De week (#18) van dodenherdenking in Amsterdam

Vannacht om 00:30 uur landden we op Münster en om 02:00 uur lag ik in bed. En vanochtend om 07:30 uur ging de wekker. Doei vakantie, hallo maandag, hallo werk. En hallo werk dat was het, want ons planningssysteem werkte niet. En dan kunnen we dus bijna niks. Heel erg balen en zeer irritant vooral ook omdat niemand het systeem aan de praat kreeg. Met een beetje creativiteit hadden we toch een soort van systeem waardoor we in ieder geval iets konden doen. Vandaag startte ook een tijdelijk nieuw teamlid. Dit om ons team te ondersteunen in verband met afwezigheid van een aantal zieken en mijn afwezigheid omdat ik veel in het land zit op dit moment. Altijd weer spannend hoe dat gaat uitwerken. Helemaal omdat we als huidig team een geoliede machine zijn en het dan een uitdaging is om iemand efficiënt mee te laten draaien in een bestaand team. Toch heb ik er vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen. 

Dinsdag was een bijzondere dag omdat we die dag begonnen met een pilot. De aftrap viel iets tegen vooral ook omdat degene die de presentatie deed niet voldoende binding had met de afdeling. En ook haar verhaal voldeed niet helemaal aan de verwachtingen. Dat was voor mij even een leermomentje: zorg dat je goed voorbereid bent als je een presentatie moet geven, check wat de verwachting van de groep is en speel daarop in. Aansluiting zoeken (en vinden) is belangrijk. Wat ik ook heb geleerd, of weer eens aan den lijve ondervonden heb is dat je moet nadenken voordat je iets zegt. De manager in opleiding een halve manager noemen is gewoon niet zo slim en al helemaal niet aardig. Ik bedoelde het natuurlijk lang niet zo slecht als dat het eruit kwam. Maar ik zei het wel. Dom!

En ‘s avonds? Toen ging ik eten bij mijn broertje en schone zus in hun nieuwe huis en mocht ik aan de buik van mijn schone zus voelen omdat mijn kleine neefje aan het voetballen was. Bijzonder hoor! Ik kan echt niet wachten totdat ik dit mannetje kan ontmoeten. Nog 2 maandjes ongeveer.

Eindelijk kon ik woensdag weer een keer thuiswerken. Lekker rustig en stil en heel veel doen. Het stormt met windkracht 10 in mijn leventje op dit moment maar vandaag zat ik even lekker in mijn bubbel. Ook had ik nog een goed gesprek met een vriendin die even stoom af moest blazen. Onze conclusie: wees nooit boos op jezelf maar wel streng voor jezelf. Het leven is niet gemakkelijk en fouten maken we allemaal. Dat hoort erbij en is niet erg ( het niet-boos gedeelte). Wat we wel kunnen doen is goed voor onszelf zorgen in plaats van altijd maar voor anderen te zorgen en proberen te focussen op wat en wie goed voor onszelf zijn. Weg met de energie zuigers en hallo voor de energie gevers (het wees-streng gedeelte). Kunnen jullie daar wat mee?

En ‘s avonds keek ik natuurlijk naar mijn minst favoriete voetbalclub Ajax die hard op weg is om de finale van de Europa League te bereiken. Dan moet je (als Nederlander) toch wel een beetje trots zijn?

Donderdag begon met een kleine evaluatie in ons team. Elke 3 maanden komen we even bij elkaar om de werkafspraken door te nemen en eventueel aan te passen en de puntjes op de i te zetten. Altijd leuk en interessant en zeker ook nodig. Ook dit keer hadden we weer een open en eerlijk gesprek en kwamen we zelfs tot de conclusie dat we op korte termijn een vervolggesprek moeten plannen omdat we nog lang niet uitgepraat zijn en deze gesprekken echt veel opleveren. Ik word er serieus zo gelukkig van als we merken dat de samenwerking nog steeds beter en beter kan worden en als we dat ook willen. Top!

En toen? Toen was het tijd om op de trein te stappen. Richting: Amsterdam! Een nachtje weg met een geweldige vriendin. We begonnen bij restaurant La Oliva (lekker tapas-achtig) en gingen daarna door naar het Linden hotel aan de Lindengracht (Jordaan). Even inchecken en dan door naar De Dam. Want ja, ook wij waren 2 minuten stil om 20:00 uur tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. En waar anders dan op De Dam doe je dat als je in Amsterdam bent. Bijzonder indrukwekkend om mee te maken en trots om te merken dat dodenherdenking bij heel veel mensen leeft in Nederland. Vrijheid is en blijft niet vanzelfsprekend. Na de herdenking nog even een restaurantje in voor een lekker toetje en een kopje thee. Ik ben zo dom dat ik de naam van dit restaurantje niet onthouden heb (#travelbloggerfail). Om 22:30 uur gingen de luikjes dicht. Lekker slapen en voorbereiden op een dagje Amsterdam.

