leven.

Wakker worden na een (klein) beetje alcohol is altijd een dingetje voor mij. Of ik nou veel of weinig drink, de volgende dag heb ik opstartproblemen. Zo ook deze zaterdag. Maar na de cocosyoghurt met rode bessen, granola en chiazaad (#fitgirlforlife) voelde ik me alweer iets beter. Nog 1,5 dag blijven we hier in onze bubbel en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. En een bubbel is echt wat het is. De mensen die hier vakantie vieren liggen bijna allemaal in de zon met een goed boek. Die relaxen en maken geen rare selfies om op social media te plaatsen. Ze zonnen, slapen, lezen, eten en drinken. En zo ook wij. We zijn het hotel nog niet uitgeweest. Normaal zou ik dat echt belachelijk vinden. Maar voor nu is deze bubbel echt even fijn. Even weg van alle realiteit. Even bijkomen en genieten. Hoe fijn is het dat je dat kunt doen met een vriendin en dan ook nog eens allebei helemaal tevreden en gelukkig kunt zijn. Volgend jaar weer?

Zondag, lieve zondag. De laatste uren op Gran Canaria. En wat doe je dan? Een lekker stuk wandelen naar het strand en de beroemde duinen. Ja, ja, toch maar even uit de bubbel. Even een beetje weer wennen aan de werkelijkheid. Het strand en de zee was leuk om te zien maar vooral erg massaal. Wat een mensen liepen en lagen daar. We zijn even met de voetjes in de zee geweest en toen omgedraaid en terug gegaan naar het hotel. Nog even terug naar onze bubbel. Naar het lekkere zwembad en de lekkere lunch. Heerlijk relaxen voordat we om 16:00 uur richting het vliegveld vertrekken. Hallo Nederland en bye bye bubbel. Het was geweldig!

Voordat we gaan tik ik nog even snel deze blog weg op een super fijne computer in het hotel. Ik begin me nu toch echt een “blogger” te voelen. Haha wat een grap! En als jullie dit lezen zitten wij in het vliegtuig. Morgen? Weer gewoon een werkdag zoals altijd. Een maandag maar dan wel een langzaamaandag. Want dat hebben we nog wel eventjes verdient.

Waar waren we?
Eiland: Gran Canaria
Plaats: Playa del Inglès
Hotel: Sunprime Atlantic View
Cijfer: Dikke 9!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s