De week (#19) van mijn wereldreis en Feyenoord! 

Maandag! Werkoverleg en gedoetjes en een wekker om 06:00 uur. Om 10:00 in de trein naar Breda. Deel 1 van mijn wereldreis deze week. 2,5 uur reistijd en een overleg van 1,5 uur. En dan natuurlijk ook nog 2,5 uur terug. Maar eerst? Eerst nog een stukje verder naar het zuiden om een vriendin te bezoeken. Even gezellig een theetje drinken in plaats van appen met elkaar. Superleuk en gezellig! Deze vriendin heb ik leren kennen via Instagram. We zaten in hetzelfde “grenzeloos verliefd” schuitje. Zaten als in hun zijn inmiddels samen hier en wij niet. Toen we elkaar leerden kennen via Instagram gingen we informatie uitwisselen over onze relatie gedoetjes en dat was de start van onze vriendschap. Alleen hebben wij dus ook een soort van relatie op afstand.

Een afstand van 2,5 uur tussen Oost-Nederland en Zuid-Nederland met de trein. We zien elkaar bijna nooit maar hebben wel dagelijks contact via de app. Bijzonder toch hoe je sommige vriendinnen leert kennen en hoe sommigen in je leven blijven en anderen weer gaan. Hoe, wat en waarom? I don’t know. Vriendschappen zijn volgens mij soms ook gebonden aan je levensfase. En het leven doet toch wat het zelf wil. Net zoals vriendschappen en relaties dus. Jaja.. Uiteindelijk moest ik vanuit het einde van de wereld met de trein nog weer terug naar het mooie Twente. En natuurlijk ging dat niet zoals het moest gaan. Een kapotte trein zorgde ervoor dat ik 4 uur later thuis was en direct door kon naar bed.

De volgende dag was het tijd voor 2 regiobijeenkomsten waar ik een presentatie mocht geven. Bij de mensen die mij een beetje kennen ontstaat nu een beeld van iemand met zweethandjes, zweet oksels, een rood hoofd en gestotter. En nu kan ik zeggen: “dat was ooit”. Ik had nooit verwacht dat ik mij hierin kon ontwikkelen maar het begint volgens mij aardig te lukken. Presenteren wordt niet mijn hobby maar ik kom er nu mee weg en begin het zelfs leuk te vinden. Deze regiobijeenkomsten waren in Zwolle en Amsterdam. Wereldreis deel 2! Gelukkig deden we een groot deel van de wereldreis met de auto en hoefde ik geen gebruik te maken van dat grote gele gevaarte van de NS. Het was echt een super interessante dag. Ik heb veel geleerd en gehoord en plannen gemaakt voor de toekomst. Opnieuw geen normale werkdag van 09:00 -17:00 uur maar toen ik om 20:30 uur eindelijk thuis was kon ik wel de conclusie trekken dat mijn werk op dit moment echt super leuk is!

Woensdag was een dag op kantoor. Even een dagje bijkomen en toch ook druk aan het werk. Het “normale” werk. Een dag waarin mijn collega naar het koffietentje op de hoek ging om een heerlijke koffie voor ons te halen. Geef mij een latte machiatto met caramel en ik geef jou een 10. Heerlijk! De dag vloog voorbij en eindelijk was ik weer een keer gewoon om 16:30 uur thuis. Maar toen.. Toen moesten er weer Ikea kasten in elkaar gezet worden. Mijn ouders hadden een tijd geleden waterschade in huis (lees: alles van boven tot beneden stond blank) en nu begint er eindelijk schot te komen in de renovatie. Ongelofelijk hoe een verzekeringskwestie zoals dit meer dan 2 maanden moet duren. Maar goed, de nieuwe vloerbedekking is bijna overal gelegd, de schilder is druk bezig met schilderen en behangen en de Ikea kasten konden dus geplaatst worden. Een piece of cake na alle Ikea kastjes van de afgelopen tijd zou je denken. Maar uiteindelijk waren we (mijn broertje en ik) natuurlijk wel weer een hele avond bezig. Wat zou het toch fijn zijn als al het klussen achter de rug is zegt zij die eind mei pas de sleutel van haar eigen huis krijgt. Het klussen moet dus nog beginnen.

