Dag 4 van mijn transformatie reis door Marokko in 7 woorden

12 november 2017: ruimte hebben en ruimte creëeren voor mijzelf

Alweer 4 dagen in Marokko. De tijd vliegt en ik merk dat ik alles op moet schrijven anders weet ik straks echt niet meer wat ik allemaal meegemaakt heb. We beginnen deze ochtend opnieuw met een meditatiesessie. Op het dakterras kloppen we elkaar in tweetallen los zodat onze energie gaat stromen. Klinkt raar maar het was super fijn. Daarna een heerlijk Arabisch ontbijtje en toen weer in de auto en op pad. We gaan het Atlas gebergte in en ik geniet van het uitzicht. Wat is Marokko toch mooi! Ik mag nog 2 nummers laten horen aan mijn “familie”. Het eerste nummer gaat over het einde van mijn relatie met de jongen uit Tunesië. Toen deze relatie niet meer ok was moest ik loslaten en daar gaat het nummer over. Het laatste nummer geeft mij een ultiem geluksgevoel en naar dat gevoel ben ik op zoek in mijn leven.

We komen aan in een dorpje en daar maken we een familiefoto met een kameel. Het is de bedoeling dat we gaan onderhandelen maar onze familie denkt daar niet over na en de eerste zat al direct op de kameel. Zo kan het ook! Na de foto wandelen we de berg op. Een steil en moeilijk begaanbaar pad leidt ons naar een geweldig uitzicht en een ander dorpje. We hebben het over wat we bij elkaar voelen en wat we voor elkaar betekenen. De voorlopige conclusie is dat we als broers en zussen zijn. We drinken wat en krijgen de opdracht om een henna tattoo te tekenen die symbool staat voor deze week. Ik teken een hart met daarin allemaal beweging en pijltjes die van buitenaf naar binnen willen en van binnen naar buiten willen. Mijn doel van deze week is namelijk liefde ontvangen en niet alleen geven. We bespreken alle tekeningen en laten daarna de henna tattoos zetten. Ook dan moeten we weer onderhandelen over de prijs zodat we leren om een waarde oordeel te geven over dingen.

Dan volgt het mooiste gedeelte van de route door het Atlas gebergte. Wat een geweldige uitzichten heb ik gehad. En wat een mooie muziek en verhalen heb ik gehoord van mijn familie. We lunchen op een dakterras met een nog geweldiger uitzicht. Daar voel ik wat ik wil voelen. Ruimte en on top of the world. Heerlijk!

Ik merk dat ik steeds meer gevoel krijg bij mezelf en de anderen. Ik accepteer en ontvang de liefde en voel me bijna volledig op mijn gemak bij iedereen. Wat een rust geeft het dat ik mezelf ben en geaccepteerd word. Ook merk ik dat ik begin na te denken over mijn toekomst. Wat wil ik en waar wil ik dat? Wil ik wel manager worden? In ieder geval niet voor altijd. Wil ik wel in Nederland wonen? Misschien wel niet. Waar wil ik dan wonen? In Italië?

Aan het einde van de dag komen we bij ons huis voor de komende dagen aan. Een modern huis met een Marokkaans tintje. Een contrast tot de plekken waar we tot nu toe hebben geslapen. Ik maak een wandeling met 2 mensen uit de groep en we analyseren nog vrolijk even verder. Daarna neem ik een duik in het zwembad en sluit ik af met een koude douche. Want warm water is een luxe. Of eigenlijk deed het warme water het gewoon niet. We komen met de groep weer samen en bespreken ons programma. Iedereen heeft dus een basisprogramma wat bij hem/haar hoort en wat niet veranderd kan worden. Dat is wie je bent. Mijn programma is dat ik doe/denk dat ik alles weet/kan en op die manier een schild om me heen bouw. Het voelt bevrijdend dat dit ok is en dat ik dit mag zijn. Want ik heb zo vaak te horen gekregen dat ik eens iets losser moest worden of iets meer liefde zou moeten geven. Ik geef wel liefde maar misschien niet op jouw manier. Op mijn manier en dat is ok.

Tijdens het eten hebben we het over woede en hoe je daar mee omgaat. Sommige mensen worden dus echt niet boos. Heel bijzonder. Ik ben vooral heel direct en eerlijk maar er zijn maar weinig mensen die mij echt boos hebben gezien. En als ik dan echt boos ben dan maak ik dingen of mensen kapot. Maar mijn boosheid is wel gekoppeld aan liefde. Als in frustratie dat diegene mijn liefde niet begrijpt en accepteert. De gesprekken waren echt super mooi en interessant. Je inleven in anderen en anderen leren te begrijpen is echt de moeite waard. Deze nacht slaap ik voor het eerst als een roosje. Heerlijk!

IMG_6386

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s