Op reis met srprs.me naar Chania (Kreta)

Vorige week woensdag heb ik samen met een vriendin een verrassingsreis geboekt. Say what? Verrassingsreis! 4 dagen naar een mediterrane stad in Europa en het enige dat we weten is dat we vrijdagochtend om 05:30 uur op vliegveld Eindhoven moeten zijn. Echt super spannend. Jullie kunnen je vast voorstellen dat wij al de hele week aan het denken zijn over hoe, wat en waar. Maar onder het motto: af en toe moet je de controle loslaten hebben we afgesproken dat we niet op onderzoek uitgaan. Dus ga ik gewoon nog een dagje aan het werk. Nieuwsgierig naar deze vakantie? Ga dan eens naar srprs.me.

Aan de andere kant denk ik deze woensdag ook veel na over de aanslag in Manchester. Ik snap het gewoon niet. Waarom doen mensen andere mensen dit geweld en verdriet aan? Het leven is soms zo oneerlijk. Ik kan vandaag blij zijn over mijn vakantiegeld dat ik heb gekregen en een aankomend reisje en daar is iedereen in diepe rouw om die belachelijke terroristische aanslag. En als ik nog verder denk aan al die mensen die het op de wereld veel minder hebben. Dan kan ik alleen maar zeggen dat wij hier allemaal best gezegend zijn. Vandaag ben ik me daar meer dan bewust van! Wat jullie?

Donderdag. Hemelvaartsdag! De dag voor mijn mini-surprise-vakantie-stedentrip-mediterraan-Europa of zoiets. Tijd om mijn koffertje in te pakken maar wat is dat ingewikkeld als je niet weet waar je naartoe gaat en als de weersverwachting rond de 22 graden met af en toe een bui is. Hoe mediterraan is dit? En dan ook nog het feit dat je niet weet waar je slaapt. Een hostel à la Thailand (cheap cheap) of een hostel à la een hotel? Ingewikkeld! Uiteindelijk zit mijn koffer vol met kleding voor koud en warm weer en een bikini on the side. Nu nog op tijd naar bed en om 02:45 uur begint het avontuur.

Stap 1 Rijssen. Stap 2 Eindhoven. Stap 3 de kraskaart krassen en dan bekijken waar de reis naartoe gaat. Maar eerst een koffie van de Starbucks. Friday funday! Dit is echt te leuk om te doen. We hadden een krascode en die moesten we invoeren op de website van srprs.me en toen kwamen we er dus achter dat we naar Chania zouden gaan. Naar waar? Chania. Kreta. Griekenland. Daar had ik dus nog nooit van gehoord. Een soort klein Venetië op Kreta met een oud historisch stadscentrum en omringd door zee en bergen. Vervelend? Nee helemaal niet. Chania kwam nog niet in mijn vocabulaire voor maar Chania is mooi. Chania is fantastisch en knus en gezellig. Terrasjes in overvloed en lekker eten en drinken. We slapen in het Cocoon City Hostel in een tweepersoonskamer. Dit hostel is echt hotelwaardig. Dag 1 van de Srprs.me Broke trip was amazing en vermoeiend. We liepen meer dan 18.000 stappen, omgerekend iets meer dan 13 kilometer. Voetjes hoog en op tijd naar bed was een heel goed idee.

Zaterdag alweer. En als de zon dan toch schijnt dan is het tijd voor het strand. A beach day is always a good idea! Fles water, zonnebrandcreme (heel belangrijk ja ja) en een boek en relaxen maar. Nu heeft Kreta heel veel geweldig mooie strandjes maar wij kozen voor gemakkelijk en voor het strand op loopafstand. Een klein familiestrand waar het heerlijk rustig is en het uitzicht best wel heel erg super mooi is. Deze citytrip is nu al perfect! Een dagje niks doen en genieten van de zon na een dag waarin we heel veel gelopen hebben is best verstandig. ‘s Avonds eten we bij een restaurant dat een mooi binnenplaatsje heeft en hele lekkere wijn. We kletsen en drinken en kletsen en drinken en gaan alweer redelijk op tijd naar bed. Deze dag bestond uit ongeveer 9.500 stappen en bijna 6 kilometer lopen. Ik denk dat ik een stappenteller (Fitbit) ga kopen want die stappen tellen is best verslavend. Elke dag zouden we 10.000 stappen moeten zetten. Doen jullie dat?

