De week (#23) van alles komt goed en Amsterdam

Tweede Pinksterdag. De laatste vrije maandag als feestdag tot aan Kerstmis. Dat is net zo dramatisch als het klinkt. Om het nog even net wat duidelijker te maken: 203 dagen. Nog 203 dagen tot aan Kerstmis. Des te meer reden om te genieten van deze Tweede Pinksterdag. Dus wat doe je dan? Klussen en naar de woonboulevard. Ikea en de Mediamarkt. Geld uitgeven is geen probleem is als je aan het (ver)bouwen bent. Het vliegt over de balk. Even totaal wat anders: deze dag wordt overschaduwd door verdriet en ongeloof. Hoe kunnen 2 Nederlandse minderjarige jongens 2 meisjes van 14 vermoorden. Wat is hier in godsnaam gebeurd denk ik dan?

Een dinsdag die voelt als een langzaamaandag. Verschrikkelijk! Een drukke dag op het werk met meerdere overleggen en gedoetjes. Ondertussen word ik meerdere keren gebeld over mijn huis. Een behanger is geregeld en de installateur stelt mij vragen over de badkamer waar de gemiddelde vrouw geen antwoord op weet. Ik dus ook niet. Ik heb inmiddels het idee dat mijn badkamer en toilet op 2 januari 2018 worden opgeleverd met roze met groene stippen in plaats van grijs en beige. Wat een gedoe, miscommunicatie en slechte planning zeg. Terwijl die mensen het juist van mond-op-mond reclame moeten hebben. Dom dom dom! Volgens mij is daar ook wel werk in te vinden: planningsadvies voor ZZP-ers. Wie weet! We wachten rustig af.

‘s Avonds laat ik mijn wenkies en bovenlip weer fatsoeneren en klets ik kort bij met een vriendin. Daarna is het weer klustijd. De taak van vandaag? Behang op maat knippen voor de beste schilder/behanger die er bestaat. Schildersbedrijf R. Hoffmann voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Aanrader! En we zetten kastjes van Ikea in elkaar. Hoe kan het ook anders.

Woensdag heb ik een overleg in Eindhoven met medewerkers van de kantoren Eindhoven, Heerlen en Venlo. Super leuk! Maar ook weer 5 uur reistijd. Op de heenweg heb ik een verslag gemaakt van een overleg van gisteren en een checklist die nog opgesteld moest worden. Als je maar niet teveel over hoeft te stappen kun je best veel werk doen in de trein. Het overleg liep lekker. Ik merk echt aan mezelf dat ik steeds beter kan inspelen op de verschillende communicatie stijlen van verschillende mensen. Super interessant en leerzaam dus. Op de terugweg lees ik het (hand)boek “Nooit meer te druk”. Dit boek helpt je met keuzes maken in je leven waardoor je beter prioriteiten kunt stellen en minder het gevoel van druk hebt. Voor mij in principe niet heel erg van belang want ik voel me niet snel te druk en ben een controlefreak en planningswonder to the max maar ik wil graag lezen hoe ik anderen hier verder mee kan helpen. Binnenkort dus een blog over dit boek.

Mijn laatste dag voor het weekend is donderdag. Eindelijk ben ik weer een vrijdag lekker roostervrij. Ik heb eigenlijk nog genoeg te doen op kantoor maar besluit om dat maandag maar te doen. Vrij is vrij en al helemaal als het roostervrij is. Toch is dat soms ingewikkeld in mijn hoofd. Ik heb altijd zoveel ideeën en dingen waar ik nog wat mee kan/wil/moet doen. En op dit moment is het werk nooit af. Dus ik moet mezelf echt even streng toespreken dat ik na vandaag weekend heb.

Verder was deze donderdag een vreemde mix van ok en niet ok. In het overleg om 09:00 uur was het even niet zo gezellig en kwam er bij mij wat opgekropte frustratie los. Zo dom om dat op te kroppen. De kunst van dit soort dingen is om het klein te houden en dingen zo snel mogelijk bespreekbaar te maken. Maar dat was nu even mislukt. Een ontwikkelpuntje voor mij en voor iedereen in ons team. Te vaak gebeurt het nog dat we mopperen (in onszelf) en dingen niet benoemen. Ook had ik ‘s ochtends een gesprek over mijn ontwikkeling en een opdracht die ik moest doen voor een project. Dat gesprek verliep goed en ik heb weer veel geleerd. Op dit moment ben ik bezig om te kijken welke korte cursus/opleiding ik dit jaar nog wil volgen gericht op mijn ontwikkeling richting managementontwikkeling/coaching/training. Iemand nog een goed idee?

