De week (#24) van teveel stress en de babyshower

Gisterenavond besefte ik mij ineens dat ik zo rustig ben geworden de afgelopen tijd. Sinds half maart heb ik mijn Facebook en Instagram van mijn telefoon verwijderd en ik heb natuurlijk geen contact meer met de kerel die ooit mijn lief was. Er is dus best veel veranderd. Ik voel me rustiger en ben minder gestresst. Ik vergelijk mezelf minder met mijn Facebook “vrienden” en ik ben niet meer lid van de Facebook FBI (jaja, daar ben ik super goed in als het nodig is). Ook ben ik veel meer echt aanwezig daar waar ik aanwezig moet zijn. Mijn telefoon gebruik ik bijna niet meer wanneer ik aan het werk ben en in de trein lees ik een boek of kijk ik Netflix. En Facebook? Dat is alleen voor ‘s avonds af en toe nog eventjes. Instagram doe ik nu even helemaal niet meer. Heerlijk!

Zo ook deze maandag. Op de heenweg in de trein richting Amsterdam lees ik mijn boek “Nooit meer te druk” en maak ik een opdracht die in het boek staat. Ik denk na over wat voor merk ik wil zijn. Of anders gezegd hoe wil ik gezien worden door de mensen om mij heen. In Amsterdam werk ik samen met een collega eerst op het hoofdkantoor en ‘s middags hebben we een bijeenkomst op een andere locatie. Op de terugweg in de trein werk ik op mijn laptop een aantal opdrachten uit. Het is een lange dag en ik merk dat ik nu al moe ben maar ik houd me vast aan de gedachten dat na deze week alles weer iets rustiger wordt.

Dinsdag ben ik lekker om 07:00 uur op kantoor en handel ik in alle rust mijn to-do lijstje af. Ik ben gek op dit soort lijstjes. In plaats van uit het oog, uit het hart zorgt een to-do lijstje bij mij voor uit het hoofd, staat op de planning of zoiets. Ik heb dan overzicht, kan plannen en bespaar tijd en energie door niet alles inefficiënt door elkaar te doen. Dus de tip van mij voor jullie: maak een lijstje voor overzicht en structuur. In je telefoon, op papier, in je mail. Overal kun je een lijstje maken zodat je prioriteiten kunt stellen en jezelf niet voorbij loopt. Leer jezelf kennen en weet wat je op een dag kunt doen, zodat je kunt plannen wat je op een dag wilt doen. Het vergt enige zelfdiscipline en inzicht in jezelf maar het kan je gevoel van (werk)druk sterk verminderen. En voor de mensen die nu denken dat is niks voor mij, voor jullie is het juist een goed idee. Just saying!

‘s Middags heb ik een overleg in Zwolle en ik moet eerlijk toegeven dat ik weinig problemen met de trein heb gehad, tot vandaag. Er was iemand voor de trein gesprongen. Ik heb op het moment dat ik dat hoor begrip en geen begrip tegelijk voor iemand die zoiets doet. Het lijkt mij dat er altijd een oplossing is en dat er altijd ergens iemand is die je kan helpen als je je zo slecht voelt. Maar misschien zie ik dat toch niet goed. Wat denken jullie?

De volgende ochtend ben ik te laat wakker en moet ik opschieten. Ik ben gewoon te moe en alles wat ik wil is slapen. Maar het werk roept. Nog 3 dagen. Ik erger me aan al mijn kleren die gekrompen lijken te zijn in de was. Alles zit strakker en zelfs mijn baggy tuinbroek voelt vandaag aan als een legging. Volgens mij word ik dikker, eigenlijk weet ik het wel zeker. En ja, ik weet het, ik ben niet dik. Maar ik word wel dikker. Een bijkomend voordeel van minder stress is meer eetlust. Ik beloof mezelf plechtig dat ik na de verhuizing weer ga sporten. Nadat ik een broek heb gevonden die wel meewerkt wil ik mijn haar borstelen en kom ik erachter dat er nog een klodder witte saus in mijn lange haar zit. Au! En dat allemaal om 06:15 uur ‘s ochtends. Dit wordt geen leuke woensdag..

Kennen jullie dat trouwens? Dat je zo druk bent dat je alles vergeet? In de trein kom ik erachter dat ik mijn laptop vergeten ben. Voor de tweede keer deze week. En die laptop moest ik meenemen omdat ik in een mail de verkeerde bijlage had meegestuurd maandagavond. Gisteren in de supermarkt wist ik niet eens meer wat ik ook alweer wilde kopen. Dit is altijd een teken voor mij. Als dit gebeurt betekent het dat ik op de rem moet trappen omdat ik mezelf voorbij loop. Dus dat ga ik nu direct ook doen. De N O O D R E M! “Alleen kalmte kan u redden” zoals mijn oma altijd zei.

Donderdag! Een werkdag met een lang to-do lijstje. En mijn insteek is dat ik dit lijstje vandaag wil afhandelen zodat ik morgen samen met mijn collega’s fijn de week kan afronden. En het lukt. Stuk voor stuk streep ik de acties op het lijstje af en voordat ik het weet is het 16:00 uur. Tijd om naar de trein te gaan. Eten en dan nog even een paar uur sauzen. Druk, druk, druk. Van mijn collega krijg ik de volgende tip: hergroepering. Met de volgende opdracht: ga in de tuin zitten met een stoel die achterover klapt, muziek van The Wailers opzetten, caipirinha inschenken en blote voetjes on the side. 30 minuten geen andere prikkels en het liefst ogen dicht. En dat elke avond en als bewijs moet ik een foto appen. Grappig en een tikkeltje overdreven natuurlijk. Maar het idee is goed. Zie je iemand in je omgeving die te druk is geef deze persoon dan de opdracht om elke avond een momentje van 30 minuten voor zichzelf te nemen en ter bewijs een foto te appen. Dan heeft diegene een stok achter de deur. Om 21:30 uur lag ik in mijn bedje naar het plafond te staren en appte ik als bewijs mijn eerste foto.

De laatste dag voor het weekend voel ik me iets fitter. Deze vrijdag werk ik lekker door en begin ik om 16:00 uur eindelijk aan mijn weekend. De laatste avond sauzen is aangebroken en om 21:00 uur lig ik K.O in bed. Doei wereld!

Zaterdag word ik om 09:00 uur wakker en kijk ik rustig een aantal blogs van Laura Brijde. Dat kijkt altijd heerlijk weg en daarna begin ik aan de voorbereiding van de babyshower voor mijn lieve schone zus. Samen met haar andere schone zus heb ik een babyshower georganiseerd. Het was een heel gedoe om deze gezellige middag geheim te houden maar tot nu toe is het gelukt. We halen boodschappen en versieren het huis en hebben daarna met een hele groep meiden een hele gezellige middag! Het was een geslaagde verrassing. Geweldig om te horen hoe je leven kan veranderen als je moeder wordt. En wat ben ik toch benieuwd hoe het is om tante te worden. Tante Debski of tante Beppie. Nog een paar weekjes!

De laatste dag van deze week doe ik helemaal niets. Lekker lang uitslapen, in de zon chillen en gezellig samen Vaderdag vieren met de familie. Ik ben klaar voor de komende week!

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s