Dag 5 van mijn transformatie reis door Marokko in 7 woorden

13 november 2017 : de coachende manager

Ik word om 7 uur wakker en neem een momentje voor mezelf in de opgaande zon. Ik houd van de zonsopgang en de zonsondergang. We wonen aan een meer dat nu bijna helemaal droog staat. Fijn om in het zonnetje alle vogeltjes en de geluiden van het dorp te horen. Een haan die kraait, kinderen die spelen en vogeltjes die tjilpen. En dat alles onder het genot van een kopje thee. Ik ben benieuwd wat deze dag gaat brengen.Om 8 uur is het tijd om te mediteren. Buiten in de zon op de open vlakte dat normaal een meer is. Ik voel de warmte van de zon binnenkomen en geniet van deze meditatiesessie. Zelfs met je ogen dicht kan een omgeving heel erg mooi zijn. Dat is bijzonder om te merken voor iemand die heel visueel is ingesteld. Na de meditatie krijgen we de opdracht om even een half uurtje alleen te zijn en niks te doen. Dat vind ik dan weer ingewikkeld. Wat moet ik met niks doen. Niks doen is onnatuurlijk voor mij. Dus maak ik foto’s en typ ik een gedeelte van deze blog. Ook luister ik naar de geluiden om mij heen en kijk ik hoe ver ik kan gaan voordat ik in de modder en klei van het meer terecht kom. En dat past ook wel weer bij mij. Kijken hoever ik kan gaan met alles wat ik doe. En dan besluit ik mijn lief even te bellen. Midden op een droog gelegd meer in Marokko heb ik even behoefte aan zijn stem. Zonder andere mensen om mij heen. Wat fijn om zijn stem even te horen en te voelen wat het met mij doet als ik contact heb met hem. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik hier ben maar heb aan de andere kant ook enorme zin om donderdag weer lekker samen te zijn. Simpel samenzijn en met elkaar verbonden zijn. Ik merk dat ik hem mis en daar word ik echt gelukkig van.

Deze dag staat in het teken van water en het volgende dat we gaan doen is water healing. Ik weet niet precies wat dit is en heb er een beeld bij van waterboarding van terroristen. Maar dat beeld klopt natuurlijk van geen kant. Door mijn verkeerde beeld ben ik een beetje zenuwachtig en kijk ik er tegen op. Maar water healing is juist zeer prettig en aangenaam. Je wordt door iemand in de armen genomen en door het water gedanst. Het is echt super ontspannend en ik was even helemaal van de wereld. Toen ik uit het water werd gehaald en tussen de handdoeken op een bedje werd gelegd voelde ik van alles in mijn lichaam stromen. Mijn hele lichaam tintelde van de ervaring. Maar ook van het koude water in het onverwarmde zwembad.

Na de water healing sessie gaan we lunchen en daarna maken we in groepjes van twee een wandeling. Tijdens de wandeling moeten we elkaar coachen. Mijn coachgesprek gaat vooral over wat ik nu wil. Wil ik coach/trainer, manager of adviseur zijn en wanneer wil ik daarmee beginnen. Ik heb een start gemaakt met mijn logo en website maar heb natuurlijk ook klanten nodig. Samen met mijn coach kom ik tot de conclusie dat het een goed idee is om eerst nog manager te worden als ik die mogelijkheid krijg en het coachen/trainen ernaast te doen. Ervaring opdoen en kijken wat er op mijn pad komt. Ik krijg te horen dat ik als coach goed luister en praktisch ingesteld ben door de ander van goede tips te voorzien die uitvoerbaar zijn. Een mooi compliment!

Na de wandeling bespreken we de coachgesprekken in de groep en daarna gaan we in 2 groepen aan de slag met opstellingen. Een opstelling is een vraagstuk of een probleem dat je neerzet waardoor je het vraagstuk of probleem gaat zien en voelen en tot oplossingen of inzichten kunt komen. Ik zet mijn opstelling van de keuze tussen coach, manager en adviseur neer. 3 mensen kruipen dus in mijn rol van coach, manager en adviseur en ik merk al snel dat ik geen klik heb met de adviseur. De manager staat recht tegenover mij en geeft mij energie. De coach staat in eerste instantie schuin tegenover mij maar die verplaats ik en zet ik naast me neer. De coach is onderdeel van mij en die kan ik gebruiken in mijn rol als manager. Klaar, dat gaan we doen! Nog meer bevestiging dat ik op de goede weg ben.

Tijdens het avondeten doen we een opdracht met kaarten. Iedereen krijgt een kaart en moet 5 minuten vragen beantwoorden over die kaart. Ik krijg de kaart: vertel over je grootste angst. Nou ja, dat is mijn gevoelens laten zien en me kwetsbaar opstellen. Enorm eng en ingewikkeld. Heel interessant om hierover na te denken aan de hand van vragen van een ander. Verder heb ik niet echt angsten.

Deze avond was ik super moe en ben ik heel erg op tijd gaan slapen. De combinatie van reizen en trainen/coachen is enorm vermoeiend en geweldig tegelijk.

IMG_6523

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s