En toen ging de wekker om 05:00 uur ‘s ochtends. Donderdag. Dag 3 van de wereldreis gaat naar Rotterdam en Eindhoven. Rotterdam waar Feyenoord zondag kampioen gaat worden. Bijzonder om met dat idee door de binnenstad te lopen naar het hotel waar de bijeenkomst is. Opnieuw 2 presentaties en leuke en leerzame gesprekken. Ook heb ik veel nieuwe contacten opgedaan. Netwerken!  Daarvan dacht ik ook altijd dat ik daar niet goed in was. Maar als ik nu terugkijk op het afgelopen jaar heb ik op een natuurlijke manier heel veel nieuwe mensen leren kennen. Privé en zakelijk. Dat was trouwens ook één van de belangrijkste opbrengsten van de afgelopen dag:  “kijk af en toe eens terug om te zien hoe ver je al bent gekomen”. Dan zul je zien dat er (heel) veel verandert zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Waar wil jij staan aan het einde van dit jaar? En waar stond jij vorig jaar rond deze tijd? Een kleine tip van mij voor jullie om je eigen ontwikkeling vorm te geven of het nu privé of zakelijk gezien is. Op de terugweg hadden we file, file en nog eens file. Ik moet er niet aan denken dat er mensen zijn die elke dag met hun auto naar het werk gaan en in de file staan.

Vrijdag! Bijna weekend! En wat was ik daar aan toe. Vermoeiend hoor al die lange reisdagen. Mijn wereldreis, of eigenlijk roadshow door Nederland is voorbij. Tijd voor een normaal dagje op kantoor. Daar is de vrijdag heel geschikt voor. En daar heb ik dus volop gebruik van gemaakt. Een fijne en gezellig werkdag om de week af te sluiten.

‘s Avonds was het tijd om dingen voor het huis te regelen. Hallo Ikea. Hallo keuken. Check! En de vloer natuurlijk. Een mooie betonlook gietvloer. Check! Badkamer en toilet check! Het schiet op. Bijna alles is geregeld en de planning klopt. Maar een planning is geen planning als er niet iets mis zal gaan. En Debski is geen Debski als ze niet alles onder controle probeert te hebben. Vooral probeert en hebben want inmiddels ben ik er wel achter dat niets gaat zoals het moet gaan. Dus we zullen het zien. Over 2,5 week is het eindelijk zover. Spannend!

Toen was het tijd voor weekend. Zaterdag heb ik mijn broertje geholpen bij het afronden van het concept van zijn scriptie. Hij schrijft een adviesrapport en door hem een beetje te helpen krijg ik zelf ook weer de kriebels. Adviesrapporten schrijven is iets wat ik echt geweldig leuk vind om te doen. Misschien dat ik daar toch ook iets meer mee moet gaan doen: DebskiG advies & coaching of zoiets. Heerlijk zo’n hoofd vol met positieve gedachten en ideeën. Maar eerst het huis klaar. Zaterdag was het ook 13 mei 2017. En dat betekent de vuurwerkramp van Enschede herdenken. 17 jaar is het alweer geleden dat deze ramp gebeurde en ik weet nog precies waar ik was en wat ik deed.

En toen moesten we ‘s avonds natuurlijk ook nog wat eten. De hele dag ging het al over sushi eten of geen sushi eten en alhoewel thuisbezorgd.nl in de planning lag en sushi niet besloten we toch om naar de stad te gaan. Maar sushi eten bij Blue Sakura zonder te reserveren is een dom idee. VOL = VOL. Dus kwamen we bij Fellini terecht. Gezellig een hapje en een drankje en leuke gesprekken. Mijn broertje en ik zijn allebei bezig met onze persoonlijke ontwikkeling op het werk en kunnen daar echt fijn over praten. Het was dus een leuk, lekker en leerzaam avondje. Af en toe met je broertje op pad is echt geen slecht idee!

Zondag? De zondag heb ik geen woorden voor. De zondag is voor FEYENOORD! Nee, eigenlijk is de zondag voor DIRK KUYT! Kippenvel en nog meer kippenvel. Volgend seizoen ben ik gewoon weer van het begin tot het einde een supporter van FC Twente hoor. Onze seizoenkaarten zijn verlengd dus dat is het bewijs. Maar deze zondag draag ik op aan Dirk Kuyt en Feyenoord!

Enjoy en tot volgende week! XXX

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s