Onze laatste volledige (zon)dag kiezen we voor een tour met een jeep. We krijgen er gratis twee Amerikaanse meiden uit Kansas bij en dat was echt super gezellig! Dit was echt een dag waardoor ik weer even herinnert werd aan het hostel en backpack leven in Thailand en Maleisië. Zo leuk om mensen uit andere landen te ontmoeten en over alle verschillen en gelijkenissen te praten. De jeepsafari was echt ongelofelijk gaaf en de moeite waard. Nog meer dan de moeite waard. We hebben zoveel mooie dingen gezien en het uitzicht was de hele dag zo mooi. Ik vind echt dat Nederland bergen zou moeten nemen. Gewoon een paar ergens op een mooie plek voor het uitzicht en het relaxen. Bergen zijn mijn vrienden om te relaxen. In de bergen ben ik rustig. Punt uit. Ik hou van landen met hoge bergen. Ok genoeg. Tijdens de tour hebben ook nog een eco-dorp genaamd Milia gezocht. In dit kleine dorp kun je overnachten als je je even helemaal wilt terugtrekken van de realiteit. Best een goed idee af en toe! En een leuk feitje: ze hebben geweldig eten en de wijn is nog beter. Stel je dit even voor. Een stoere mannelijke gids, die ooit piloot was en bij de luchtmacht werkte, en 4 meiden die in anderhalf uur tijd 2 karaffen wijn naar binnen hadden geslurpt, in een jeep over een mega hobbelige en draaierige weg door de bergen. Hi – la -risch. Dat is alles wat het was. Wat hebben we een lol gehad. Deze tour is echt voor iedereen een aanrader!

Na een powernap hebben we ‘s avonds een hapje gegeten met de Amerikaanse meiden. Natuurlijk begon het keihard te regenen toen we naar het restaurant wilden lopen. Het leek wel een tropische regenbui. Binnen no time stonden de straten blank en was er geen andere optie dan eerst een tussenstop te maken bij één van de vele koffietentjes. Koffie is hip op Kreta en gelukkig hebben ze ook decaf voor deze slappeling die geen cafeïne kan verdragen. Na de bui vonden we alsnog het restaurant. Opnieuw was het tijd voor een paar glazen wijn en dit keer een tapasachtige Griekse stijl maaltijd.  Bijzonder om te horen dat de Amerikaanse meiden zich soms vervelend voelen omdat veel Europeanen op dit moment een sterke (negatieve) mening over Trump hebben. Natuurlijk kunnen hun daar niets aan doen maar zoals moslims dus vaak negatief aan hun geloof worden gekoppeld worden Amerikanen dus negatief aan Trump gekoppeld. Zo had ik er nog niet over gedacht. Ik heb zeker wel weer wat geleerd van deze meiden. En daarom houd ik er zo van om met mensen uit andere landen te kletsen. Leerzaam en inspirerend. Doen hoor!

Maandag de dag dat iedereen aan het werk is vliegen wij terug. Hallo Eindhoven! En hallo nieuwe blog want dat had ik beloofd. Een beetje laat maar beter laat dan nooit. Ik hoop dat jullie deze ook wel leuk vonden. Laten jullie het even weten?

Tips van mij voor jullie:
Chania (Kreta)
Vliegen vanaf Düsseldorf Weeze of Eindhoven
Cocoon City Hostel of 1 van de Boutique hotels in het historische centrum
Jeepsafari van Chania Adventures
Boek een srprs.me reis en laat je verrassen!

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s