Ik ben genomineerd voor de Liebster award!

Anders word je even genomineerd voor een award. Jij? Ja ik! Of nou ja ik, mijn blog. Mijn blog Change the Habit is genomineerd voor een award door Amber van Amber ontdekt. Haar mooie en lieve woorden over mij? Dat zijn deze:

Debby Geissler schrijft eerlijk, direct en recht uit haar hart. In haar blog neemt ze je mee in haar ‘Rollercoaster of life’. In 2014 startte ze onder de noemer Debskig met bloggen over haar grenzeloze verliefdheid in Tunesië. Sinds enkele maanden is ze gestart met schrijven en werken onder de noemer ‘Change the Habit’. Op haar blog deelt ze met regelmaat haar ervaringen in haar persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar geluk. Ik waardeer haar openheid en haar pakkende manier van schrijven en ben een trouwe lezer.

Dank je wel Amber voor deze mooie woorden. En het is geheel wederzijds! Ik ben ook een trouwe lezer van jouw blogs en vind het super stoer hoe jij jouw droombaan als stewardess bent aangegaan. Je blogs over je leven, je werk en het reizen zijn heerlijk om te lezen. Vooral niet stoppen met alles wat je doet!

Super leuk toch zo’n nominatie voor de Liebster award! Al moet ik wel heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit van de Liebster award gehoord had. En dan te bedenken dat ik alweer meer dan 2 jaar aan het bloggen ben. Time flies if you’re having fun! Natuurlijk ga ik reageren op mijn nominatie en de nodige vragen beantwoorden en ik mag ook nog andere bloggers nomineren. En dat vlak voor de kerst en aan het einde van 2017. Een mooie blog om het jaar mee af te sluiten dacht ik zo. Tenminste, dat denk ik nu. Want wie weet heb ik nog weer een mega inspiratie momentje en volgt er toch nog een extra blog voor het einde van het jaar. Over de liefde of over mijn examen of over de voorbereiding van Change the Habit. Alles kan en alles mag. Maar eerst de vragen maar eens beantwoorden:

Kun jij jezelf in 5 woorden omschrijven?
Eerlijk, direct, lief, fanatiek en reislustig.

Eerlijk en direct omdat ik altijd zeg wat ik denk of voel en nooit zal liegen tegen iemand. Tenzij het natuurlijk een leuk leugentje om best wil is met een positieve intentie.. Ik houd rekening met de gevoelens van anderen als ik zeg wat ik denk en voel. En dat lukt bijna altijd (dat was vroeger wel anders toen ik eerst iets zei en daarna pas ging denken). Wel probeer ik zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven en zoveel mogelijk mezelf te zijn als ik rekening houd met anderen omdat ik gemerkt heb dat dit de enige manier is om zelf gelukkig te zijn. Jezelf verliezen voor een ander is nooit, maar dan ook nooit de moeite waard.

Lief omdat dit gewoon zo is. Ik ben zorgzaam en maak graag andere mensen blij en gelukkig. Ik help graag mensen bij problemen of hun ontwikkeling en ik denk vaak eerder aan een ander dan aan mezelf. Op die manier lief dus.

Ik ben fanatiek omdat ik eigenlijk alleen maar minimaal 150% kan geven. Met alles! En dat is fijn en niet fijn tegelijk. Want dat betekent dat ik ook best wel vaak moe, ok uitgeput, ben omdat 150% soms iets teveel is. Soms hoor maar niet altijd. Ach ja..

Als laatste reislustig. Als ik nu zeg dat ik binnen nu en 8 januari naar Frankfurt, Milaan en Napels ga en in maart waarschijnlijk naar Sri Lanka, is dat dan voldoende onderbouwing? Reizen maakt mij rustig en ontspannen en enorm gelukkig! Reislustig dus!

Op welke manier is je passie voor schrijven ontstaan?
Ik vond schrijven altijd al leuk. Verslagen of rapporten op school en beslissingen op mijn werk. Heerlijk om te doen. En fascinerend om daarin mijn eigen stijl te ontdekken! Maar mijn passie voor schrijven is echt ontstaan toen ik ging bloggen over mijn grenzeloos verliefd avontuur met een jongen uit Tunesië. Toen had ik zoveel woorden en indrukken in mijn hoofd die onverwachts bijzonder goed op papier terecht kwamen. En ineens bedacht ik mij: ik begin een blog! DebskiG.com was geboren. Super handig omdat ik dan niet iedere keer iedereen persoonlijk op de hoogte hoefde te houden en ook omdat ik makkelijker schrijf over persoonlijke dingen dan dat ik erover praat. En alle mooie reacties werkten natuurlijk super motiverend. Daar ontstond mijn passie! Een beetje van mezelf en een beetje van jullie.