Bevrijdingsdag! 5 mei 2017. Ik voel me vrij maar denk ook na over de visum irritaties en inburgeringsgedoetjes die wij achter de rug hebben. Dat is wat mij betreft alles behalve het voorbeeld van vrijheid. In Europa zijn we vrij maar een wereld vol vrijheid is totaal niet aan de orde. Als dat wel het geval was geweest was alles misschien heel anders gelopen. “Misschien” en “wat als” de meest irritante woorden die maar in je hoofd kunnen zitten. En die op dit moment veelvuldig in mijn hoofd rondfladderen.

Toch ben ik vrij, letterlijk en figuurlijk, en ik ben in Amsterdam. We ontbijten in een leuk koffiewinkeltje in de Jordaan (opnieuw een #travelbloggerfail want weer heb ik de naam niet genoteerd) en doen daarna onze tassen in een kluisje op het Centraal Station. Op naar de Haarlemmerstraat vol met leuke en bijzondere kleding- en interieurwinkeltjes. Geweldig! En daarna natuurlijk nog even door de doorsnee winkelstraten. Ik geef het eerlijk toe, ik ben een Zara meisje! Daar slaag ik altijd en nu dus ook. Ook deze heerlijke dagen komen ten einde en dus gaan we weer op huis op aan. Dit waren 2 waardevolle dagen vol goede gesprekken met een lach en een traan. Wat is het toch fijn als je de mooie en minder mooie momenten in het leven met de mensen om je heen kunt delen.

Zaterdag! Een dag om bij te komen. Kunnen uitslapen en om 08:30 uur al wakker worden. Maar dan blijven liggen omdat het kan. Netflix aan en gaan. En dan uiteindelijk toch nog wat nuttigs gaan doen. Want ik heb het jullie volgens mij nog niet echt verteld maar eind van deze maand krijg ik dan eindelijk de sleutel van mijn nieuwe huis. En 1 juli 2017 ga ik dan ein-de-lijk weer op mezelf wonen. Wat per 1 november 2015 een half jaar en tijdelijk bij mijn ouders wonen zou zijn, werd uiteindelijk 1 jaar en 8 maanden bij mijn ouders wonen. Begrijp me niet verkeerd, het was fijn. Maar nog fijner is het als je op je 33ste toch weer je eigen plekje hebt en een “normale” volwassene kunt zijn. Maar voor dat het zover is moet er nog genoeg geregeld worden. Dus was het vandaag tijd om de vloeren te regelen. En een beetje woonshoppen on the side natuurlijk. Vangst: 2 kussens, een poef en een macramé muurhanger. De stand tot nu toe: 21 kussens en 3 muurhangers. Aan kussens geen gebrek dus.

‘s Avonds was het tijd voor een feestje bij café Sprakel. Feestjes zijn altijd leuk en café Sprakel ook. Een walk down memorie lane. Want er was een tijd dat ik daar mijn weekenden doorbracht met vriendinnen, wijntjes en gezelligheid on the side. Dit keer was het een besloten feestje. Ik houd van een feestje op zijn tijd maar feestjes waar ik bijna niemand ken vind ik altijd wel een dingetje. Toch spannend of het dan wel leuk zal zijn. Ik ben niet echt een mega danseresje of zo. Mijn gevoel voor ritme is minimaal en zonder hulp ben ik een klein beetje onzeker. Maar gelukkig was er rosé en rosé was erg behulpzaam dit keer. Rosé maakte dat ik bijna de hele avond danste en echt een hele leuke avond had.

The day after een feestje met rosé is altijd een klein beetje minder. Vooral ook als je om 07:30 uur wakker wordt gemaakt door een verdwaalde wesp. Ik heb dit ding vriendelijk, doch dringend verzocht om mijn slaapkamer te verlaten en daarna mijn oogjes nog even weer toe gedaan. Wel heb ik eerst een flesje water leeg gedronken want die nadorst.. Ja die nadorst. Dank je wel rosé! Deze week was heerlijk! Ik heb een paar heerlijke dagen achter de rug met super gezelschap en mooie, bijzondere maar soms ook confronterende gesprekken. Vermoeiend maar wel nuttig. Dus de rest van deze zondag gebruik ik om bij te komen. Want volgende week ga ik op wereldreis!

*Enne.. Feyenoord wordt gewoon volgende week kampioen natuurlijk!*

Enjoy your sunday! ❤️

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s