Na het gesprek met mijn manager kreeg ik als klap op de vuurpijl aan het einde van de dag nog een discussie met een collega. Eigenlijk was het niet eens een discussie maar het tegenovergestelde: irritatie en weglopen. Met weglopen heb ik erg veel moeite kwam ik achter. Helemaal omdat ik pas volgende week dinsdag weer op kantoor ben en het dus een beetje blijft hangen nu. We hebben afgesproken het er dinsdag nog even over te hebben en dan komt het vast en zeker goed. Het is niet anders..

Vrijdag! Weekend! Maar toch vroeg opstaan voor een overleg met de installateur over de badkamer. Na 5 minuten waren we eruit en “Alles komt goed” waren de woorden van de installateur. Heel fijn nu we inmiddels alweer 1,5 week verspild hebben met niks doen. Ik vervolg mijn dag met bellen met de hypotheekverstrekker, wachttijd 15 minuten, om te vragen hoeveel er nog in depot staat. 15 minuten wachten aan de telefoon is allesbehalve klantgericht toch? Aan het einde van de dag ga ik opnieuw kijken in mijn huis en zie ik dat de installateur alles anders heeft gedaan dan op de tekening staat. “Alles komt dus niet goed”. Inmiddels heb ik het kookpunt bereikt en de communicatie overgedragen aan mijn lieve vadertje. Ja ik weet het, boos worden heeft geen nut, woest zijn ook niet. Maar mijn goeie god, ik kan ze allemaal wel wat. Op dit soort momenten mis is ik de kerel en ben ik superblij met mijn vadertjelief. Ik vervolg mijn avond met chocola en een filmpje om af te koelen. Moe word je ervan!

Op zaterdag wordt er geklust. De zolder is klaar en er worden een aantal lampen opgehangen. Eén van mijn vriendinnen komt nog even gezellig langs om mijn huisje te bewonderen en ik krijg een supermooie bos bloemen. Leuk en gezellig als er mensen langskomen om mijn huisje te bewonderen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn huisje steeds meer accepteer. En aan het idee begin te wennen dat dit mijn huisje is en niet meer ons huisje. Ik ben trots op mezelf (dat mag ik ook wel een keer zeggen toch?). Na het klussen is het tijd om te relaxen. Gezellig samen eten met mijn lieve schone zus/vriendin en moeders. Heerlijk simpel en kalm. Roland Garros op tv en genieten maar. Het leven is niet zo moeilijk.

‘s Avonds is het tijd voor Netflix, tenminste dat dacht ik. Maar dan komt mijn moeder naar boven om te vertellen dat mijn kleine, grote hondenvriend ziek is. Hij is inmiddels 14 jaar oud en de laatste weken al iedere keer slecht te pas. Maar nu is hij benauwd en zijn hele buik is opgeblazen. Mijn grote, kleine hondenvriend jankte van de pijn en keek ons aan met hangende oortje en zielige oogjes. Hallo dierenarts om 23:00 uur ‘s avonds. Waarschijnlijk zal niet iedereen dit begrijpen maar deze kleine, grote hondenvriend is enorm belangrijk voor mij. Hij kwam 14 jaar geleden bij ons toen ik voor het eerst liefdesverdriet had. Ook was hij mijn maatje toen ik nog paard reed en ging hij graag mee om de paarden te verzorgen. En sinds ik weer thuis woon bij mijn ouders ligt hij elke avond bij mij op de bank te chillen. Hij zou de ideale boyfriend zijn zeg maar. En hij voelt soms beter aan hoe ik me voel dan alle mensen in mijn omgeving. Dat dus! Maar goed. Hij heeft medicijnen gekregen en dinsdagmiddag moeten we weer terugkomen bij de dierenarts.

Hallo Amsterdam! Het is zondag en mijn schone zus heeft in Amsterdam een babyshower van haar vriendin. Zo grappig dat ik Debby heet en zij een vriendin heeft die Debby heet en ik een vriendin heb die Debby heet en dat beide Debby’s niet bij ons in de buurt wonen. En dat beide Debby’s ooit grenzeloos verliefd waren en nu samen gelukkig met hun hobi’s (geliefden) in Nederland en België wonen. Apart toch! Ik ben de enige Debby waarvan het grenzeloos verliefd avontuur “mislukt” is. Maar zoals “mijn” Debby vanmiddag zei: het is niet mislukt, het is anders gelopen dan verwacht”. Klopt! Dus schone zus naar babyshower en ik en mijn broertje Amsterdam in! Lekker lunchen bij Kantjil & De Tijger (aanrader!), rondje gelopen door de leuke kleine straatjes, macarons gekocht bij de Bijenkorf en een Latte Machiatto van de Starbucks als afsluiter. Het was een fijn dagje!

Tot volgende week! XXX

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s