De week (#27) moe, chaos, gezelligheid en verhuisd 

Ken je dat gevoel dat je zo moe bent dat echt alles te zwaar is. Dat je armen en benen zo zwaar voelen dat het lijkt alsof je een marathon gelopen hebt. Al weet ik niet hoe dat voelt.. Vandaag was ik dus moe, heel moe. Lichamelijk moe en niet geestelijk moe. En dat is geen fijn gevoel om de maandag mee te beginnen. Om 16:30 uur was ik thuis en heb ik dus serieus even een power nap gedaan van 15 minuten. Ernstig.. Daarna heb ik mijn kast die in de woonkamer komt te staan geschilderd en daarbij natuurlijk lekker gespetterd en gesopt op mijn net wit gesausde muren. Tuurlijk, ik wel! En toen was het tijd om naar bed te gaan. Doei maandag!

Dinsdag begon ik met een overleg met mijn manager over mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we al een tijdje elke maand even en dat bevalt echt goed. Even samen terugkijken hoe het de afgelopen periode ging en wat het plan is voor de komende tijd. Ik ga van september tot december een korte opleiding volgen gericht op verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling. Op mijn vrije vrijdag ga ik weer even de schoolbanken in. Onder het motto blijven leren en ontwikkelen en investeren in jezelf is het weer tijd voor nieuwe inzichten. Het is tenslotte ook al weer 3 jaar geleden dat ik mijn opleiding Communicatiewetenschappen heb afgerond. Time flies..

Verder bestond deze dinsdag uit een overleg op kantoor in het kader van de digitalisering. Het was een mooie uitdaging om dit overleg te leiden omdat er een aantal mensen aansloten die meer wilden weten van het reilen en zeilen van dit project. Meer mensen betekent als voorzitter zorgen voor meer structuur en overzicht en ervoor zorgen dat iedereen elkaar laat uitpraten en durft te zeggen wat hij/zij denkt en voelt. Het creëren van veiligheid zodat iedereen kan communiceren op een manier die prettig  is, is altijd een uitdaging. Maar ik denk dat we het met zijn allen heel goed gedaan hebben. Vooral ook de conclusie dat een projectgroep is opgezet uit afdelingsbelang en dat we het doen voor elkaar en met elkaar is denk ik een hele belangrijke. Als we dat in ons achterhoofd houden komen we er wel met zijn allen. Ik ben heel benieuwd hoe de digitalisering de komende tijd vervolgd wordt. En ik word dus echt blij van dit soort overleggen, die geven mij energie (ook al ben ik nog steeds doodmoe).

Woensdag was mijn vrije dag in plaats van vrijdag. Project Ikea en boodschappen. Verschrikkelijk! Ik kan de Ikea niet meer zien en boodschappen doen is nooit mijn hobby geweest. Maar goed. Het moest gebeuren. Om het boodschappen gedeelte toch iets leuker te maken ben ik naar de nieuwe Lidl net over de grens bij Glane geweest. Lekkere dingen en niet al te duur. Win-win situatie! Want ik moet er toch voor blijven zorgen dat ik genoeg geld overhoudt om op vakantie te blijven gaan.

De dagen erna bestonden uit werken en daarnaast vooral het opruimen en inrichten in mijn huis. Leuk maar ook vermoeiend. Ik heb elke dag meer dan 10.000 stappen gelopen en ik ben de trap zo vaak op en af geweest dat mijn benen structureel zwaar en moe aanvoelen. Om het nog maar niet over mijn voeten te hebben. Klagen ben ik op dit moment goed in zoals jullie kunnen lezen.

En toen was het vrijdag en tijd om de eerste keer in mijn nieuwe huis te eten met 2 vriendinnen. We eten wraps met kip en verse groenten en kletsen heerlijk bij over alles wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt en wat er de komende tijd op ons pad komt. Super interessant en de tijd vliegt voorbij. Het was een combi van lekker eten en gezelligheid en dat maakte dat ik dit huis langzaam begin te beschouwen als mijn huis en mijn plekje. Echt fijn! Na deze gezellige avond ga ik voor de laatste keer naar mijn ouders om daar te slapen. Best raar..

Zaterdag hebben we de laatste spullen verhuisd. Alle spullen die nog bij mijn ouders stonden. En dat waren er best veel. En natuurlijk ook mijn bed en kleding. Ook deze avond kwamen er weer vriendinnen langs om te eten. Op het menu: couscous salade à la Debski. De recensies waren lovend. Als toetje een dikke Magnum en daarna lekker hapjes en drankjes. Doel van deze avond was het uitzoeken van een vakantie. Alweer? Ja! Alweer! Eind augustus ga ik weer 8 dagen op pad naar een plek waar ik nog niet geweest bent. Hoe, wat, waar en met wie? Daar komen jullie vanzelf achter als het zover is.

Na deze gezellige avond was het tijd om voor het eerst in mijn nieuwe huis te slapen. En toen was ik dus alleen. In een nieuw huis met nieuwe geluidjes en donkere hoekjes en een feestje ergens verderop buiten. En een enge serie op Netflix waar ik nog even een aflevering van keek. Nu ik dit typ kan ik erom lachen maar op dat moment was ik echt niet blij. Alleen wonen is zo niet cool als je een schijterd bent! Maar het gaat goedkomen hoor want ik kan dat. Ik sliep uiteindelijk net als de eerste nacht op vakantie. Licht en met gespitste oren maar de monsters bleven weg. Weer een “angstje” overwonnen.

Zondag was een lazy Sunday. In bed met Netflix en een havermout ontbijtje. En daarna was het weer tijd om op te ruimen. O-ve-ral ligt rommel en staan dozen. Dat is niet goed voor iemand met de controlfreak issues die altijd en overal overzicht MOET hebben.  Dus nu om 19:00 uur ‘s avonds is het meeste al weg en kan ik rustig genieten van een avondje op de bank. Ik heb genoten van alle goede en slechte herinneringen die ik tegenkwam in de dozen. Daar kan ik me dus echt in verliezen. Ik ben klaar voor een nieuwe week. Jullie ook?

XXX

maatschappij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s