Mijn frustraties als Tinder verslinder..

Single en nu? Net doen alsof je gek bent en ervan uit gaan dat je tegen iemand aanloopt? Of nog mooier dat je op dat moment net struikelt en voor zijn voeten valt zodat je én zijn voeten kunt kussen (bah ik heb een voetenfobie) én kunt zeggen dat je voor hem gevallen bent. Of elk weekend weer de stad onveilig maken? Ik word al moe als ik eraan denk en het zal vast hetzelfde zijn als “vroeger”. Als in elk weekend dezelfde mensen tegenkomen en dezelfde mannen dus ook en dezelfde muziek en teveel drankjes en geen relatiemateriaal. Of online gaan? Tinder, Happn of een datingsite. Tot vorige week kende ik Happn niet eens maar ik word goed geïnformeerd door de single mensen om mij heen. Wil ik dat? Wil ik wat? Wil ik daten? Wil ik nu al daten? Is het niet te vroeg of te laat? Wanneer is het tijd? Dat dus. Heerlijke dilemma’s voor een dertiger. 
Laat ik voorop stellen dat het goed met mij gaat. Ik heb heel veel lieve reacties van bekende en onbekende mensen gekregen die mij een hart onder de riem staken. Mijn relatie en grenzeloos verliefd avontuur is over maar mijn leven nog lang niet. Ik zit nog steeds met 1000 vragen in mijn hoofd waar ik waarschijnlijk toch geen antwoord op ga krijgen. Dat loslaten is nog even een dingetje maar dat mag vind ik. Ik ben gelukkig in mijn nieuwe huis en met de meest geweldige mensen om me heen. Ik heb echt niets te klagen. Heb me nog geen moment eenzaam gevoeld en mijn laatste en eigenlijk enige huilmomentje was toen ik naar het ziekenhuis mocht om mijn lieve baby neefje in mijn armen te sluiten.

Natuurlijk zitten er in mijn hoofd nog heel veel mooie en minder mooie herinneringen en vraag ik me elke dag nog wel een paar keer af hoe dit allemaal is gebeurd. Maar ik kijk vooruit. En er staat mij nog zoveel leuks te wachten: een vakantie naar Sicilië, een korte opleiding gericht op training en coaching vanaf september, een weekje aan mezelf werken in Marokko in november en als het gaat zoals ik wil dat het gaat een nieuw backpackavontuur om 2018 in te luiden. Ergens heel ver weg van alles. Bring it on!

Eigenlijk heb ik niet eens tijd voor een relatie. Nee flauw, dat is een excuus. Voor de liefde moet je tijd vrij maken. Daar moet je in investeren. Dus op een zaterdagavond laat was ik aan het appen met een vriendin over de hilariteit op Tinder. En toen won de nieuwsgierigheid het van de desinteresse (en angst.. “Kan iedereen nu aan mij zien dat ik op Tinder zit?”). Dat van die nieuwsgierigheid heb ik geweten. Hier wat mij betreft mijn frustraties over mannen op Tinder:

1. Ik wil zien wie jij bent.. Niet je zonnebril, helm, kat (ik haat katten), hond, auto, schaap (ja echt waar) of wat dan ook. Doe maar gewoon een profielfoto van jezelf dus.

2. Ik wil de echte jij zien.. Dus geen filters, delen van je lichaam, rare bewerkte plaatjes, bijzondere exotische vogels, een foto uit 2012 toen je nog wel haar had of wat dan ook. Ik herhaal: een profielfoto van jezelf alsjeblieft.

3. Ik wil niet moeten raden wie jij bent.. Als ik een vriendengroep zou willen leren kennen zat ik niet op Tinder maar ging ik wel naar een festival of het café. Jij wilt toch ook direct kunnen zien wie ik ben. En nee je hoeft niet verlegen/bang/onzeker te zijn. We zitten allemaal in hetzelfde Tinder schuitje. We zijn allemaal nog “hopeloos” vrijgezel.

4. Ik haat selfies.. Vooral ook omdat ik er zelf niet goed in ben. Maar serieus mannen, 80% van jullie heeft niet charmante selfies online staan. In de badkamer met de toilet op de achtergrond. Echt? Voor de spiegel zonder kleding? Serieus? Je gezicht van onderen gefotografeerd zodat ik in je neusgaten naar binnen kan kijken? Leuk! Vraag je vrienden anders even om een paar leuke spontane en niet geposeerde foto’s te maken en/of om je Tinder profiel te bekijken. Ik herhaal: niet geposeerd maar spontaan. Laat het maken van de selfies maar over aan de mensen die na 1995 zijn geboren. SPONTAAN, ik herhaal SPONTAAN!

5. Ik haat geposeerde foto’s gemaakt door een echte fotograaf.. Wil je model zijn of heb je geld uitgegeven voor leuke, niet spontane en geposeerde foto’s om aan de vrouw te komen? Dat hoeft echt niet hoor. Je moet gewoon je spontane zelf zijn. Ik herhaal nog 1 keer: S P O N T A A N !!

6. Ik houd van fitte mensen met een gezonde levensstijl.. Maar vrouwen overtuigen met je bruine lichaam, buikspieren of gespierde armen (in olie)? Is dat echt alles wat je hebt? Wat dacht je van een kleine omschrijving over jezelf. Wie ben jij, wat doe jij en wat houdt je bezig in het leven? Mysterieus is niet echt mijn ding.

7. Ik kan de zin: “het is niet mijn kind” niet meer zien.. Zet die foto er dan niet op! Of wil je laten zien dat je een kindervriend bent die op zoek is naar een broedkip zodat je huisje, boompje beestje droom toch nog compleet kan worden? De vrouw van je dromen zou het niet moeten uitmaken van wie dat kind is! Die vrouw die accepteert jou en die kinderen op de foto. Ook al zijn ze niet van jezelf.

8. Een duckface?? Echt? Je lipjes getuit en daarmee denk jij een vrouw aan de haak te slaan? Ik haat mannen met een duckface en een zwoele blik.. Nogmaals laat dat maar over aan de geweldige meiden met een geboortejaar van na 1995. Echt waar niet doen! Zo onaantrekkelijk. Echt waar!

Nou na deze frustraties bleven er dus nog een aantal interessante mannen over. De eerste vroeg wanneer ik wilde afspreken om een wijntje te drinken zodat we daarna konden bedenken waar we in bed zouden belanden. Nee dank je vriendelijk. Laat maar! De tweede? Dat is een verhaal apart. Die krijgt een hoofdrol in een andere blog. En de derde? Die kwam er niet. Ik heb een iPhone. En als je dan iets te lang op een app drukt dan begint de app te bewegen en kun je het kruisje indrukken. Control-Alt-Delete maar dan anders. Doei!

Paar, zoenen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s