Op welk blogartikel ben je zelf het meest trots en waarom?
Het meest trots ben ik op “Hij is verloofd maar niet met mij”. Ook al is dat een bitterzoete trots. Het was mijn moeilijkste blog ooit om te schrijven omdat dit het moment was dat iedereen zou weten dat mijn grenzeloos verliefd avontuur echt over was en dat heel veel mensen zouden denken “Zie nou wel!”. En ja, dat vul ik in, maar zo voelde het wel op dat moment. Kwetsbaarheid to the max. En uiteindelijk viel het heel erg mee om kwetsbaar te zijn. Ik heb zoveel mooie en lieve reacties gehad van bekende en onbekende mensen. Door deze blog te delen heb ik een enorme stap gemaakt richting mijn eigen geluk en richting de toekomst en daarom is het de blog waar ik het meest trots op ben.

Als je de kans zou krijgen om voor een groot tijdschrift een artikel te mogen schrijven, waarover zou dit artikel dan gaan?
Ik wil heel graag schrijven over de persoonlijke ontwikkeling van kinderen/jongeren in combinatie met social media. En dan schrijven voor ouders. Dit omdat ik van mening ben dat heel veel kinderen en jongeren hun eigen “ik” verliezen door Facebook, Instagram, Snapchat, Tinder en ga zo maar door. Ik denk dat ouders hulp nodig hebben bij dit groeiende probleem. Want hoe zorg je ervoor dat je er bent voor je kind in deze tijd en in deze wereld die zo oneindig groot is. Dat lijkt mij een uitdaging voor een mooi artikel. En natuurlijk ook een uitdaging voor mij als coach van Change the Habit.

Aan welke vakantiebestemming heb je de mooiste herinneringen en waarom?
Backpacken in Thailand en Maleisië en mijn transformatie reis door Marokko. Oooh jee, dat zijn er 2. Of eigenlijk 3. Maar wel 3 hele bijzondere vakantiebestemmingen. Alle drie hebben zoveel goeds voor mij betekent. Door beide reizen (Thailand en Maleisië heb ik in één reis gedaan) heb ik een vernieuwde focus op de toekomst gevonden. Beide reizen gaven mij zoveel energie en kracht. En op alle drie de plekken heb ik zoveel mooie herinneringen gemaakt die voor altijd in mijn “backpack” zitten. Dankbaar ben ik daarvoor! En ik hoop in de toekomst iets te gaan doen waardoor ik andere mensen een soortgelijke ervaring kan gaan geven.

Wie of wat is jouw grootste inspiratie?
Moeilijke vraag. Er zijn genoeg beroemdheden die ik enorm inspirerend vind. Bijvoorbeeld Oprah Winfrey of Megan Markle. Of Amal Clooney. Mensen die hun geluk vinden in het helpen van andere mensen. Mensen die nog mooier worden omdat ze andere mensen kunnen helpen. Mensen die niet alleem voor zichzelf leven maar ook voor andere mensen. Dat vind ik zo mooi en dat probeer ik zelf ook te gaan doen met Change the Habit. In mijn omgeving vind ik vooral mijn vriend heel inspirerend. Dat klinkt misschien raar en cliché. Maar hoe hij het presteert om volledig zijn (gekke) zelf te zijn waar hij ook is, dat vind ik zo gaaf en eigenlijk ook wel een beetje jaloersmakend. Hoe hij zo snel zijn leven opbouwt op een nieuwe plek vind ik ook echt super inspirerend.  Het maakt hem nooit uit wat andere mensen van hem denken. Zijn kledingstijl, zijn gekkigheid, zijn manier van liefde tonen aan de mensen die hij lief heeft. Hij doet het allemaal vanuit zijn hart en op zijn eigen manier. Daarin is hij echt mijn voorbeeld en inspiratiebron omdat ik mezelf soms teveel aanpas aan andere mensen.

Op welke manier kun jij jezelf ontspannen?
Ik ontspan door te bloggen, door te mediteren en door te reizen.

Bloggen doe ik altijd en overal. Wanneer ik inspiratie heb typ ik de blog in mijn telefoon. Dat is de start. En later zet ik het verhaal over op mijn laptop om er een definitieve versie van te maken. Heerlijk ontspannend dat bloggen. Nu ook! Ik zit in de trein van Zwolle naar Hengelo en maak een opzet van deze blog. Beter vermaak tijdens een treinreis is er niet.

Mediteren doe ik met meditatie muziek op Spotify. Als ik behoefte heb aan rust dan zet ik de meditatie muziek op en neem ik even een momentje voor mezelf. Dat klinkt heel zweverig. Maar alleen het luisteren naar deze muziek is voor mij al een soort van mediteren. En als ik het echt nodig heb dan ga ik voor een echt meditatie momentje en sluit ik mij een uurtje af van de wereld. Heerlijk! Meditatie is iets waar ik mij verder in wil ontwikkelen in de toekomst. Ik wil andere mensen mee kunnen nemen in een meditatie.

