Dag 1 van mijn transformatie reis door Marokko in 7 woorden

Van 9 tot en met 16 november 2017 ben ik naar Marokko geweest voor mijn opleiding tot transformatie trainer/coach. Ik heb een reisverslag gemaakt en aan elke dag een woord of zin gekoppeld die de dag samenvat. Ik wil deze bijzondere reis graag met jullie delen omdat deze reis zoveel meer was dan reizen alleen. En ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Veel leesplezier!

9 november 2017: Loslaten

Daar ga ik dan. Na bijna 6 weken samen te zijn geweest met mijn lief ben ik het die afscheid neemt omdat ik zo nodig deze opleiding moest volgen en dus op studiereis moet naar Marokko. Herstel: ik volg een geweldige opleiding tot transformatie trainer/coach en daar hoort een studiereis naar Marokko bij. 7 dagen transformeren in een andere omgeving. Helemaal geweldig! Maar ook een beetje dubbel omdat mijn lief dan een week alleen is en hij nog niet echt een sociaal netwerk heeft opgebouwd in Nederland.

Mijn eerste uitdaging van vandaag is dus om die gedachten los te laten. Hij redt zich wel alleen en anders heeft hij mijn familie. Punt! Kusje, knuffel, afscheid, doei! Om 05:45 uur gaat de trein richting Eindhoven. Ik ben onderweg. Yes!

In de trein werk ik met het 999 vragen aan jezelf boek. Super leuk en echt een aanrader (zie mijn Instagram). Op het vliegveld verzamelen we en uiteindelijk gaan we met 3 coaches en 7 studenten op weg. De eerste opdracht in het vliegtuig is dat we met elkaar in gesprek gaan over het verleden, heden en de toekomst. Wat heeft je gevormd, wat wil je nog ontwikkelen en wat is jouw boodschap aan de wereld? De vlucht vloog voorbij en het gesprek was super interessant.

In Marrakesh aangekomen pinnen we op het vliegveld wat Dirham en daarna gaan we met 2 busjes op weg naar Riadh Kastam. Een geweldig huis midden in de oude medina van Marrakesh. Ik geniet van alles: het chaotische verkeer, de blauwe lucht, de mensen en de heerlijke temperatuur. Magisch! En ik merk weer eens dat ik in de niet Westerse “chaos” tot rust kom. In onze Riadh ontmoeten we de andere 3 trainers en doen we een hapje en een drankje om te acclimatiseren. We krijgen een rondleiding door het huis en ik kan niet anders zeggen dan dat het duizend-en-één nacht is. Ik begin direct te dromen en te fantaseren over mijn leven over 10 jaar. Waar zal ik dan zijn?

‘s Avonds gaan we op het plein in Marrakesh eten. Wat een drukte! Maar ook gezelligheid en plezier. De mensen genieten hier van het leven en van elkaar. En dat doen ze buiten. Ze maken contact met elkaar en zijn sociaal. Meer dan in Nederland. Ik merk dat ik weer eens begin te vergelijken en dat ik ga nadenken over wat er allemaal met Nederland mis is. Mijn ik-wil-weg-uit-Nederland-gevoel komt nog meer naar boven. We eten allerlei kleine Marokkaanse gerechten aan een lange tafel buiten op het plein. En het was lekker! Zou ik dan deze week eindelijk een keer mijn stress probleem met eten los kunnen laten?

We sluiten af met een gesprek over hoe we ons voelen en wat ons persoonlijke doel van deze week is. Mijn doel is om volledig mijzelf te kunnen zijn en mijn emoties te kunnen tonen. Een mooie uitdaging al zeg ik het zelf. In het dagelijkse leven kom ik daar heel gemakkelijk onderuit maar ik merk dat mij dat met deze trainers niet gaat lukken. Als ik dat zeg moeten ze daar keihard om lachen. Betrapt! Om 22:00 uur ben ik helemaal kapot en ga ik naar bed. Mijn eerste nacht alleen..

IMG_6288

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s