Totally (grenzeloos) in love (again) deel 4..

En dan sta je oog in oog met de jongen die je leuk vindt. Op het vliegveld van Eindhoven. Zo ongemakkelijk! Ik was echt even de totaal niet nuchtere maar toch wel weer nuchtere Debb. Hartslag van 180 en dan twee ongemakkelijke kussen en een hallo. En natuurlijk een ongemakkelijk lachje en een nog ongemakkelijkere knuffel. En doorrrr.. Even langs de Albert Heijn to go voor een romantisch hapje en een drankje en daarna snel naar buiten voor wat frisse lucht. We hadden het al direct leuk maar het was ook super onwennig. Op school heeft hij waarschijnlijk andere leuke dingen gedaan tijdens de Engelse les. En mijn keuze op school was beperkt tussen Frans en Duits. Dus communiceren in Italiaans en Nederlands was en is een uitdaging. Maar het zorgt ook voor veel lachstuipen. En met een vertaal app op de telefoon komen we heel ver.

Na 3 uur met de trein en bus waren we eindelijk thuis en konden we relaxen. En ik moet eerlijk zeggen dat het vanaf dat moment meer dan relaxed is. We hebben het leuk en gezellig en we hebben heel veel lol. De mister studeert keihard Nederlands en vermaakt zich super goed alleen. Hij gaat naar de supermarkt en kookt elke dag. We zijn samen naar het gemeentehuis geweest om hem in te schrijven en een BSN aan te vragen. En ja ja, deze leuke kerel heeft zelfs al werk gevonden in Nederland! En dat binnen twee weken.

Vier weken later is alles al een soort van normaal zoals in elke relatie. Voor alle duidelijkheid: we zijn dus nog steeds samen in Nederland en dat blijft ook zo want hij gaat, zolang we het leuk hebben, niet terug naar Napels. Ik ben gelukkig en de mister is gelukkig. We doen leuke dingen zoals elk ander stelletje: shoppen, uit eten gaan, afspreken met vrienden en af en toe een dagje weg. Zo waren we een dagje in Amsterdam en hadden we een nachtje weg (met een surprise party on the side) in Groningen. Hij werkt en ik werk. Als we allebei vrij zijn ‘s avonds eten we samen en Netflixen we er vrolijk op los. En we zijn een #fitcouple dat samen naar de sportschool gaat. Alles gaat super goed, dus wij gaan lekker samen genieten van ons leven samen in Nederland. En dat genieten is best saai om over te schrijven dus verwacht niet al te veel (grenzeloos) verliefde blogs meer. Mijn focus voor de komende tijd ligt op het afronden van mijn opleiding, het voorbereiden van onze reis naar Napels in december en het opstarten van Change the Habit.

Oooh en voor de mensen die mijn blogs lezen of avontuur via via hebben gehoord en zich afvragen: “hoe dan?”. Nou dat is goede vraag! Hoe word jij verliefd? En wanneer weet jij of je iemand echt leuk vindt of dat je gewoon gezelschap wilt? Ik ben dit avontuur aangegaan vanuit mijn hart omdat ik het gevoel had dat deze jongen bijzonder was. Dus dat is tip 1: probeer echt te voelen en luister naar je gevoel. Volg je hart en luister niet teveel naar je verstand. Daarnaast was ik absoluut niet op zoek naar een relatie want ik had alles net weer op regel. Ik wist precies wat ik wou en wanneer en met wie. Ik had reizen gepland en bij het opzetten van mijn eigen bedrijf(je) kon ik eigenlijk geen afleiding gebruiken. Maar dat was allemaal luisteren naar mijn verstand. Dus tip 2: luister echt naar je gevoel en ja dat betekent kwetsbaar zijn en soms je plan iets bijstellen. Wees open en eerlijk en praat over je dromen en je angsten. Probeer de ander niet te veranderen door hem opdrachten te geven of aan te spreken maar leg hem uit wat zijn gedrag met jou doet. Ga met je billen bloot en heb goede gesprekken. Ik heb al heel wat traantjes gelaten omdat ik super bang ben om nog een keer gekwetst te worden. En de mister? Die toont begrip en droogt mijn tranen met alle liefde. Tip 3: verander hem niet maar werk aan jezelf en praat met elkaar over je angsten en wat je voelt en denkt. En als laatste denk ik dat je niet teveel eisen moet stellen aan de “perfecte” ander en je niet bezig moet met wat anderen van hem of jullie vinden. Jij bent niet perfect dus waarom zou hij dat wel moeten zijn? Is hij toch niet wat je van hem verwacht wees dan ook eerlijk en investeer geen tijd in een relatie die geen toekomst heeft. Dus tip 4: ga voor die perfecte-niet-perfecte liefde! Zoiets?

X

Date
Credits Jens Johnsson via Unsplash
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s