En ja, wat moet ik zeggen van reizen. Ik wil gewoon af en toe een vakantie van de wereld. Een vakantie van de dagelijkse sleur en het lopende band leven dat soms ontstaat. Een vakantie van alle gedoetjes en dingetjes die ik zo ontzettend vermoeiend vind. Dus dan ga ik op reis. Soms kort, soms lang, soms ver en soms dichtbij.

Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?
Als ik niet aan het bloggen ben, dan ben ik aan het werk. Ik werk als juridisch medewerker en houd mij daarnaast bezig met een digitaliseringsproject binnen onze organisatie. Ik coach mensen en teams die hun digitale vaardigheden moeten/kunnen/willen ontwikkelen omdat onze organisatie in 2018 volledig digitaal gaat werken.

En als ik niet aan het werk en aan het bloggen ben, ben ik bezig met het opzetten van Change the Habit. Mijn bedrijf gericht op persoonlijke coaching en training van teams. Super leuk om te doen en mijn uitdaging voor 2018.

En als ik niet bezig ben met Change the Habit, dan ben ik aan het genieten van het leven. Samen met de mensen die ik liefheb om mij heen.

Wat is jouw quilty pleasure?
In eten is dat chocola en brood. Heel veel chocola. Melk en puur met allerlei originele twists, kom maar door! Helaas vindt mijn lichaam dat niet al te prettig met buikpijn en wat pukkels als straf. Maar goed, daarom heet het ook een guilty pleasure toch? Brood probeer ik te mijden omdat ik niet goed tegen gluten kan. Maar een lekker broodje op zijn tijd is toch zo lekker! Of een stokbroodje met wat sausjes. Ok, ik houd op want het water loopt mij nu al in de mond.

Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je dan willen doen?
Dan ging ik verhuizen naar een plek waar ik kan doen wat mij heel gelukkig maakt. Een plek aan zee met een gevoel van ruimte en een hele zachte winter. Ergens richting het zuiden in Europa of misschien zelfs wel ver daarbuiten. Ik zou een bed & breakfast openen waar mensen terecht kunnen die even een vakantie van de wereld nodig hebben. Die mensen zou ik coachsessies en meditatie momenten aanbieden en ik zou ze helpen met het verminderen van hun stress niveau. Ik zou dit willen aanbieden op een betaalbare manier en op korte termijn. Want een vakantie van de wereld kun je niet plannen, die heb je nodig als je die nodig hebt. Ik hoef er absoluut niet rijk van te worden maar wel super gelukkig. Voor nu voelt dit als onmogelijk maar ik hoop dat ik daar in de komende jaren verandering in kan brengen. Natuurlijk samen met de mister. Het opstarten van Change the Habit is stap 1.

Nou dat waren mijn vragen! Willen jullie meer weten of lezen van Amber Ontdekt ga dan naar haar website of haar Instagram. Aan mij de eer om andere bloggers te nomineren. Daar moest ik natuurlijk even over nadenken. Wie of wat vind ik de moeite waard om te nomineren: 1. Marleen van Practice of Balance en 2. de meiden van Daily Lifestyle News.

Marleen is een jonge vrouw en oud-collega van mij die haar hart heeft gevolgd en haar juridische werk lekker uitgezwaaid heeft. Ze is vorige jaar naar Bali vertrokken en heeft daar een opleiding gevolgd tot yoga-docent en toen ze terugkwam in Nederland heeft ze haar eigen yoga-school geopend. Ik heb daar zo onwijs veel respect voor. Je hart volgen en je dromen waar maken en alle angsten die op je pad komen accepteren en overwinnen. Ik hoop dat binnenkort ook te kunnen gaan doen. Ervoor kiezen dat ik ga doen wat mij echt gelukkig maakt en daar 200% voor gaan. Dus Marleen, je bent een stoere chick met een geweldige blog en ik ben heel benieuwd wat je de komende tijd allemaal gaat doen. Ik volg je graag en ik wil je bij deze voorstellen aan mijn lezers. Haar website, Facebook en Instagram vind je door deze linkjes aan te klikken.

De meiden van Daily Lifestyle News (DLN) komen bij mij uit de buurt en zijn bezig met het opzetten van een inspiratie platform voor dertigers over beauty, fashion, home & living, food, and kids. Dit doen ze met hun website, Facebook en hun Instagram. Je vindt ze door de linkjes aan te klikken. Wat ik aan vooral leuk vind aan DLN is dat het tastbaar en dichtbij is. De meiden werken onder anderen samen met Etos Losser en daardoor kan ik de producten waar zij over bloggen en die ik interessant vind ook super snel zelf aanschaffen. Ook vind ik het fijn dat ze weten waar ze over bloggen en dat ze niet zomaar bloggen om het bloggen. Dus meiden ga zo door en accepteer de nominatie zodat meer mensen enthousiast van jullie kunnen worden!

Spelregels Liebster Award
• Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
• Zet een foto van de award op je blog
• Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft (en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert)
• Nomineer andere bloggers
• Kopieer deze regels in je eigen blogpost
• Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Liebster-award

Advertisements

One thought on “Ik ben genomineerd voor de Liebster award!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s