Dag 7 van mijn transformatie reis door Marokko in 7 woorden

15 november 2017: Vakantie van de wereld

Onze laatste meditatie sessie en onze laatste uren op deze plek. Ik sta op een tweesprong en wil wel en ook tegelijkertijd weer niet weer terug naar de realiteit. Deze plek is zo enorm rustgevend en vol met ruimte. Ik ben volledig tot rust gekomen en wil eigenlijk niet weer “aan” gezet worden. Maar ik weet ook dat dit moet: back to reality. Het normale leven in de echte wereld. Mijn vakantie van de wereld is voorbij.

Tijdens de meditatie voel ik me heel goed en ik geniet van het golvende gevoel dat ik krijg op deze plek. Op de bodem van een meer mediteren maakt blijkbaar een golvend gevoel in mij los. Na de sessie krijgen we een analyse van onze ziel, geest en ego. Heel bijzonder om mee te maken. Ik begin langzaam meer te geloven in het bovennatuurlijke. Ook vind ik het langzaam minder eng. Mijn ziel werd omschreven als op leeftijd en omgeven door een cirkel van liefde. Zorgzaam maar niet per se zorgend en ervaren in het leven. Mijn geest daarentegen is bewegend en wil alles leren en voelen en ontdekken. Mijn ego als laatste zegt: “ik weet het niet. Je moet aan mij niks vragen want ik weet het echt niet hoor. Ik weet het niet, ik weet het niet, ik weet het niet”. Alledrie zijn herkenbaar voor mij. Mijn ego is vooral dat ik heel vaak doe alsof ik het weet en dan vertrouw op mijn intuïtie en gevoel en daardoor kom ik heel ver.

Hierna is het tijd voor een brunch en dan moeten we onze koffer weer inpakken. Op naar Marrakesh. Een soort van tussenstapje in back to reality. In dit uurtje in de auto luisteren we naar de muziek van Mo. Mo is de assistent van onze trainers in Marokko. Een Marokkaanse jonge kerel waar ik super mooie gesprekken mee heb gehad. Zijn muziek is een mix van Arabische en Engelse nummers met een verhaal. Supermooi en ik werd er echt even stil van. Vooral ook omdat één van mijn nummers (Zina) ook zijn nummer is. Nog een keer naar dit nummer luisteren tijdens deze reis was heel bijzonder.

In Marakkesh hebben we nog een paar uurtjes vrije tijd. Er kan geshopt worden! Geweldig, ondanks de beperking van het reizen met handbagage en weinig ruimte over in mijn kleine koffertje. Ik merk dat ik gestopt ben met het kopen van souvenirtjes voor mijn lieve familie en vrienden. Ik koop het liefst een aantal mooie herinneringen voor mijzelf en geen onzin dingen voor de mensen om mij heen. Overal waar ik kom probeer ik aardewerk schaaltjes te kopen en dus ook hier. Mooie grijsgroene schaaltjes voor in huis. Ook koop ik een leren kameel en een zwart-wit geblokte sjawl. Meer ruimte is er niet helaas. Want ik kan heel Marrakesh wel leeg shoppen. Zoveel geweldige dingen hier!

‘s Avonds eten we samen en doen we een ceremonie. Iedereen heeft een nummer uitgekozen voor deze avond en als je nummer gedraaid wordt mag je op een stoel gaan zitten waarna de rest jou toespreekt. Even in het middelpunt van de belangstelling staan. Als iedereen je heeft toegesproken ontvang je het kadootje van degene die jouw lootje getrokken heeft. Ik heb zo enorm genoten van dit moment. Voor het eerst voelde het prettig om in het middelpunt van de belangstelling staan en de woorden van anderen te ontvangen. Met een grote glimlach op mijn gezicht. Er werd gezegd dat ik een mooie wijze jonge vrouw met levenservaring ben die sterk is en straalt als ze volledig haar zelf is. Ook werd mijn eerlijkheid en directheid als prettig en verfrissend ervaren. Ik voelde zelf ook dat ik straalde en deze woorden maakten mij zo enorm gelukkig! Deze mensen hebben mij echt laten zien dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik niet hoef te veranderen. Dat ik kwetsbaar ben op de manier die bij mij past. Ook heb ik door deze mensen de bevestiging gekregen dat de manier waarop ik naar mezelf kijk en mezelf denk te kennen klopt. Hoe fijn is dat!

En dan is het tijd om naar bed te gaan. Want de wekker gaat om 03:45 uur. Het is tijd om naar huis te gaan. De vakantie van de wereld is voorbij. Dit was zonder twijfel mijn mooiste vakantie ooit. De combinatie van cultuur, reizen, mediteren, coaching, training en plezier is zo onwijs compleet en verruimend in je geest. Echt een aanrader!

IMG_6572

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s