Buon giorno Mazara del Vallo – Sicilia – Hopps hotel

All-inclusive naar Sicilië met 2 vriendinnen. Niet helemaal mijn idee van de perfecte vakantie, voor wat dat all-inclusive betreft, maar voor 8 dagen het proberen waard. En eerlijk is eerlijk ook zeker de moeite waard. Bestemming: Mazara del Vallo een leuke stad met een mooi historisch centrum. In het westen van Sicilië aan zee. Accommodatie: Hopps Hotel. Geboekt via Stip Reizen en gevlogen met Corendon vanaf Amsterdam op Trapani. De transfertijd was ongeveer een uurtje. Wat ons betreft één klein nadeel: iedereen uit het Corendon vliegtuig ging naar hetzelfde hotel. Dus een Italiaanse vakantie met een Nederlands tintje.

Hopps hotel was voor ons zeker goed genoeg. De standaardkamer was netjes, basic en schoon alleen miste het een balkon, daar moeten we dus de volgende keer iets beter opletten met boeken. In tegenstelling tot wat gezegd werd door de reisleiding kregen we elke dag schone handdoeken. Perfect! Het all-inclusive concept van Hopps hotel is geen all-inclusive zoals de hotels in Turkije of Egypte hanteren maar wij vonden dat geen probleem. Het ontbijt was basic, voldoende en gezond. Tijdens de lunch en het diner had je de keuze uit een buffet met pasta, vlees, vis, salade of vers gemaakte pizza’s in het buiten restaurant. Vooral de pizza’s waren heerlijk! En als je het goed hebt zitten wordt er nog een lekker toetje voor je gemaakt of krijg je een drankje met een knipoog on the side.. De all-inclusive dranken van Hopps hotel waren ook helemaal niet verkeerd. Koffie, thee, water, fris, wijn, bier en een aantal mogelijkheden voor mix drankjes. Waarom zouden we onbeperkt moeten kunnen kiezen uit eten en drinken als een beetje minder ook nog meer dan genoeg is. De all-inclusive formule van Hopps hotel was zo verkeerd nog niet.

Wil je een keer uit eten dan zijn er genoeg kleine restaurants en trattoria’s om naartoe te gaan. Kost niet de hele wereld en wij hebben echt lekker gegeten en gedronken. Italiaanse rode wijn is echt heerlijk! En vergeet dan natuurlijk ook de vele ijssalons niet. De specialiteit van hier: een pistache broodje met ijs. Het ziet er bijzonder uit maar is blijkbaar echt heel lekker. Ik ging voor een bakje met Kinderbueno en straciatella. Ook niet vervelend!

Het zwembad van Hopps hotel? Niet heel erg groot maar altijd wel een ligbedje vrij. Daar houd ik van. Waar je wel even aan moet denken is dat je zelf een strandlaken meeneemt want strandlakens maken geen onderdeel uit van de all-inclusive formule. Het zwembad is omringd door een bruin “zandstrand” waardoor het soms een beetje viezig lijkt maar dat is het niet en de opzet past wel bij het hotel. Op 400 meter lopen van het hotel heb je een klein zandstrand met kiezelsteentjes en strand. Het water is ondiep en dit strandje is ok maar niet bijzonder. Dus gingen we op zoek naar een betere optie. En die hadden we snel gevonden. 4x per dag rijdt er een toeristisch treintje naar het “echte” strand gedeelte van Mazara del Vallo. Dit strand heet Lungoro Fata Morgana en voor € 1,00 ga je met het toeristische treintje heen en terug. De rit duurt ongeveer 20 minuten en je ziet onderweg zoveel leuke dingen. Op het strand kun je gewoon lekker in het zand gaan liggen op je strandlaken of je huurt een bedje en parasol. Voor € 15 heb je bijvoorbeeld 2 bedjes en een parasol bij Caiman Beach. Voor € 5 euro heb je er een derde bedje bij. Front row en op 2 meter van de helderblauwe bijna tropische zee. Het eten en drinken bij Caiman Beach is mooi geprijsd en voor maximaal € 10,00 p.p. kun je lekker lunchen. Aanrader is de ijskoffie en de gemengde salade.

Wil je wat meer zien dan strand en zwembad en ben je uitgekeken op Mazara del Vallo boek dan een excursie vanuit het hotel of ga zelf op pad en neem de trein. Het treinstation is op loopafstand (10 minuten) van Hopps hotel en voor € 3,90 word je in 20 minuten naar Marsala gebracht. Marsala heeft een mooi historisch centrum met een grote kathedraal, historische architectuur en leuke winkeltjes. Ook hier kun je weer lekker lunchen bij één van de leuke kleine restaurantjes voor € 10,00 p.p. Stel je er alleen van tevoren wel even op in dat treinen die met vertraging vertrekken meer regel dan uitzondering zijn. En wij in Nederland maar klagen over de NS. Op dinsdag is er een markt in Marsala, iets buiten het oude centrum. Het is echt een markt voor locals én toeristen en er is van alles te krijgen. Van groente en fruit tot aan elektronica en kleding. En veel van de kleding kost maar € 3,50. Shop till you drop op vakantie!

Iets anders waar wij Nederlanders ook niet aan gewend zijn is de siësta. En die houden ze hier. En niet een korte maar echt een uitgebreide siësta van 13:00 uur tot 17:00 en tussen 20:00 en 21:00 gaan de winkels alweer dicht. Daaraan merk je dat Mazara del Vallo nog niet heel toeristisch is. Dus wil je shoppen dan kan dit op gezette tijden in de vele leuke kledingwinkels. Wat ik miste waren de souvenirswinkeltjes. Je weet wel die schattige winkeltjes met keramiek en snuisterijen waarmee je familie en vrienden blij kunt maken. En voor wat betreft de siësta? Gewoon lekker meedoen, dan kom je zeker echt tot rust tijdens je vakantie in Hopps Hotel op Sicilië.

In het kort:
Hoe: via Stip reizen
Waar: Sicilië (westkust) – Mazara del Vallo
Kosten: € 699 voor 8 dagen all-inclusive van 24 tot en met 31 augustus 2017
Gemiddelde temperatuur: 30 graden

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s